Pyörätuolissa reissuun

Kokemusta ja uutta janoaava

Haluaisin keskustella aiheesta Rullatuolissa reissuun-otsikon alla olevista aiheista otsikolla Pyörätuolissa reissuun. Kuulostaisi kauniimmalta :)

Kommentit (10)

Fysioterapeutti

Todellakin, pyörätuoli, ei rullatuoli, on ollut käytössä jo kymmeniä vuosia. Miten joku voi tulla niin jälkijunassa että puhuu rullatuolista.
Puhuttaisiinko tästä eteenpäin PYÖRÄTUOLISTA ?

mollikolliolli

Autokin on ollut vuosikymmeniä todellisuutta. Silti siitä löytyy kymmeniä nimityksiä.Että onpa jälkijumassa porukkaa.

Tuo pyörä / rulla asia on selvitetty tuossa toisessa ketjussa. Aika luonnollinen tapaus.

Kun elämäntapa on kytätä toisten virheitä niin kirjoituksessa kuin sanoissa, se aiheuttaa noita turhia välihuomautuksia. Toisaalta lukemisen ymmärtäminen on hukkunut polun varteen. Eilen piti
kolme kertaa intää jotakin taiteilijaa Suomalaiseksi vaikei kukaan ollut muuta esittänytkään.

kärpäsestä ,,,,,,

Joskus rullat pyörii tai pyörät rullaa.

Kun matkailuun ei ole mitään sanottavaa,niin eräs nokkii kaikkea toisten aloittamaa.

Puoliso

Vastaan esitettyihin kysymyksiin. Toivottavasti kukaan ei ala tästä venkoilemaan.
Kyproksella sen luoteisosassa Polis –nimisessa kylässä, 45 min ajo Pafoksen lentokentältä, on C & A Tourist Apartments http://evas-apartments.com/index.htm--
Kreetalla Hanian länsipuolella on Eria Resort http://www.eria-resort.gr/
Teneriffalla Los Cristianosissa Mar Y Sol http://www.marysol.org/
Kaikkien näitten hotellien tai niitten kanssa yhteistyössä olevien yritysten palveluihin kuuluu tarpeenmukaiset kuljetukset lentokentiltä ja muutenkin.
Samoin erilaisten apuvälineitten ja kulkuneuvojen vuokraukset.
Eräs suomalainen matkatoimisto tekee kuntoutusmatkoja näihin kaikkiin, mutta itsekin voi ostaa itselleen sopivina ajankohtina.
Varmaan löytyy paljon muitakin hieman vähemmillä liikuntarajoitteisten palveluilla, mutta noihin uskaltanee mennä vaikeastikin liikuntarajoitteinen
Nuo hotellit olen itse köytänyt hyvin palveluja tarjoavina enkä ole minkään hotellin puolesta puhuja.
Monet hotellit mainostavat liikuntarajoitteisystävällisinä (disable friendly), mutta tosiasiassa voi olla paljon portaita jopa hotellialueella, puhumattakaan muusta.

Ikävää häirintää

Mollikolliolli, Kärpäsestä, Rullis miten kehtaat tulla häiriköimään tähän ketjuun ? Voisitko pysyä omalla ketjullasi. Et puhu sanaakaan asiasta, se on varsin ikävää meille, joita tämä asia koskee. Saadaanko jatkaa rauhassa ? Vai mitä, ylläpito?

mummon mies

Mitenkään vammaisia väheksymättä tai pilkkaamatta, mutta hieman kärjistetyltä tuo tuntuu että aloitetaan uusi ketju aivan samasta aiheesta vain sen perusteella että toinen nimitys kuulostaa jostakin kauniimmalta.
Varsinkin kun tämän tuolin käyttäjistäkin toiset puhuvat rullatuolista ja toiset pyörätuolista.
Laitteen valmistajat puhuvat sivuillaan mm. sähköisistä sekä taitettavista rullatuoleista.

Ovatko kyseisen apuvälineen tarvitsijat liikuntavammaisia vaiko liikuntarajoitteisia?
Entä kumpi on oikein tai kaunimpaa, puhua kyynärsauvoista vaiko kyynärkepeistä?
Äly hoi, riideltävää maailmassa riittää.

puoliso ja aloittaja

Ilkeistä ja pilkallisista kommenteista johtuen unohdan koko aiheen. Ajattelin saavani apua ja antavani omaa tietoani muitten asianosaisten käytettäväksi. Mutta olkoot. Kaikki jotka ovat ainakin tervejalkaisia (toivottavasti) kommentoivat ilkeillen. En vaivaa enää näillä asioilla.
Sen verran vain, että en kuulu siihen yhä paisuvaan ylläpitoporukkaan. Luulisi sivuston olevan kunnossa, kun on niin suuri ryhmä
Rullatuoli-ketjun aloittaja närkästyi kun toivoin kohteliaasti käytettävän ajanmukaista termiä. Kahteenkymmeneen vuoteen tuota sanaa ei ole enää käytetty missään vammais- eikä muissakaan ko. laeissa tai ohjeissa.
Rullatuolilla ymmärrän pyörillä varustettua toimistotuolia ja tuskin sellaisen kanssa kukaan lähtee matkalle.
Mutta kuten sanottu adiós tästä aiheesta.

terveyttä toivoo

Lait tai ohjeet ei yleensä ole käyttökielen mukaisia.Luojan kiitos.
Vauhtisokee pahoitteli aloitustaan,en nähnyt siinä merkkiäkään mistään loukaantumisesta.
Tosin hän kritisoi niitä eräitä jotka moittivat vastauksia. On näet tavallista että useat liitot kerää jäsenmaksuja ja toiminta jää siihen.En näe tuossa mitään loukkaavaa kirjoittajia kohtaan.

En ymmärrä kiukutteluasi sikäli että ei mikään estänyt osallistumasta keskusteluun tuolla avatulla ketjulla. Olisit voinut myös oman avata sitä ennen niin asia olisi ollut kunnossa.Mutta on suhteettoman noloa avata toinen rinnakkainen ketju pyörimään.

Anja

Olimme vuosi sitten Playa Del Inglesissä Tjäreborgin äkkilähdöllä Sun Prime-hotellissa http://www.tjareborg.fi/kanariansaaret/playa-del-ingles/sunprime-atlanti.... Hotelli osoittautui erittäin hyvätasoiseksi ja sopii myös liikuntaesteisille. Kaikkialla niin ulkona kuin sisätiloissakin voi liikkua pyörätuolilla ja osissa huoneita on myös kylpyhuoneet rakennettu pyörätuolinkäyttäjille sopiviksi. Hotelli on tarkoitettu vain aikuisille ja se on pohjoismaisessa omistuksessa, joten respassa puhutaan myös kaikkia skandinaavisia kieliä. Vaikka itse emme esteettömyyttä tai suomenkielentaitoista henkilökuntaa tarvinneetkaan, niin voin suositella hotellia sekä liikuntarajoitteisille, että muillekin!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat