Zorbas

Aloitanpa lämpimikseni toisenkin ketjun rohkaistuneena obeliskin asiallisista vastauksista.

Jatkuvasti hoetaan, että suomalaiset matkailijat saavat maailmalla aina ne hotellien kämäisimmät huoneet. Onko väitteessä mielestänne perää, eli onko käytännön kokemuksia tästä?

Kommentit (5)

matkaaja

Tuollaista legendaa aina kuulee, mutta omalle kohdalle ei ole sattunut. En osta koskaan ns. viime hetken matkoja eli muutamaa päivää ennen lähtöä ja muutenkin on rantalomareissut vähentyneet vuosien myötä.
Espanjasta ei ole kokemusta, ei myöskään Turkista, Bulgariasta jne. Eli onko jotenkin maakohtainen ilmiö?
Noin 10 v sitten muistan Kreikasta karmean tapauksen eli suomalainen yksinmatkaava naisasiakas oli laitettu maatason alla puolittain olevaan pimeään huoneeseen. Se jonka oli tarkoitus olla ikkuna, oli kadun puolella katutasossa oleva pieni luukku! Huoneessa haisi home, henkilö ei saanut huonetta vaihdetuksi, naapurihuoneessa asui nainen lapsensa kanssa, hekin suomalaisia.
Yksin matkaava kertoi huolensa minulle, kävin katsomassa sitä ja sanoin ettei hänen olisi saanut ottaa sitä karmeata luukkua edes vastaan. Hotelli ilmoitti että on täyttä, opaskaan ei tehnyt asialle mitään. Asiakas sai 10% hinnasta takaisin, mutta sehän ei korvannut osin pilalle mennyttä lomaa.
Muut asiakkat hotellissa olivat brittejä. Suomalaisnainen oli maksanut täyden hinnan matkastaan. Hän pettyi koko Kreikkaan, on toki kerran siellä käynyt tuon episodin jälkeen mutta tietysti eri paikassa.

Tirlittan

Omalla kohdallani tuo on ollut sattumankauppaa.
Huoneet ovat vaihdelleet, on ollut merinäköaloja ja viimeksi Istanbulissa näköala Topkapiin ja Bosborinsalmelle.
Mutta onpa ollut huoneita jotka ovat olleet pieniä ja ikkunasta näkynyt takapiha ja roskis.
Silloin on päässyt läheltä seuraamaan kujan kulkukissojen ja koirien sosiaalista elämää.
Ihan mielenkiintoisaa seurattavaa sekin.

Myöskään tuo hokema että valmismatkalla ne jotka varaavat matkansa ensimmäisenä saavat ne paremmat huoneet ei ole aina pitänyt paikkaansa.

Marjuska

Suomalaisia matkailijoita on prosentuaalisesti niin pieni osa että ne maat joilla on matkailijoita paljon vievät todennäköisesti parhaat huoneet, ymmärrettävääkin, haluavathan hotellit mahdollisimman suuren täyttöasteet.

matkaaja

Se millaisen huoneen saa valmismatkaaja suomalainen, on yksi ksymyskenarvoinen pointti mutta toinen juttu on se kun amtkanjärestäjät kisaavat hotelleista muiden amiden vastaavien kanssa.Siinä suomalaiset eivät pärjää sillä suurempi volyymi tulee Britanniasta tai vaikkapa Saksasta. Saavat paremmat hotellit jo lähtölaskennassa kun tulijoita on enemmän. Se vaikuttaa suomalaisille osaksi jäävien hotellien tasoon.
Poikkeuksena ovat isot resortit, niihin kyllä mahtuu aj suomalaisillakin on niihin kiintiöitä. Silloin on useimmiten oltava maksukykyä enemmän. Kuka niissä sitten haluaa asua kun usein ovat kaukana kaikesta.
Entistä vähemmän tulee otettua pakettimatkoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat