Kirsikka77

Olemme jo pitkään puolisoni kanssa haaveilleet matkasta Thaimaaseen ja vuoden päästä se näyttäisi sitten toteutuvan!!!! Nyt olen kuitenkin lueskellut komentteja, että Thaimaa ei olisikaan enää niin ihana paikka? Tietysti jokaisella on oma mielipide ja kaikki eivät tykkää kaikesta... Mutta ajattelin, että täällä sivustolla saisin rehellisiä vastauksia!
Olen ajatellut joko Khao Lakia tai Krabia, kumpi olisi parempi paikka? Lähinnä haemme lomalta rauhaa, kauniita maisemia ja rantoja, kivoja retkiä, tietysti vähän shoppailua, hyvää ruokaa...
Matkaan on tarkoitus lähteä tällä kertaa ihan kahdestaan:)
Minkä matkanjärjestäjän kautta kannattaisi lähteä? Kokemusta on Finnmatkoilta ja tjäreborgilta, eikä kummastakaan ole mitään pahaa sanottavaa...
Tiedän että tässä on vielä aikaa miettiä ja suunnitella, mutta haluaisin, että lomasta tulisi unohtumaton kokemus:)
Olen kiitollinen kaikista vinkeistä!!!

Sivut

Kommentit (36)

Orvokki- 56

Hei Kirsikka! Miksette matkuistaisi thaimaahan ?? Varmasti riippuu paikasta millaista viestiä olette kuulleet. Mieheni ja minä olemme olleet kerran Krabilla ja sen jälkeen neljänä vuonna perättäin Rayongissa. Kolme ja puoli viikkoa sitten tulimme takaisin kolmen viikon reisulta ja edellisenä vuonna olimme 4 viikkoa. Alue jossa olemme on todella rauhallinen ja asunto sijaitsee 200 m päässä rannasta joka on 11 km pitkä, eikä siellä tarvitse kilpailla löhöpaikoista, koska väkeä on niin vähän. Olemme piipahtaneet Pattayalla pari kertaa joka on tästä meidän alueesta 75 km päässä ja totta tosiaankaan sinne ei tee mieli. Ranta on ihan isonkadun varressa, se on kape ja paljon paljon lyhyempi kuin tämä missä me olemme. Alueemme on huomattavasti edullisempi kuin esim. juuri Pattaya, Phuket tai jokin muu turistirysä. Lähellä kuitenkin turistien suosima paratiisisaari Koh Samet jossa sitten on enemmänkin elämää. Rayongin kaupunkiin on matkaa 17 km ja siellä kyllä saa ostohalujansa tyydytettyä ihan tarpeeksi. Lähin kylä on 6 km päässä ja siellä on hyvin varusteltuja päivittäistavarakauppoja, lääkäri, posti, pankkeja, pankkiautomaatteja, toreja ym. Lentokentältä matkaa 180 km ajoaika 2h. Olen tässä juuri etsimässä uusia lentoja ensi joulukuulle. Edellinen lento maksoi 685€ kun kyseessä oli joulukuu mutta sitä edelliset kaksi ovat maksaneet 585€ Turkin koneella ja vaihto Istanbulissa. Nyt kun katsoin ajalle 2.12.2012 - 1.1.2013 niin Turkin koneella ninta 663€ mutta matka kestää mennessä yli 14h ja takaisin tullessa 18h mutta Finnairin suoralla meno 9h45min ja takaisin tullessa 11h 5 min ja hintaero 47€ eliFinnairin hinta 710€. Milloin olette suunnitelleet lähtevänne?? Jos haluatte matkustaa omatoimimatkalle niin minulla on asunto tuolla kyseisellä alueella jos kiinnostaa ??

Tättis-60

Minä menisin Thaimaaseen!
En ole vielä käynyt, joten tunnen itseni hiukan takapajuiseksi matkaajaksi.

Hei Orvokki-56!
Kiitos viestistäsi!
Jos uskaltaisin nyt jo varmistaa vuoden 2013 helmikuun lomareissumme, niin haluaisin vuokrata juuri tuollaisella paikalla sijaitsevan asunnon pariksi viikoksi.
Olethan kuulolla, jos huhuilen perääsi syksymmällä tätä vuotta.
Kuukauden päästä lomailelle Langkawilla. Sain vielä ohitettua plsoni tahdon. Lupasin, että vuoden 2013 talvilomamme vietämme Thaimaassa.

kirsikka77

Jep, näillä näkymin olemme menossa Thaimaaseen tammikuussa 2013!!!
Orvokki-56, kiitos vastauksestasi! Siis onko teillä Krabilla asunto jota vuokraatte???

matkaaja

Kun ei lataa kovin suuri odotuksia Thaimaan suhteen, ei myöskään pety.
En ole ollut koskaan Thaimaassa ja silti elän ja voin erittäin hyvin. Matkustelen muualla paljon ja se riittää.
Voihan sitä kerran kokeilla, sitten näkee, tämä siis aloittajalle.
Eihän Taikkula mikään maanpäällinen taivas ole, se on selviö. Halpaa siellä kuulemma on ja sen perässähän moni lomailee.

Taru

Alla suora lainaus Kotimaisten kielten keskuksen sivulta (www.kotus.fi):

\"Sana maa taipuu maahan (eikä \"maaseen\") kuten muutkin yksitavuiset pitkään vokaaliin päättyvät sanat: päähän, puuhun, piihin. Niinpä myös yhdyssanan Thaimaa oikea taivutus on Thaimaahan.\"

Selvästi sanottu.

Toki tällä palstalla siinä mielessä sivuseikka, että jokainen ymmärsi, mistä paikasta on kyse. Mutta nyt voi jokainen taas keskittyä asiaan.

Taru

Linkin merkki tuli tuohon viestiin vahingossa. Linkkinä se ei siis toimi, mutta tuolla osoitteella pääsee Kotimaisten kielten keskuksen sivulle.

virkamiesnainen

En ole vielä ollut, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa olisi Etelä-Thaimaan kierros, jota joku matkatoimisto mainostaa. Ei ehkä vielä tänä vuonna.
Ensin viikon mittainen kierros, sen jälkeen viikko lepoa valitussa hotellissa.

Soihkue

me olimme vuosi sitten Khao Lakissa ja siellä ang Niang beachillä.Ihana paikka.pitkä hiekkaranta ,jota pitkin voi kävellä etelään tai pohjoiseen.rauhallista ,mutta markkinat oli joilla voi ostella.polkupyörät vuokrasimme.taksilla menimme 15 km päähän White Sand beachille.suosittelen.halvempi paikka kuin Phuket.

Helena

Hei
Matkustimme mieheni kanssa viime marras-joulukuun vaihteessa ekaa kertaa Aasiaan ja kohteeksi valikoitui Khao Lak.Täytyy sanoa että thai-faneja meistä ei tullut mutta tulipahan nähtyä.Ensinnäkin matka oli todella pitkä ja rasittava ja ensivaikutelma että tätähän on nähty muuallakin..ei mitään huikaisevan kaunista ym.Khao Lak sinänsä mitäänsanomaton paikka,pitkä suora katu,jonka varrella kauppoja ja ravintoloita,aika tylsää.Lisäksi kauppiaat,räätälit jne.kimpussa joka paikassa.Khao Lakissa upeat vaaleat hiekkarannat pelastavat paljon;ihanaa kävellä kilometritolkulla veden rajassa,tosin keskipäivällä on liian kuuma ja auringon laskettua liian pimeää!Merivesi oli todella sameaa ja meduusoistakin kokemusta(tosi tuskallista,jos pääsee polttamaan)Ruoka on hyvää lähes joka paikassa,tarjontaa paljon ja kilpailu asiakkaista kovaa.Hieronnat edullisia ja ihan ok.Haluan lomalta elämyksiä,kauniita maisemia,nähtävyyksiä ym.joten näitähän löytyy lähempääkin.

Kileioppi kunniaan

Hyvä kielioppi - ei tuo kyllä pidä paikkaansa. Tässä suora lainaus Kielitoimiston sivulta:

\"Thaimaa on kuitenkin yhdyssana siinä missä thairuoka. Sana maa taipuu maahan (eikä \"maaseen\") kuten muutkin yksitavuiset pitkään vokaaliin päättyvät sanat: päähän, puuhun, piihin. Niinpä myös yhdyssanan Thaimaa oikea taivutus on Thaimaahan.\"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat