Riisi

Talven valmismatkat pyörivät jo hyvää vauhtia ja varmaan joillakin olisi jo uutta ja tuoretta kerrottavaa Kuuban kohteista. Itseäni kiinnostaa erityisesti Varadero ja hotelli Riu Varadero. Kaikki informaatio on tervetullutta; lennot, retket, ruoka/juoma, tippaus-kulttuuri ym. ym.

Kommentit (4)

Tättis

Toivottavasti vuoden 2009 kokemuksista on jotain hyötyä matkallenne. Kysyit Varaderosta, joka on levolle ja rentoutmiselle pyhitetty hotellialue.
Paljon enemmän kertomista löytyisi Havannassa vietetystä ajasta, sillä se teki vaikutuksen aitoudellaan.

Varaderon parikymmentä km pitkä niemeke on täynnä hotellirakennuksia, joten oleskelu perustuu pääasiassa oman hotellin alueelle. Useat hotellit järjestävät asiakkaille iltaohjelmaa, joten ajan saa kulumaan hotellin alueellakin aamusta iltaan.
Päivä rannalla ja ilta altaalla.

Jos kuitenkin tekee mieli liikkeelle, voi pistäytyä
Varaderon keskustassa, joka sijaitsee niemekkeen mantereen puoleisessa päässä. Keskustata löytyy pankki, ravintoloita, snack-baareja, joitakin kauppoja.
Näköalabussi rullasi niemekettä päästä päähän ja siihen oli helppo hypätä kyytiin hotellin luota. Meno-paluu lippu,jota ei kannata antaa pois, vaikka sitä pyytäisivätkin. Kannattaa tarkistaa!
Tämä oli ainakin yksi huijausyritys matkallamme.

Ostos madollisuudet olivat suppeat. Taajaman torilla kannattaa käydä, mutta ostoksia voi tehdä myös hotellin omassa kaupassa. Tarjolla oli sikareita, keksejä, juomapulloja, karkkia, puusta valmistettuja koriste-esineitä ym./httli Villa Cubassa. Rannalla kulki myös polkupyörää taluttavia kauppiaita. Vaatteita, helmiä, simpukoita, mutta vaatteet olivat kovin pienelle ihmiselle tarkoitettuja.
Kuskustan baareissa soi iltaisin elävää musiikkia ja asiakkaat saattoivat tanssia kadullakin.
Orkestereilla oli omia cd-levyjä esiintymisen ohella myynnissä. Kannattaa harkita, ostaako. Voi tulla 65 sentin tyhjälle kiekolle turhan kallis tuontihinta.
Ruokailimme all inclusive palveluna. Melko mausteetonta, mutta lajikkeita oli riittävästi tarjolla. Kuuba ei ole kulinaristien top ten kärkimaita. Joitakin kertoja kävimme keskustan ravintoloissa, joissa palvelu pelasi ja annoimme tipit normaalin käytännön mukaan.

Olimme Lomamatkojen retkellä Sikojenlahdella. Erinomaisen hyvillä kertojan lahjoilla varustettu opas selosti Kuuban historiasta, nykyisyydestä ja esitteli aluetta. Kerrassaan parasta antia koko matkan aikana. \"Tiehoitokunta\" seuruekin vaikeni täysin ja uppoutui kuuntelemaan koko bussimatkan ajan.

Lyhyesti: Turvallinen, siisti, rauhallinen, kuuma, näkemisen arvoinen paikka.

Googlettamalla löytyy paljon kuvia ja ne vastaavat täysin sitä tunnelmaa, mitä paikalla päällä voi itse kokea.

Oikein aurinkoista matkaa ja ilman ennakkokäsityksiä. Kuuba on vielä upea, ainulaatuinen maa matkailijan kannalta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat