Murmeli

Olen miettinyt tässä Vietnamin matkaa? Onko kukaan käynyt? Kuinka pitkä lento? Millaiset rokotukset vaaditaan? Hintataso siellä?

Sivut

Kommentit (38)

upea paikka

Älä enään mieti, vaan lähde menmään, todella upea paikka.
Olimme Saigon-Phan Thiet, ensin viikko Saigonissa, toinen viikko oli aurinkopaikka Phan Thiet.
Saigonissa paljon katsottavaa, eikä joka hetki tule turisteja vastaan, ihimiset todella ihania.

Edullinen paikka, ei mene rahaa, vaikka kuinka ostelis :ö

Vakio rokotukset, mitkä suomessakin pitää olla, myös A ja B hepatiittirokotukset kannattaa ottaa, ne on tarpeellisia täälläkin.

Ile

Samaa mieltä edellisen kanssa. Olin pari vuotta sitten Saigon-Hoi An yhdistelmällä. Saigon on mahtavan hieno ja erilainen. Liikenne on kokemus sinänsä, mutta siihen oppii. Loppumaton mopojen määrä hämmentää, mutta pelisäännöt ovat selvät kun tietä ylittää. Pysähtyä ei saa, kyllä ne väistelevät kahta puolta!

Erittäin edullinen vaikkapa vaatteiden, kenkien tai silmälasien hankintaan. Hoi An on viehättävä ja pittoreski pikkukaupunki.

Finnairilla suora lento Helsinki-Saigon (Ho Tsi Minh City)

upea paikka

Teetettiin kaksiteholasit, maksoivat silloin 79 €, siitä on jo 8 vuotta, varmaan on hinnatkin nousseet. Mutta HUOMATTAVASTI halvemmat kuin täällä ja saatiin tosi hyvät.

Kaikki puhui \'enkkua\' joten oli helppoa tilata, tuotiin hotelliin,kun olivat valmiit.

Paikan nimi oli Nhat Quang. Katsoppa tuosta linkistä, siinä sen kuva isolla punaisella...ja muitakin optikkoja.

http://hoimatkinhtphcm.vn/trangchu.aspx

HI?U KÍNH NH?T QUANG 126 Lê Tha?nh Tôn, Q.1, Tp.HCM

Jos menette opastetuille matkoille, osaavat neuvoa paremmin.

Igors

Olimme Vietnamissa vuonna 2008 Saigon-Hoi An yhdistelmällä. Hieman matkaoppaista on jäänyt sanomatta Saigonissa turhankin paljon rehoittavasta taskuvarkauksista. Vaimoltani vietiin olkalaukku ohiajavan mopomiehen nappaamana ja samoin oli käynyt tuttavaperheen rouvalle joka oli ko paikassa parisen viikkoa meidän jälkeemme. Tästä ehkä olisi välttynyt mikäli ei olisi tuota olkalaukkua, sanoisinkin, puolihuolimattomasti kannellut.

Muuten paikka oli turvallisen tuntuinen jopa yölliseen aikaan kävelessä.

Silmälasit vaimo osti hotellin vieressä olevalta optikkoliikkeeltä. Näöntutkimus oli aivan kotimaista tasoa ja rajattomat kaksitehosilmälasit valmistuivat seuraavaan iltapäivään mennessä. Kehyksiä oli valtava valikoima ja hintaan tuli silloin 80€. Laatu vastasi täysin kotimaisia.

Vietnam on paikka jonne aivan varmasti tulen vielä matkustamaan joten voinen varmaan sitten muillekin tätä suositella.

joukkue varuillaan

Kerroppas Igors, missä EI olisi taskuvarkaita ? Vietnamin näpistelevistä mopokuskeista on kerrottu joka paikassa, joten ei mikään uusi asia.
Joka paikassa pitää olla varuillaan.
Meidän joukkueella ei mitään tapahtunut, todella turvaallinen maa, verrattuna juuri Thaimaahan ja moneen muuhun maahan.

erno

No mutta: joukkue varuillaan. Igors on asialinjalla. Nuo harmit tahtoo monelta unohtua.Etenkin maissa,missä ihmiset on hyvin ystävällisiä.Senhän huomaa jo näillä sivustoilla,kun itketään vanhinkoja jälkikäteen.

Hirveän kateellisena olen seurannut eräiden idearikkautta keksiä uusia nimimerkkejä.
Muuttuisipa viestien sisällöt samassa suhteessa.

Igors

Juu, taskuvarkaita löytyy varmaan ihan kotimaastakin, mutta meille, hieman matkusteluakin harrastaneille, tuollainen mopolla suurella nopeudella tuleva laukunnappaaja oli uusi tuttavuus. Uskoisin että ihan kaikille tuollainen varkauden muoto ei ole senlaatuinen että siihen osaisi varautua, joten ehkäpä on ihan asiallista tuollaisestakin mainita. Ps. ei edes Aurinkomatkojen lomaoppaassakaan ole varoitusta tämäntapaisesta.

Yleensä jätän vastaamatta kaikenlaisiin provoihin mutta ehkäpä joukkue varuillaan ei nyt kuitenkaan aivan sisäistänyt kirjoitteluani.

....\"Tästä ehkä olisi välttynyt mikäli ei olisi tuota olkalaukkua, sanoisinkin, puolihuolimattomasti kannellut\" ...

...\"Muuten paikka oli turvallisen tuntuinen jopa yölliseen aikaan kävelessä\"...

Ile

Optikkoliikkeistä: Katetun markkina-alueen takana, Le Loi-kadun puolelta katsottuna, on pienempi katu, jonka varrella on vieri vieressä optikkoliikkeitä. Yhden ikkunassa oli Suomen lippu ja sieltä ostimme kahdet monitehot. Toiset vähän alle 100€ ja toiset vähän yli. Näöntarkastus kuului molempiin. Linssien hionta ei ollut aivan samaa tasoa kuin Thaimaan Hua Hin\'in Time Optic\'issa, mutta kehykset aivan huipputasoa.

Turvallisen tuntuinen paikka, mutta varmasti siihen miljoonan mopoilijan joukkoon varkaitakin eksyy. Cu Chin tunnelit oli vaikuttava paikka. Pysäyttävä muistutus lähihistoriasta.

T

Hei,

olimme mieheni kanssa Vietnamissa joulukuussa 12 yötä. Pidimme todella paljon. Matka oli omatoiminen Ho Chi Minh City-Phu Quoc yhdistelmä. Varaamalla itse lennot ja majoitukset säästimme kaksi tuhatta euroa (verrattuna, että matka olisi otettu esim. Tjäreborgilta).
Lennot olivat pitkät. Suoraa lentoa ei Suomesta taida olla. Me lensimme Turkish airlinesilla Istanbulin kautta. Vaihtoaika yli 5 tuntia. Kaiken kaikkiaan vaihtoineen lentoaika taisi olla n. 17 tuntia. Lentoyhtiötä voin suositella. Kaikille oli oma viihdekeskus, jolla sai katsella elokuvia, pelata pelejä, kuunnella musiikkia jne. Ruoat myös tosi hyviä.
Maan sisäiset lennot ostimme suoraaan Vietnam airlinesin nettisivuilta.

Hintataso oli halpa. Ho Chi Minhissä oli mielestäni jo turistilisää hinnoissa, mutta Phu Quocilla oli todella halpaa. Kahden hengen ruokailu + muutamat oluet molemmille sai alle 10 eurolla. Phu Quoc oli muutoinkin tosi ihana ja rauhallinen paikka.
Hyvätasoisen majoituksen saa molemmista paikoista 20-40 euron hintaan ja halvemmallakin, jos on valmis hieman tinkimään mukavuuksista.

Kyseisillä alueilla ei vaadittu erityisiä rokotuksia. Perusrokotukset olisi hyvä olla voimassa ja suosituksena myös ainakin A-hepatiitti.

Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä, vaikka yhteistä kieltä ei aina olekaan. Onnistuimme esim. ostamaan Phu Quocilta useat silmälasit, vaikka optikkoliikkeessä ei englantia osattukaan. Silmälasit olivat halpoja ja laadukkaita. Yhdet silmälasit maksoivat 10-15 euroa. Linssin laadun sai valita ja halvimmilla linsseillä hinta olisi jäänyt reilusti alle 10 euroon.

Ho Chi Minhissä riitti ihmeteltävää. Liikenne sinänsä oli jo yksi nähtävyys. Sotamuseo oli käymisen arvoinen kauheuksineen. Itse käveleskelimme paljon ympäriinsä elämänmenoa ihmetelle. Lisäksi teimme retken Mekong-joelle. Suosittelen.

Emme kohdanneet koko matkalla mitään ongelmia. Ei varkauksia, huijauksia tms., joista netissä varoitellaan.

Menisin milloin vain uudelleen.

upea paikka

Niinkuin Igors kertoikin, mopopojat voivat napata olkalaukun.
Meille Aurinkomatkojen opas kertoi sen heti, joten pidinkin laukkua toisella olkapäällä, en kadun puolella.
Sitä on tullut varovaiseksi, kun paljon liikkuu, vaikka ei ole koskaan mitään sattunut.

Polkupyöräriksalla on kiva kuljeskella, mutta pitää sopia ja tinkiä hinta ennen lähtöä, muuten ei tiedä paljonko matkan pääteeksi joutuu pulittaan rahaa :ö

Vietnam on maa, jonne voi mennä uudelleen, vaikka en yleensä mene samaan paikkaan kahta kertaa, kun maita on vielä paljon näkemättä.

Lapset ovat ikionnellisia kynistä ja pikkuautoista, myös lippikset ovat haluttua tavaraa ;ö

shoppaamaan

Mistä sieltä löytyy länsimaista kokoa vastaavia naisten vaatteita, koko noin M eikä mitään kovin riemunkirjavia? Mitä voisi käyttää töissä, mutta missä olisi jokin pieni eksoottinen vivahde. Löytyykö?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat