Helmi

Olisiko kenelläkään kokemuksia Air Finlandin Dubain matkoista? Opaspalvelut, hotellit yms..
Lisäksi tuo lääkereseptien kääntäminen englanniksi, pitääkö olla lääkärin käännös?
Helmikuun lopulla olemme lähdössä ja kokemuksia olisi kiva kuulla.

Kommentit (7)

baraja

Ketjussa \"Air Finland Holidays boikottiin\" olen 21.12.2011 kertonut viime matkastamme. Joten en taida sitä tässä uudelleen kertoa sanasta sanaan.

Lääkkeistä sen verran, että perheellämme oli reseptilääkkeitä mukana. Useimmista oli alkuperäiset reseptit mukana ja yhdestä sitten lääkärin toteamana pari sanaa englanniksi. Nyt, kuten aiemmallakaan kerralla 2008, Dubaissa ei oltu kiinnostuneita lääkkeistämme. Läpivalaisuja muutamaankin otteeseen, mutta siinä kaikki. Ainoa paikka, jossa olen kohdannut ongelmia lääkkeiden kanssa, oli v. 2006 Ateenan kentällä. Olivat kyllä aika käsittämättömiä ja osa lääkkeistä piti jättää käsimatkatavaroista pois!! Dubaille plussaa, Ateenalle annan kyllä rohkeasti miinusta.

Jos varman päälle haluaa hommat tehdä, niin suosittelen edes jonkinlaisten englanninkielisten papereiden hankkimista. Liikkuu ihan missä hyvänsä! Siis että lääkäri toteaa tiettyjen lääkkeiden olevan henkilölle xx tarpeen syynä yy vaiva tms.

Dubaissa maahan tulo ja lähteminen on sujunut hyvin mallikkaasti ja esim. väsymystään itkevät pienokaiset on ohjattu ripeästi jonon ohi. Jos siellä kentällä joku virkailija ohjaa teidät passintarkastuksessa vaikka minkälaiseen VIP-jonoon, niin sinne vaan! Viimeksi yksi paikallinen vartija/virkailija oli jo hermostua, kun ihmiset eivät ottaneet hänen neuvostaan vaaria. Hän sanoi vastaan hangoitelleille ihmisille, että \"olen työssä täällä ja jos minä sanon että voitte mennä ko. jonoon, niin te voitte mennä\". Kun tuo virkailija antoi tuota evästystään, niin meidän seurue oli jo aikoja sitten ko. VIP-jonossa... Eli turha kursailu pois, siellä todella yritetään saada asiat rullaamaan. Minusta ihan positiivista!

Oma AF:n matkani Dubaihin oli siis todella edullinen ja vieläkin sanon, että matka oli ihan hieno ja OK. Kyllähän se kuitenkin aikamoinen omatoimimatka oli. Kuljetukset hotelliin ja sieltä pois olivat hyvä juttu. Mutta muuten se opas siellä oli ainakin meille vain numero puhelimessa, jos suurempia ongelmia olisi tullut. Englantia kun osaa edes jonkin verran, niin kyllä siellä pärjää. Täysin kielitaidottomalle suosittelen Aurinkomatkoja tms.

En tiedä, minkä hotellin kysyjä on varannut, mutta meillä ollut Arabian Suites oli tietyltä osin pieni pettymys. Huone oli aika hyvä. Mutta sijainti keskellä rakennustyömaata ei varmasti ole kaikkien mieleen. Uima-allasalue oli suurin pettymys. Ei vastannut lainkaan saamaamme mielikuvaa. Ja hotellin ravintola oli tasoltaan jotensakin tyydyttävä, mutta ei enempää. 24 tunnin palvelu heillä kuitenkin on. Respassa asiat sujui ihan ok. Postikortit jätimme merkeillä varustettuna sinne ja nyt on tieto tullut, että kaikki kortit ovat saavuttaneet määränpäänsä, Suomeen, Saksaan, Kanadaan jne. Joskus olen kuullut semmoisestakin, että hotellin respaan jätetyt kortit ovat jääneet sille tielle...

Lisää kysymyksiä, koetan vastailla! Jos pystyn. ;)

baraja

Lainaus:
Ei siellä mitään opasta ole. Ne on omatoimimatkoja.

Kyllä siellä vaan periaatteessa ja tarkkaan ottaen on opas. Paikallinen travco L.L.C:n englanninkielinen opas. Paitsi annettua puhelinnumeroa, on oppaalla myös sovitut tapaamisajat eri hotelleissa.

Tulomatkalla bussissa tuo opas jakoi jokaiselle travcon tervetuliaispaketin. Materiaalissa oli mm. travcon tarjoama retkiohjelma. Meille nyt kävi niin ettei kysyntä ja tarjonta kohdanneet, eikä oppaasta sitten muutenkaan ollut apua paikan päällä. Joten matkasta tuli käytännössä omatoimimatka. Mutta ehkä joku sai oppaasta irti sitten enemmän.

Näin oli ainakin joulukuussa 2011. Englanninkielinen opas oli olemassa, mutta alun jälkeen en häneen puoleensa kääntynyt, sillä huomasin asioiden sujuvan ilman häntä näppärämmin. Ja tietysti edullisemmin. Helppo siellä U.A.E:ssä on olla, jos vähänkin on kielitaitoa. ;)

baraja

Tässä Air Finland Holidaysin Dubaissa käyttämä opas/matkailuyritys:

Travco Travel Dubai
E-mail: travco@emirates.net.ae
Website: [url]www.travcotravel.com

Retkitarjontaa näkee tuolta www-sivulta ja tarkemmin voi sitten kysellä siltä oppaalta Dubaissa. On sitten nimeltään Ali tai Ahmed. Ja muistaakseni VISAlla olis myös voinut maksaa. ;)

Helmi

Ok, ja kiitos vastauksista.
Hotellimme on City Max Bur Dubai. Täytynee nyt kuitenkin pyytää astmalääkkeille englanninkielinen
ohje.
Näyttää olevan niin, että toisilla on huonoja kokemuksia kys. matkoista ja toisilla taasen hyviä.
Katsotaan nyt, kuinka meidän käy.....tuurista ehkä kiinni ;)

baraja

City Max Bur Dubaista kävelee 10 minuutissa Burjuman ostoskeskukseen. Sen pääoven edessä on Big Buss -kiertoajeluiden kioski. Tytöt päivystää siinä ja myy tikettejä paitsi Big Bussiin (suosittelen 2 päivän lippua), niin myös Burj Khalifaan. Kannattaa ostaa jo siitä eikä esim. sieltä paikanpäältä Dubai Mallista, jonka alakerroksesta lähdetään sitten menemään tornille. Vaivatonta ja helppoa!

Jo Mankhool Roadilla löytyy hyviä ruokapaikkoja ja Burjumanissa on lisää! Taksin saa helposti lennosta. Dubai Mallista on helppo ottaa taksi, siellä on valtava taxi pick-up alue, jossa siis taxeja vartoilee. Samaten Burjumanin pääovi tai sitten jo ostoskeskuksen kulmalla lähellä päätyä. Sinnekin taksit tuppaa jo jättää asiakkaita ja siitä oli hyvä napata kyyti. Hotellikortti on hyvä pitää mukana! Uskon taksien hyvin tietävän tuon City Maxin, mutta jo ongelmia on, niin kannattaa mainita vaikkapa Manazil Building, kohtalaisen korkea toimistotorni, joka on siinä aika lähellä.

Dubai Mallissa kannattaa käydä, upea paikka! Esim. Waterfront -vesiseinämä, ulkosalla klo 19 alkaen \"Tanssivat suihkulähteet\", ostoskeskuksessa paljon hyviä ruokapaikkoja jne. jne. Ja tietysti sitten se Burj Khalifa siinä lähellä. Metroakin kannattaa kokeilla. Asemat ovat hienoja ja systeemi on todella moderni & toimiva!

Tässä nyt oli vielä jotain, mitä mieleen tuli. Ei ehkä kaikkia kiinnostavaa, mutta minusta aika \"peruskauraa\", joka pikkuväkisinkin siellä eteen tulee. Mielelläni vastailen, jos vaan pystyn.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat