jokke

Terve .
Kertokaapa te mualiman matkaajat että miten paljon esim thaimaassa tarvitsee osata englantia. ite kyllä jonkun verran ymmärrän sitä mut sit kun pitäs ruveta puhumaan niin menee jahuhot suuhun. Pärjääkö thaimaassa vähäisellä englannilla.

Sivut

Kommentit (18)

Late

Kyllä pärjää jos osaa sen verran ettei ihan torilla myydä. Sikäläiset lausuvat englantia niin kummasti, että siinä puheessa on ymmärtämisessä tekemistä muillakin.

Ile

Maailmalla pärjää kun on sopivasti uskallusta ja mielikuvitusta. Esimerkkinä voisin mainita pari vuotta vanhan tapauksen Pekingin läheltä. En osaa sanaakaan kiinaa, eikä pikkuravintolan pitäjä osannut sanaakaan muuta kuin kiinaa. Listat vain kiinaksi ja ilman ainoatakaan kuvaa. Niin vain asiat hyvässä yhteisymmärryksessä selvitettiin.

Eli reippaasti matkaan vaan!

Kaktus

Kielitaito ei auta kaikissa tilanteissa, matkalla Egyptissä bussi pysähtyi muutamien paikalle tulleiden kauppiaiden kohdalle, ja tulimme ulos katsomaan mitä heillä oli myytävää, Kotona kudottuja pieniä mattoja ja liinoja, niitä he myivät pilkkahintaan. Vanha mies huuteli kiinnittääkseen huomiota \"Kameluke, kameluke...\" mietin kauan mitä hän mahtaa tarkoittaa, sitten huomasin hänen puhuvan ennglantia, \"Tule ja katso\" Sitä hän tarkoitti !

sari

Hei, reiluisti yli kuusikymppiset vanhempani matkustavat paljon ja osaavat vain suomea. Äitini tosin luulee osaavansa englantia ja jopa saksaa mutta oikeasti ei osaa. Isä ei puhu suomeksikaan paljon. Elekielellä ovat pärjänneet vailla vaikeuksia Intiassa, Thaimaassa, Italiassa, Tsekinmaassa, Unkarissa, Ranskassa, Ruotsissa ja Itävallassa. Joten ei muuta kuin matkaan vaan kaikki muutkin kielitaidottomat!!

Englanti tyydyttävästi

Jokke! Joo ei pidä pelästyä erään kirjoittajan jatkuvista kielitaidottomien mollaamisesta.
Eikä tuo yleinen englantikaan auta monissa maissa muuta kuin suurimmissa hotelleissa.
Siitä vaan matkaan. Monissa maissa saa mennä keittiöön kurkkaamaan apetta tilatessa.

Hese

Me olimme joskus viime vuosituhannella Thaimaassa ja kyllä siellä silloin puhuttiin melkoisen yleisesti englantia. Tuskinpa se kieltaito sieltä nytkään on mihinkään häipnyt.

resande

Taikkuenglanti on mitä on. Toki siellä on ulkomaalaisia töissä, hotellithan on muiden kuin taikkujen rakentamia ja palveluita hoitaa muut kuin taikut. Katukeittiöt ovat paikallisten heiniä.
Eihän tänne tuodut \"vaimotkaan\" mitään engalntia osaa, huutavat omaa kieltään, mitä olen kuullut. Koulutustaso ja sivistystaso siellä on alhainen.

Justiinsa joo

Huono englanti on maailman puhutuin kieli. Kyllä se on yleensä suomalaistenkin englanti sitä äidinkielenään puhuville yleensä melkoista mokellusta.

En sen paremmin ole mikään Thaimaa - fani, mutta sille, joka kertoo tuossa, miten alhainen Thaimaan koulutus- ja sivistystaso on, sanon, että kannattaisi ottaa asioista selvää ja pitäytyä tosiasioissa.

Matkaaja1

Thai-englantia ymmärtää hyvin kun vaihtaa ärrän ällään, eli \"sam mo lais\" tarkoittaa otatko lisää riisiä, etc....ja Jokke, oletan että osaat kyllä, olet niin paljon maailmaa kiertänyt (jos olet se originaali Jokke!)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat