Maailmanperintökohteet

misu

Unescolla on monia maailmanperintökohteita. Mikä niistä on teidän mielestänne vaikuttavin?

Kommentit (6)

Zumba

Tässä lista
http://whc.unesco.org/en/list

Tuntuu että joka toinen kohde on jo listalla... Että onkohan näitä jo vähän liikaa?! Suomessa tykkään Suomenlinnasta ja Raumasta, maailmalla Australian valliriutta on heeno, Italiassa kaikki. En tajua miten näitä voi vertailla... Mutta hienoi paikkoi kaikki tietty :D

katinka

Moni vanha kaupunki on Unescon listalla.muunmuassa Vilnan vanha kaupunki, Suomenlinna Helsingissä jne.
Varmaan on aika paljon Euroopan kaupunkeja eli niiden vanhoja osia suojeltu. Ne kaupunginosat ovat upeita, niitä ei tuhota.

Late

Mielenkiintoinen lista. Aika epätasaista valikointia. Esimerkiksi Saksassa ja Intiassa on suunnilleen saman verran maailmanperintökohteita. Luulisi että Intiassa niitö olisi 10-kertainen määrä.

faktaa

Ei kai niitä vertailla voi eikä ole tarkoituskaan. Eli siinä mielessä noita suojelukohteita ei ole valittu eikä kukaan ole kaikkia nähnyt, ei tule näkemäänkään.

R-T-T

Lainaus:
Esimerkiksi Saksassa ja Intiassa on suunnilleen saman verran maailmanperintökohteita. Luulisi että Intiassa niitö olisi 10-kertainen määrä.

Luulo ei ole tiedon väärti. Otetaan vaikka esille historian kirja ja Keskiaika. Paljonko siellä on tarinaa Saksaan liittyen ja paljonko Intiaan. Ei ero ainakaan 10-kertainen ole - Intian hyväksi? ;)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat