Ylitti odotukset?

seikku

Myönteisenä ihmisenä kysyn onko joku paikkakunta tai ehkä paremminkin kaupunki, jonka suhteen olette yllättynyt huimasti (positiivisesti) ?

Kerron myöhemmin myös omani, liittyy pariin kauounkiin.

Sivut

Kommentit (38)

Kaktus

Tokio, tiheään asuttu , siitä huolimatta paljon puistoja haluttu säilyttää, keisari Akihiton palatsin puistossa uskomaton kukkameri silmänkantamattomiin ! Myös muutamat muut Japanin kaupungit yllättivät viihtyisyydellään.
Georgian pääkaupunki Tbilisi, kaunis vanhakaupunki ja ennenkaikkea ylitsevuotava ystävällisyys ja vieraanvaraisuus.
Kaikkia niitä kaupunkeja jotka ovat olleet odotettua viehättävämpiä, ei voi tässä luetella, mainittakoon kuitenkin Praha, todella kaunis keväällä kukkien aikaan.

Marjuska

Tämä ei kyllä ole kaupunki mutta Himalaja oli aivan uskomattoman henkeäsalpaava kokemus ja
sinne täytyy päästä vielä uudelleen. Toinen odotettua hienompi paikka on Viktorian putoukset jotka lumoavat mahtavuudellaan.

virkamiesnainen

Seefeld, Itävalta. Luulin että on vain yksi yöpymispaikka muiden joukossa paluumatkalla Italiasta. Mutta se muodostuikin matkan kohokohdaksi, jota on muisteltu monta kertaa jälkeenkin päin.

Uusi-Seelanti helmikuu

Tiranassa Albaniassa, odottamaton yllätys oli hotelli Tirana International, jollaista ei olisi uskonut Albaniasta löytyvän, siellä oli kaikki ! Hotellissa oli myös hyvin varustettu matkamuistomyymälä, sieltä löysin Albaniassa valmistetun (hand made) kauniin muiston matkaltani suljettuun (lähes) maahan.

Kaktus

Samaa ihmettelin minäkin, Tiranan keskustassa sijaitsevaa Tirana internationalia, ihmetytti myös mersujen määrä Tiranan kaupungissa, Paikallisten mukaan joka kolmas auto on mersu. Uskomaton väite tässä köyhässä maassa. olisikohan Italian läheisyydellä osuutta asiaan ?

Ile

Albania yllätti minutkin ja etenkin Tiranan nopea kehittyminen. Asuin aiemmin mainitussa Tirana International-hotellissa ja se tosiaan on tasokas ja monipuolinen.

Mitä mainittuihin Mersuihin tulee niin niitä tisiaan on siellä huomattavan paljon. Iältään yleensa vähintään 20v ja suurin osa paikallisoppaan mukaan Saksasta käytettyinä tuotuja. Tosin kuulin siellä myös vanhan vitsin: \"Tule tänne, autosi on jo täällä\". Eli Mersujen alkuperästä ei aina ole niin varmuutta.

Kaiken kaikkiaan sekä Tirana että koko Albania ovat tutustumisen arvoisia. Tarvittaessa sinne pääsee näppärästi myös Montenegrosta ja Makedoniasta, josta nekin olivat minulle hyvin positiisisia yllätyksiä.

Voi onnetonta

No \"velipojan\" nimimerkillä \"anbneetusta\" vastauksesta voi sanoa, että pöh! Himalajasta kirjoittanut ei laittanut mitään yhtäläisyysmerkkiä mukaan, vaan nimenomaan totesi, että kyseessä EI ole kaupunki.

Ja kyllä se nyt ainakin jonkin verran liittyi ketjun otsikkoon \"Ylitti odotukset?\". Eli ihan hyvä oli vastaus - ei tässä tarvitse pilkkuja viilailla. :)

Kaktus

Matka Montenegrosta Albaniaan bussilla oli joillekin matkustajille jännityksen huippu, pystysuora kallioseinämä suoraan mereen, kukkia ja ristejä tien reunassa muutamia, ne todistivat että onnettomuuksia oli tapahtunut. Perillä bussinkuljettaja kertoi ajaneensa ensimmäisen kerran tämän matkan !
Suurin osa matkasta oli turvallista, mutta edellämainittuja vaaranpaikkojakin matkalla oli.

true

Aiheesta poiketen, mutta erääseen vastaukseen liittye eli autot ja Tirana...tuohon voi olla monta selitystä eli varmaan onkin.
Maan vapautuminen osin kovasta kommunismista, mutta myös se että autot on vain \"haettu\" jostain. Arvoautojahan katoaa omistajiltaan paljon.
Aikoinaan eli muutama vuosi sitten ihmettelin rodoksella miten upeilla uusilla autoilla paikalliset ajoivat, oli ökymersua ja Bemaria. Asia on selvinnyt myöhemmin eli ovat ottaneet ison lainan auton ostoa varten jne. Eli yli varojensa elämistä.
Tämä ei siis ole mikään aloitusautsikon mukainen viesti...

tupu

Minä pidin Ohridista Makedoniassa. Suurempia
odotuksia ei ollut, oikeastaan päinvastoin.
Lähdettiin ihan vaan uteliaisuudesta, kun uusi
matkakohde tuli saataville.
Ohrid todella ylitti odotukset, uudestaan
voisin lähteä milloin tahansa.

Tirlittan

Moni kaupunki on ylittänyt odotukset mutta parhaimman yllätyksen on tarjonnut Petra.
Kaupunkiin johtava sola on uskomaton taivasta kohti kurottavine erivärisine kallioineen.
Solan päättyessä ensimmäinen henkeäsalpaava näky on vaaleanpunainen aarrekammio.
Vaikka olin nähnyt siitä lukemattomia valokuvia, niin silti se pysäytti, yllätti ja sai mielen kuohuksiin.
Yksi niistä kaupungeista joihin voisi palata yhä uudelleen ja uudelleen.

Martta

Kävin pitkästä aikaa Tallinnassa joulun alla. Täytyy sanoa, että se kaupunki ylitti odotukset roimasti. Niin paljon uutta on tullut muutamassa vuodessa, esimerkiksi upeita hotelleja ja putiikkeja Vanhaan kaupunkiin. Viru-hotellin yhteydessä olevassa suuressa ostoskeskuksessa kellaritasossa oli aivan mahtava ruokakauppa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat