Tättis

Lainattu teksti, joka sopii keventämään tämän palstan välillä niin totista väittelyä matkustamisen riemuista.

Jos et ehdi lomalle, tässä muutama vinkki miten loman voi simuloida kotioloissa.

Ulkomaille lähdet lentokonesimulaattorissa:
Istu lastentuoliin, sido kätesi kyynärpäistä käsinojiin ja yritä syödä veitsellä ja haarukalla pienestä laatikosta. Kaada lasi viiniä vieressä istuvan toverisi syliin.

Olisiko onnesi lomailla ja tehdä laaja ostoskierros maailman metropoleissa?
Ryntää kotipaikkasi halpahalliin, osta alennuskoreista heikkolaatuisia ja tarpeettomia tavaroita (made in Taiwan), joita et lomakauden ulkopuolella vilkaisisikaan.

Tai viihtyisitkö paremmin etelänlomalla?
Osta kymmenen kerran lippu solariumiin ja käytä kaikki heti ensimmäisenä lomapäivänä. Astu paljain jaloin lasinpalaan ja istu loppuviikko varjossa jalka suorana.

Aloittelijan golfloma on helppo simuloida:

Työnnä aamusta iltaan kottikärryllistä sateenvarjoja paikallisilla viheralueilla pöheikkojä penkoen ja ankarasti sadatellen. Mene jälkeenpäin kulmakapakkaan valehtelemaan.

Mökkiloma:
Jää kotiin, sulje sähköt ja lämmin vesi. Syö joka päivä sikanautaa suoraan purkista sekä raakaa makkaraa. Osta pilailuvälinekaupasta kutinapulveria ja raavi raajasi verille. Lue uudelleen ja uudelleen sama vuoden-71 Kodin kuvalehti.

Saunailta:
Saunailta syntyy kokoamalla pönäkkä miesporukka ahtaaseen huoneeseen. Kukin vuorollaan menee nurkkaa sihahtelemaan, muut juovat pullonsuusta Koskenkorvaa. Loppuillasta joku hyppää pää edellä kivirappusiin.

Kalastusreissu:
Korvaa kalastusreissu liukastelemalla aamuyöllä lähimmässä kivikossa. Pistele sormiisi pieniä haavoja. Palaa kotiin tyhjin käsin turhautuneena, väsyneenä ja nälissäsi. Kiroilu ja valehtelu kuten golfissa.

Purjehdusloma purjehdussimulaattorissa:
Pue sadevaatteet päälle, mene seisomaan/istumaan (veneestä riippuen) kylpyammeeseen, joka on puolillaan kylmää vettä ja pistä suihku kylmälle. Laita valot pois ja tee suihkun alla erilaisia voimisteluliikkeitä niin että vesi taatusti pääsee läpi sadevaatteistasi ja kolhit kaikki jäsenesi mustelmille. Jatka tätä joitain tunteja sekä revi 50-500 euron seteleitä (veneen koosta riippuen). Jos yöpurjehdus kyllästyttää voit siirtyä aamuun ja laittaa käsisolariumin täysille naamasi eteen ja yrittää pitää silmiäsi auki.

Simuloidun loman lopputulos on aivan samanlainen kuin ennen vanhaan hyvinä aikoina: Olet onnellinen päästessäsi taas töihin.

Ja vielä Folke Westiä lainatakseni
\" Paras matka on aina seuraava matka!\"

Kommentit (12)

Igors

Hyvä Tättis. Täällä ei todellakaan ole liiaksi tuollaista huumorilla tehtyä kirjoittelua.

Ainakin tuo kalastuspuoli oli aivan todenmukaisen tuntuinen.

lähes kaikkea

Ehkä lievästi karrikoiden...
Mutta kyllähän nuo tuttuja tilanteita on. Aina ei aurinko paista, välillä kastelee sateet,merivedet.
Lentokoneet on mitä on.

Mutta ei tuo mielialaa varsin pilaa.Kivaa ei tunnista jos ei ole vertailupohjaa.

-maija

Miten oikeassa Folke mielestäni onkaan (ainakin tuossa aloituksessa);

” Paras matka on aina seuraava matka!”

Toisaalta joku Thomas Jefferson on sanonut;

\"Matkustaminen. Se tekee ihmiset viisaammiksi, mutta onnettomammiksi.\"

Niin tai näin, on niin mukava odottaa sitä seuraavaa matkaa ja ehkä haaveilla samalla jo sitä seuraavasta.

Late

Kiitos vaan Tättis, tälle on nyt tilausta kun seuraava matka on vasta huhtikuussa.

Lasten istuinta ei ole enkä edes mahtuisi siihen, mutta varmaan ajaa saman asian kun nostan tuolin siivouskomeroon ja pyydän omaa stuerttiani tarjoilemaan mulle sinne jotain pientä, vaikka pillimehun ja kuivan sämpylän. Maksua vastaan tietty:)

huopis

Samaa mielä kuin Maija!
Ja tieto lisää tuskaa,mutta ehkä yksi miksi matkustaa. Tietämättömyys suurempi tuska. Mieluummin tietää ja kokea tuskaa kuin olla kokematta :)

huopis

Ja saa sitä purkkitonnikalaa syödä täälläkin(tapani), ulkomailla monesti tottuneet sähkökatkoihin ja nälkäinen saa silti lämpimän aterian ;)

lähes kaikkea

Taitaa tunnelma ottaa ihmisestä kiinni.Kun työkiireet jää taakse ja lentokone irrottautuu kentästä,niin moni huokaa hyvin tyytyväisenä.
Mieliala nousee lähes koneen nopeudella pilviin.

Hyvä niin. Loma ja vapaa on hoitanut tehtävänsä.

vuxen

Riippuu ihan siitä mitä lomatunnelmalla tarkoitetaan. Itsellä ei ole vaikeuksia siirtyä luontevasti työkiireistä lomatunnelmaan. Lomamatka on varattu hyvissä ajoin ennen loman alkua, matkalaukku pakattu ja ei kun lentokentälle.
Lomatunnelmani eli lomanviettotapani on hillitty, olen aikuinen ihminen.
Aloittajan lapsekasta simulaattoapua en tarvitse.

Ei tosikko

Ei enää tarvitse ihmetellä, että täällä on jatkuva riitely päällä. Nimittäin, kun näitäkin kommentteja lukee, niin on niin maan perusteellisia tosikkoja mukana joukossa.

Peace

Oho, mutta täältä löytyy paljon mielenkiintoisia keskusteluja. Jos joku yrittää muuta väittää, niin mitkä ovat hänen motiivit?

Tämäkin Tättiksen aloitus ja koko ketju on tosi mainio :)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat