aampee

Aion tehdä omatoimimatkan USA:ssa useaan kohteeseen ensi keväänä. Viime aikoina on lehdistä saanut lukea luteista, joita siellä on korkeatasoisissakin hotelleissa, onko mitään selkeää keinoa suojautua niiltä? tai ainakin estää niiden kuljettaminen kotiin? Muovipussit esim. kaikelle mukana kulkevalle? Onko niitä muualla kuin vuoteissa? esim. vaatekaapeissa tai nojatuoleissa?

Sivut

Kommentit (19)

vaikeata

Luteet ovat nykyajan vitaus ja niitä on kyllä muuallakin kuin USAssa, Euroopassa myös.
Vaikea niiltä on välttyä, NYKissäkin kuulemma neljänkin tähden hotellissa tehdään niin ettei lakanoita vaihdeta asiakkaiden välillä! Joissain lehdissä on ollut vinkkejä miten on hvyä toimia jotta edes jollain tapaa säästyy luteilta.

Reissu tehty

Tässä nettisivut minne on raportoitu hotellit, mistä niitä on löytynyt : http://bedbugregistry.com/
Varmaan niitä on muuallakin. Kannattaa lukea matkailijoiden kommentteja vaikka Tripadvisor-sivuilta. Oltiin nyt hiljattain Floridassa ja yövyttiin erittäin siisitissä motellissa ja ei luteita näkynyt.Oli netissäkin mainittu erittäin siistiksi.

aampee

USAn matka tehty, kolme viikkoa, neljä eri hotellia (suht. edullista, 2 - 3 tähteä!) eri puolilla tätä suurta valtakuntaa, ensimmäistäkään ludetta tai merkkejä niistä ei näkynyt! Hiano homma!

Tirlittan

On todella ikävää jos kotona on luteita, ihanko ne vintilläkin mellastaa?
Kokeile tuholaismyrkkyä.

En minäkään ole koskaan luteisiin törmännyt, Espanjassa olen kyllä nähnyt torakan.

Anja

Kiitos aampee myös matkan palautteesta, 3 viikkoa keskitason hotelleissa USA:ssa, eikä yhtäkään ludetta! Ilman tätä kokemukseen perustuvaa havaintoa, moni meistä olisi jäänyt siihen uskomukseen, että siellä (muun muassa) joka hotellissa on luteita.

Tästä huomaamme, miten yliampuvia ja harhaan johtavia lehtijutut ja \'muka-tutkimukset\' ovat! Jonkin verran matkustaneena en ole koskaan nähnyt hotellissani ludetta, tosin myöntää täytyy, että pari torakkaa kylläkin.

Kaktus

Täytyy tunnustaa että en elämäni aikana ole nähnyt ludetta muualla kuin kuvissa.
Mallorcalla oli vihaisia pieniä muurahaisia hotellin siipirakennuksessa **** siellä asuvalla rouvalla oli punaisia puremia iho täynnä kauttaaltaan ja hän joutui käymään lääkärissä.
Rouvan miestä ne eivät purreet, sitä ihmettelimme.

Kuuban Varadeerossa ilmestyi mini-mini muurahaisia heti jos erehtyi jättämään pöydälle suklaata.

Odessassa olimme retkellä, hotellihuoneisiimme oli silläaikana iskeneet torakanmyrkyttäjät, (he sanoivat sitä puhdistukseksi) Kaikki vaatteet haisivat vielä kotonakin, eikä \"aromi\" lähtenyt edes ensimmäisessä pesussa.

näin

Ei Amerikassa joka hotellissa ole luteita. Mutta niitä voi olla viidentähden hotellissa, asiakkaat niitä tuovat.Nykissä just tuollaisessa hotellissa niitä oli ollut, eivät välttämättä vaihda lakanoita jokaisen asiakkaan jälkeen.
Luteet liittyvät kyllä hygiaongelmiin ilman muuta.

en kelpaa riistaksi

Lakanoiden vaihdolla ei merkitystä ötököihin.
Joa asiakkaat niitä tuo niin aivan sama vaikkei olisi edes sänkyjä.

Tuolla mainittiin että kaikki ihmiset ei kelpaa pikku pirulaisille. Olen saman huomannut kotimaisissa hyttysissä. Porukka löhää rannalla niin joka kolmas ihminen säästyy niiden hyökkäykseltä. Eli meissä on eroa kuin kaupan jauhelihassa.

Mimi

Höpsistä, viiden tähden hotelleissa vaihdetaan lakanat joka päivä ja kaikkien yöpyjien vuoteista.

Uskon silti että luteet ovat oikeasti ongelma.

minkä tähden

Nimimerkki \"näin\" heittää ihmeväittämää,ettei viiden tähden hotellissa vaihdeta lakanoita.

Hän varmaan tarkoittaa \"minkä tähden\" tuntihotellia,siellä saattaa mehut kuivua viikonkin ennen vaihtoa.

Tämä tieto jää ao. nimmarin varaan koska en ole tohtinut käydä tarkistamassa.

Kaktus

Aivan varmana tietona (siivooja kertoi) että joissakin **** hotelleissa lakanat vain mankeloidaan edellisen asiakkaan jäljiltä.
Tyynyliina oli likainen ja haisi, mankeloitu kyllä, otin siivoojan puhutteluun ja hän kertoi käytännöstä. Tämä tapahtui Larnacassa Kyproksella.

Muissa kohteissa en ole havainnut vastaavaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat