Ile

Tällä palstalla kirjoitetaan usein ns. turistirysistä. Palasin eilen paikasta, jonka varmasti monet mieltävät sellaiseksi eli Kanarialta, tarkemmin Costa Adejesta Teneriffalta.

Etsimme kohdetta joka olisi sopivin meidän kolmea sukupolvea edustavalle seurueellemme. 90-luvun muistot Kanarian loputtomista rätti- ja rihkamakaupoista ja perään huutelevista kauppiaista vähän arveluttivat, mutta totuus oli täysin muuta.

Paikka on siisti. Hotellit kohtuullisen hyvällä maulla rakennettuja ja hyvätasoisia. Kauppakeskukset tasokkaita ja tuotteet laadukkaita. Ei katukauppaa tai pakkomyyntiä. Ja mikä tärkeintä, kaikki toimi niin 9kk ikäiselle kuin 65-vuotoaalle ja kaikille siltä väliltä.

Ainakin kyseistä Kanarian kohdetta voin suositella lämpimästi perhematkailuun.

Kommentit (11)

Sanna

Ile puhuu asiaa. Minä myös tulin juuri Costa Adejesta. Siisti tasokas alue. Kauniita rakennuksia ja puutarhoja ja ihana kilometrien pituinen laatoitettu kävelytie meren tuntumassa. Joka paikassa palvelu oli erinomaista. Ei tullut turistirysä-sana mieleen kertaakaan kahden viikon aikana.
Maaliskuussa olemme menossa jälleen kyseiseen kohteeseen sukujuhlia juhlimaan. Silloin mukana myös vauvoja ja vaareja.

Ei hyvä

Turistirysiä on, Kanariansaarilla löytyy, myös Bulgariassa ja Turkissa. Nämä esimerkkinä lukuisien muiden lisäksi. Rysät ovat paikkoja joissa paikallisia ei juuri tapaa paitsi palvelu ammateissa. Rysä on: Hotellialue rakennettu rannalle, keskelle EI MITÄÄN. Vain turisteja varten.

Rysänsä kullakin

Yksi tällainen rysä on ns. travellereiden ja \"omien polkujen tallaajien\" suosima Khao San Road Bangkokissa. Vaikka siellä liikkuvat ei sitä ehkä snaijaa.Tosin, mitäpä pahaa siinäkään on, jos reppureissaajat viihtyy parhaiten toistensa seurassa.

Tai entäpä luxusmatkaajien Mauritius. Huhhuh niitä turistirysiä, ei mitään kontaktia paikallis elämään.

maailmassa monta.....

Onhan niitä rysiäkin, mutta täällä eivät likikään kaikki tiedä, mitä sillä tarkoitetaan. (Edellä oli hyvä määritelmä siitä). Esimerkiksi täällä on joskus määritelty koko Rhodoksen saari turistirysäksi???? Samoin Kanaria kokonaisuudessaan. Niin myös Puerto de la Cruz, joka on aito teneriffalainen paikallisten asuttama kaupunki. Samoin Marmaris, joka on aito turkkilainen pikkukaupunki. jne. jne.

Joillakin on vain se käsitys, että jos jossakin käy paljon turisteja, kyseessä on turistirysä.

Igors

Nimimerkki \"ei hyvä\" antoi tiivistelmän turistirysästä: Rysä on: Hotellialue rakennettu rannalle, keskelle EI MITÄÄN. Vain turisteja varten.

Itse oli moisen kriteerin hotellissa Kap Verdellä.(Clubhotel Riu Funana) Mielenkiintoista onkin miten matkailijat yleensä pitävät moisesta käytännöstä. Aikalailla suosittua tuntuu olevan vrt

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g482848-d599817-Reviews-or10-R...

Itseäni hämmästyttää lisäksi seikka että jos valitsee moisen vaihto-ehdon niin sitten ei muutaman kirjoittelijan mukaan voisi paikallisten kanssa ollakaan missään yhteydessä. Tuo on täysin jokaisen matkalijan omasta halustaan johtuvaa, ei siellä mitään piikilankojen sisällä olla, vai miltä vaikuttaa oma kokemukseni http://www.paikkaauringossa.fi/kertomukset/965

Tirlittan.

Usein näiden \"rysien\" läheisyydessä on hyvinkin paljon nähtävää.
Silloin tälläinen rysä on mainio tukikohta kiertelylle.
Jos ei pelkkä meri ja aurinko riitä,niin vähällä vaivalla voi saada monipuolisen ja mieleenkiintoisen loman.
Useasti nämä rysät ovat mainettaan parempia.

Ei hyvä

Mitä tarkoitat ? Kerro tarkemmin, \"vähällä vaivalla voi saada mielenkiintoisen.......\" Oletetaan että hotelli on 20 km keskustasta, eikä hotellialueen läheisyydessä ole asutusta, ei mitään nähtävää, taxi on ainoa mahdollisuus päästä ihmisten ilmoille. Nämä \"rysät\" sijaitsevat usein kaukana keskustasta, ja jos ei halua vuokrata autoa, niin ei hyvä valinta, huom. mielipide on minun, toisilla saa olla ikioma mielipiteensä. Keskustelussa on yleensä monta erilaista mielipidettä.

Tirlittan

Vastaus ei hyvälle.
Se joka näissä edellämainitsemissasi turistikohteissa on käynyt tietää että melkein joka kadunkulmassa on toimistoja jotka myyvät valmiita, opastettuja retkiä lähiympäristön nähtävyyksille.
Jopa suurissa hotelleissakin saattaa olla oma retkipalvelu.
Turkissa ja Bulgariassa riittää nähtävää yllinkyllin, lisäksi siellä on edullista vuokrata vaikkapa päiväksi taksi kuljettajineen.
Helppoa ja vaivatonta, voin kertoa aivan omasta kokemuksestani!

turistiparka

Rysä on ansarakenne jonne kalat sattumalta tai vahingossa joutuvat ja jäävät loukkuun. Turistirysä on ylimielinen termi juppi-ihmisiltä jotka eivät mitään muuta ole reissussa nähneet. Eli baaritiskin kantaporukkaa. Toinen käyttäjäryhmä sanalla on ne onnettomat,jotka ei ole reisuun päässeet.

Mutta ihan käytännön asiaa. Harvassa on ne kaupungit,jotka laskevat jonkin hotellikeskittymän rakentamaan alueelleen. Joten mennään viereen. Kilometri tai kaksikymmentä,riippuen paikallis asutuksesta. Sekä myöskin rannasta.Kun kolmasosa lomalaisista tyytyy hotellialueeseen,niin on aivan sama missä tuo sijaisee. Toinen kolmannes matkaajista häippäsee taksilla tai vuokraautolla ties minne. Viimeistä kolmannesta varten monilla hotelleilla
on jatkuva linjaautoliikenne lähi kyliin tai kaupungeihin.Aikataulu voi olla tunnin tai puolikkaan välein. Tai pikkubussi joka lähtee kun pari ihmistä tulee kyytiin.

Onko matkamessut turistirysä,siellähän on hirveesti porukkaa.Tai jokin säpinä Harvall areenalla. Sielläkin on sakkia että hirvittää

Jussi P

Juppi-ihmiset tuskin majoittuvat turistirysiin.
Tekstistäsi päätellen kuulut mainitsemiisi onnettomiin, jotka eivät pääse matkalle. Onko Ärri-Purri taas palannut ?

Ärri Purri

Juppi-ihmiset on tuttu näky turistirysässä.Syykin on selvä. Pitää olla paljon ihmisiä katselemassa kun juppit esiintyy.Ekana lomapäivänä korostetaan rusketusta,joka on lamppujen alla hankittu tai suihkeilla. Tärkeää on myös sipsutella ihmisten ohitse eestaas muka paikkaa etsien. Vedessä käynti on myös ohjelmassa. Varovasti ettei kampaus pilaannu. Sitten hyvin keskeiselle paikalle vaihtamaan pienen pyyhkeen verhoamana kuivaa yle.Asiaan tietysti kuuluu merkkivaatteet ja varusteet (piraatti) Sekä kovaääninen arvostelu kohteesta ja harmittelu kun emme menneet sinne ihastuttavalle plää plää.....

Huomaan tuosta edellisestä, että lehden matkalääkäri tekee diatnooseja jo kirjoittamisesta. Vahinko ettei ollut ketjuun mitää asiaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat