Orkidea

Olemme lähdössä Bangkokiin ja tapaamme siellä Thaimaalaisia tuttujamme aiemmilta matkoilta (viisihenkinen perhe, lapset 5v ja 12v. ja vauva) Nyt pitäisi keksiä vielä tuliaiset. Suosituksia?

Kommentit (5)

Tirlittan.

En ole koskaan käynyt Thaimaassa enkä thaimaalaisessa kodissa joten en tiedä mitä siellä arvostetaan ja siksi minun mielipiteenikin voi huoletta ohittaa.

Näille omille, länsimaalaisille ystävilleni olen vienyt Suomen luontoa kuvaavia kirjoja.
Myöskin suomalainen lasi, eritoten Iittalan Mariskoolit ovat herättäneet ihastusta.

Lapsille ovat tuliaiset olleet laadukkaita suomalaisia vaatteita, tosin ne ovat olleet heidän mielestään toisarvoisia Fazerin sinisen, Vihreiden kuulien ja lakritsan rinnalla.

pulmapaikka

Suomalaiset rokkarit on suosiossa. Musa saattaisi
tuolle 12 v sattua makuhermoon.
Muuten äärettömän vaikea asia nuorten kannalta.
Sieltäpäin maailmaa tulee käytännössä kaikki pelit ja värkit.Eli yksilöllistä Suomalaista tuotetta ei ole montaa Viiskesäinen saattaisi hyväksyä jonkin puulelu jutun.Eli rakennus-sarjan Niissäkin on vahittava ettei alkuperä ole aasian suunta.
Vanhempi ikäryhmä voisi innostua Kalevala koruista,Ylämaan jalokivistä,niistä läpinäkyvistä
Kotimaiset kalastusvälineet on kovassa huudossa mutta edellyttää että kuuluu harrastuksiin.

Oleellista kuitenkin, että menette itse. Tuomiset on sitte,eikä niin pakolliset

matkaaja

Thaimaasta ja sikäläisistä en tiedä mitään mutta muualle vien tuliaisia esim. hotellin respan henkilökunnalle.Tapauksessa jossa yövyn samassa hotellissa säännöllisesti olen vienyt fazerin suklaata eli \"mustikkasuklaamakeisia\" nätissä pienessä lahjapakkauksessa. Ko. hotellin tuttu, ystävällinen henkilö oli iloinen pienestä muistamisesta.
Jos menen sukulaisiin, ostan Helsinki-Vantaalta jotain sopivaa. Vieraillaan toistemme luona aika usein joten tulisia ei tarvitse edes viedä välttämättä, koska vierailut ovat vastavuoroisia.
Joku hyvä konjakki kelpaa aina.
Jos vie esim. koruja lämpimiin maíhin kannattaa ajatella sitä että heidän vaatetuksensa on kyvyempää kuin meidän eli jotkut raskaat Kalevala-korut eivät sovi heidän asuihinsa.

Ulpukka

Thaimaan tuliaiset minäkin sivuutan, mutta koska otsikko kuuluu, mitä viette Suomesta tuliaisiksi ulkomaille, niin annan muutaman vinkin.

Intiaan, Dominikaaniseen tasavaltaan, Kap Verdelle, tai Sri Lankaan matkustajat esim. voisivat viedä vihkoja kyniä, värejä ja hygienia-tarvikkeita.Ne voi jättää kouluissa opettajalle, tai oppaalle, joka toimittaa ne perille.

Leluista lapset ovat ihan innoissaan, joten hyväkuntoiset omilta tai lapsenlapsilta jäänneet lelut ovat hittitavaraa kyseisten maiden maaseudulla oleville lapsille. Peskää pesunkestävät lelut, tai pitäkää muutamia päiviä pakastimessa, näin ette vie \"meikäläisiä\"pöpöjä tavarossa tuliaisiksi Suomesta.
Intiassa kaikesta on kova pula, joten sinne kelpaa ehjät vaatteet ja jalkineet ennenmainittujen lisäksi.Varaan matkalaukkuuni aina muutaman kilon painoa viemisiä varten. Lapset ovat olleet todella iloisia saadessaan tuliaisia. tosin ottajia olisi niin paljon, että yhden tai kahden ihmisen tuliaiset eivät paljon missään tunnu.Mutta pienistä puroista syntyy isoja virtoja, joten ei kun porukalla viemisiä valkkaamaan.

Heleena

Koulutarvikkeita eli kyniä, vihkoja, värikyniä lapsille. Marianne-karkit. Eivät sula heti.
Thaimaassa on valtavasti tavaraa jokapaikassa myynnissä. Paremmin en osaa neuvoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat