Martta

Igors tuolla Istanbul-ketjussa kertoo kalastaneensa istanbulilaisten seurassa - varmaankin siinä Galatan sillalla jossa on aina laumoittain miehiä ja poikia vapoineen? Hieno tapa nauttia lempiharrastuksestaan ja päästä luontevasti lähelle paikallisia ihmisiä!

Olisi mukava kuulla tosimatkailijoiden kokemuksia, miten harrastusten ja matkojen yhdistäminen on onnistunut.

Kommentit (7)

Sinna

Lempiaiheeni ;) Eli olemme jo reilut parikymmentä vuotta ukkokullan kanssa yhdistäneet matkoihimme suosikkimme eli vaelluksen. Siitä ovat sitten saaneet osansa jälkikasvukin, joka mukisematta (tai ainakin pienen lahjonnan kera) kulkenut perässämme pitkin poikin Alppeja tai Englannin kukkuloita ;) Toki ihan kaupunkilomalle emme ole vaelluskenkiä pakanneet - turkaset kun vievät niin paljon tilaakin - mutta siellä olemme sitten vaihtaneet kävelyn usein fillarointiin pitkin poikin puistoja ja rantateitä. Mutta joka kesä on päästävä mahdollisimman upeisiin maisemiin korkeuksiin, satoi tai paistoi, milloin pipon ja hanskojen (viime kesänäkin) tai aurinkovoiteen kera. Teemme päivävaelluksia, mutta majalta majallekin olisi sangen houkuttelevaa. Nämä \'massavaellukset\' eivät taas niin houkuttele, kuten erilaiset nykyään niin suositut pyhiivaellusreitit. Mieluummin omin nokkinensa hiljaisemmilla seutuvilla omaan tahtiin, eväiden ja kameran kera. Jonain välipäivinä sitten mukava käydä lähikaupungeissa, linnoissa, konserteissa jne \'normaalimmissa\' lomapuuhissa.

Tirlittan.

Vielä vuosikymmen sitten kun minulla oli kotona lauma koiria kiersimme usein ulkomailla koiranäyttelyissä.
Nyt on vain kakkosluokkaan (rotumääritelmän mukaan) kuuluva ranskis, mutta onneksi ystäväpiiriin kuuluu kasvattajia jotka joskus kaipaavat apuhandleria.

Matkat tehdään useinmiten Keski- Eurooppaan henkilöautolla,joten tiukkaa aikataulua ei välttämättä ole, vaan matkaan on mahdollista yhdistää myös muutamia lomapäiviä.
Eurooppa on koiraystävällisempi kuin Suomi koskaan, koirat pääsevät terasseille ja monissa ravintoloissa on koirille oma menukin.
Ja Luojalle kiitos, nykyään kaikissa autoissa on ilmastointi!

kulttuuria

kaupunkimatkoihin yhdistän aina mieliharrasteitani eli päällimmäisenä taidenäyttelyt ja -museot, samoin arkkitehtuuri. Valokuvaus on harrasteeni myös.

levotonreissari

Tottahan toki. Itseasiassa monia harrastuksia.
Urheiluun liittyen rääkättiin itseä juoksemalla rinteitä ylös tai rantavedessä. Eli kestävyyttä.
Joissakin kohteissa pelattiin rantapalloa ventovieraissa ryhmissä. Tai velttoiltiin pelaamalla tammea ja hsakkia. Eräs pahe oli kertoa sanelukoneelle pääkadun tapahtumista,rantaelämästä tai kuvailla sanakääntein maisemaa.Niitä hyödyntäin sitten matkan jälkeen koostin videon reissusta.

Nämä eivät sillai kokonaan täytä matkan ajankäyttöä,mutta paikasta,tilanteesta,seurasta riippuen useampaa asiaa tulee ohjelmaan otettua.

Ulpukka

Harrastus ja lomailu on minulle sopiva yhdistelmä, koska uin kotona säännöllisesti uimahallissa.
Nuorempana rehkin vedessä kolmekin kilometriä seitsemän kertaa viikossa.Nykyisin huomattavasti lyhyempi matka taittuu kerrallaan, mutta hyvin säännöllisesti edelleenkin.
Sentähden rantalomat ovat mieluisia, ja aina yritän löytää kohteen, jossa on hyvät pulikointimahdollisuudet ja riittävän lämpimät vedet.Talviuintiakin olen kokeillut parina talvena, mutta sain arveluttavia rytmihäiriöitä ja lopetin sen,vaikka olo olikin hyisen veden jälkeen aivan mahtava.Muut harrastukset tulevat vasta uinnin jälkeen.Se on kuin riippuvuus, jota ilman ei voi olla.

Igors

\"Kuinka paljon aivan loistavia muistoja muutamat matkailijat jäävät saamatta kun eivät paikallisiin asukkaisiin pääse tutustumaan\".

Itselläni on sellainen mututuntuma että me suomalaiset olemme hieman jäyhää kansaa joten emme kovin helposti lähesty paikallisia asukkaita. Onneksi itselläni, kuten varmaan monella muullakin, on jokin harrastus jonka \"siivellä\" tuollainen lähempi kanssakäyminen helpottuua kuin itsestään.

Kalastusta kotimaassa harrastavana luonnollisestikin sitten oma harrastukseni seuraa mukanani menin sitten minne tahansa. En kovinkaan mielelläni tässäkään lajissa lähde \"eliitin\" mukaan mihinkään syvänmeren kalastukseen. Mieluiten pyrin paikallisten onkimiehien kanssa istumaan rannalla. Oma harrastukseni on siinä mielessä helppoa että tulemme toimeen vaikka yhteistä puhekieltä ei löytyisikään.

Voisin noista kaukomatkoistani ja harrastukseni yhteenliittymisen monista ulkomaisista tuttavuuksista kirjoittaa vaikkapa kuinka paljon mutta ehkäpä meille kaikille on mukavampaa josko asiasta kiinnostuneet klikkaavat itsensä Paikka Auringossa sivustoille ja lukevat juttujani sieltä.

Nimimerkki sielläkin on Igors.

Tättis

Omat ja tasatut harrastukset matkalla auttavat paluulennon tunnelmaa....still married kotimatka.

Istutan kaljupääpuolisoni terassille harrastamaan paikallisten olutmerkkien tutkimista ja itse ravaan lähietäisyydellä kameran kanssa.

Rauha säilyy, eikä enää tarvitse illan suussa kaivaa pokkaria ahteristani, jonne se ennen toimitettiin monien kuvaamiseen käyttetyjen pysähdysten jälkeen.
Uskalsin siirtyä pitkän zoomin järkkäriin ;)

Ja onpa sitten kotona puolisonkin mahdollisuus palata takaisin lomamuistoihin kuvien kautta, jos muisti pätkii yliannostellun harrasteen jälkeen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat