Miltä tuntui kun kaveri sairastui matkalla?

tupu

Koin sen juuri, tuttu ja turvallinen paikka.
Tilanne oli kuitenkin ihan eri kun jäin yksin ja
kaverista ei ollut mihinkään. Tunne oli yksinäinen
ja se pelko kaverin tilasta, kukaan ei kertonut
mitään. Olin kauhuissani!

Kommentit (4)

kuultua

Onneksi ei ole tuollaista sattunut kohdalle. Riippuu siitä mikä maa, missä tapahtuu. Jos matkakumppanit ovat toisilleen vieraita, ei missään varmaan anneta edes tietoja mistä on kyse.
Eräs tuttu kertoi hänelle tapahtuneesta eli matkakumppani oli matkan aikana sairastunut henkisesti eli romahtanut täysin. Ennen matkaa ei ollut kertonut ongelmistaan mitään, ajatteli ehkä että matkalla tilanne helpottaa, mutta asiahan on varmaan päinvastoin.

pahalta tuntuu

Mikäli kohdemaan kieli on hallinnassa,niin hivenen helpottaa asian kanssa elämistä ja siitä selviämistä. Mikäli ummikkona kulkee niin paras on ottaa matkaoppaaseen kontaktia,he kuitenkin tuntevat alustavasti lääkärit,apteekit ja sairaanhoidon käytännön asiat.
Omatoimilomalla onkin sitten niinsanotusti \"piru merrassa\" jos tulkkia ei löydy. Kyllähän paikalliset auttaa jos ymmärtävät asian,mutta miten selität vaikkapa umpisuolen tulehtumisen.
Jokin selkeä,niinkuin rakkuloille palanut selkä,niin hotellin virkailia kirjoitti voiteen paperille ja piirti kartan apteekin ovelle asti.
Ei tosin ollut monen kulman takana,mutta hieno ele kuitenkin.
Muutamia matkaajia kuolee vuosittain aurinkorannoilla.Ennen matkaa,ottakaa kattava vakuutus, auttaa hitosti, sekä sitten oppaaseen yhteys joka junailee tarvittavat asiat.

tupu

Selvittiinhän siitä, matkatoimisto auttoi samoin
jonkinmoinen kielitaito. Kaikkein paras oli
paikallinen lääkäri joka tuli puolen tunnin
varoitusajalla huoneeseen (onnistuiskohan
Suomessa) ja osasi sanoa \"kankku\", kun piti
iskeä piikki persuuksiin. Rahaa ei tarvittu,
vakuutukset olivat kunnossa.
Lähinnä tarkoitinkin sitä henkistä hätää, mikä
on varmasti ihan eri juttu ulkomailla kuin
Suomessa.

pahalta tuntuu

Ymmärsin kyllä tarkoituksesi,mutta ei minusta ole noihin henkisiin asioihin vastaajaksi. Kun ihmiset vielä reakoi hyvin monella tavalla,niin ei siihen osaa mitään hyödyllistä kertoa.

Omia kokemuksia ei ollut. Ei lähtökohtaa asialle.
Joten kirjoittelin oleellisesti yleisemmällä tasolla, aattelin että joku rohkaistuisi kirjoittamaan vähän aremmasta asiasta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat