Sortavala, onko käyty

Desvidanja

Onko kukaan käynyt Venäjän Sortavalassa ? Mitä mieltä paikasta ? Mitä nähtävää , mitä ostettavaa ?

Kommentit (5)

Uskomatonta

Kuka uskaltaisi matkalle Sortavalaan. Uutisissa tuli tietoa että aids on levinnyt räjähdysmäisesti Sortavalassa. Suomi maksaa hoidon, miksi ihmeessä ? Uskomatonta, mutta niin uutisissa kerrottiin.

R-T-T

Ei ehkä Sortavala, mutta Käkisalmi kiinnostaisi. Isäni oli siellä kesällä 1939 suorittamassa asevelvollisuuttaan, joka sitten venyi lopulta aika pitkäksi. Hänen haaveensa oli nähdä Käkisalmi vielä kerran. Se matka ei sitten koskaan toteutunut, kun minulla oli aina jotain muuta. Jäi kaivertamaan. Jos menen, otan oman poikani mukaan ja muistelemme tuolla reissulla vaaria.

Syitä matkoihin voi olla monia...

mie-72

On käyty monta kertaa. Haluaisin taas lähteä, mutta kun se viisumitouhu on tehty niin hankalaks ja kalliiks. Menen siis aina omilla kyydeillä, en minkään matkanjärjestäjän mukana.

Noh, nähtävyyksiä ei kauheesti ole, mutta jos oikeen tarkkaan siellä keskukstassa kävellessään katselee ja havannoi, voi kuvitella miten kaunis kaupunki se on joskus ollut! Historiallisia kohteita on joitakin ja kannattaa lainata kirjastosta Karjala-kirja, jossa on Sortavalasta.

Edullista on, paljon vaatteita ja kenkiä, kaikki tosi kauniita. Eikä niin huonolaatuisia mitä vois kuvitella; ostin pojalle farkut jotka ei menneet käytössä rikki (vrt. H&M..). Aivan ihania rannekelloja. Ainakin yksi hääpukuliike. Tokmannin-tyyppisiä tavarataloja jossa kaikkea mahdollista. Naisten vaateliikeitä. Kangaskauppoja, posliini- ja kultakauppoja...

Ruoka on herkullista, toki joka paikassa on huonojakin ruokapaikkoja. Hotelli piipun pihassa on hyvät huoneet ja tosi hyvää ruokaa.

Ja ihan on turvallista, kun ei toikkaroi kännissä keskellä yötä. Ihmiset on ihan mukavia, tosin palveluhalukkuus on sitä sun tätä, mutta jos osaat vähän venäjää, niin käytös muuttuu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat