tirppana

Osaako kukaan sanoa mihin kannattaisi vielä etsiä joulumatkaa. Paikkaa jossa olisi rauhallista eikä mitään jouluhössötystä?

Sivut

Kommentit (32)

Saimi

Katselin niitä itsekin - jotain sentäs vielä löytyi, riippuu siitä minne päin haluaa. Kanarialle löytyy vielä n 500 - 600 €, mutta siellä on se joulu... Lappiin pääsee vielä järkihinnoilla - siis lennot, majoitus onkin sitten ehkä jo eri juttu, mutta ehkä jokin kiva pikkumökki vielä löytyisi, jossa möllötellä kirjakasan kanssa. Egyptiinkin oli vielä joitain jäljellä - siellä ei ainakaan ole omasta takaa jouluhössötystä, mutta kait ne turistit tuo sen sinnekin mukanaan. Venäläisten pakkasukkohan tulee vasta uuden vuoden aikaan ;) Ja yllättävää kyllä, Roomaankin pääsisi vielä kohtuuhinnalla, jos ei ole niin tarkaa päivien kanssa - olisipahan erilainen hössötys. Pelkkiä lentoja saa toki aina, kun vain tietäisi minne suuntaan sitä häipyisi.

vastaaja

Katolisissa maissa joulu on hieman erilainen kun muualla. Kanaria riemuineen ei oikein viehättäisi ainakaan minua...joku kiva kaupunki Euroopassa, hotellissahan voi lukea, käydä välillä joulutoreilla ja syödä hyvin.

matkaaja

Tjären matkat ovat ainoastaan rantalomia, kenelle ne kalpaavat, en tiedä.Niillä joulu menee äärimmäisyyksiin.... jos joulua haluaa rauhallisesti viettää. Jos taas ottaa Tjäreltä Flex-matkan eli lento+hotelli johonkin kaupunkiin, hotellit ovat \"epämääräisiä\" ja lennot usein halpalentoja (Air baltic yms.)

kysyvä

Aika monelle Tjären matkat tuntuvat kelpaavan, Tjärellä menee hyvin.
Rajoittaako joulu Euroopassa ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloaukoja, Suomessahan jouluna on kaikki kiinni.

omatoimisesti

Tjären flex matkat ovat kylläkin itse räätälöityjä matkoja, eli saat valita hotellin, ja lennot itse. Tarkoitit varmaan matkajokeria, jossa määrittelemätön majoitus.

matkaaja

Flex matkoissa saa kussakin kaupungissa valita hotellin määrätyistä vaihtoehdoista, ei mitä tahansa kaupungissa olevaa hotellia. Sopimukset on myös määrätyille lentoyhtiöille.
nettimatkatoimistoilla on paremmat valikoimat eli tasokkaammat hotellit ja muita kuin halpalenotyhtiöitä.Noissa matkoissa ei ole mitään viime hetken matkoja, ovat ns. omatoimimatkoja eli räätälöityjä paketteja.

flexim

Flex matkojen hotellit ovat aivan normaaleja kolmen-neljän tähden hotelleja kaupunkien keskustassa. Lentoyhtiöissäkin on eri vaihtoehtoja.
\"Epämääräisyys\" on taas sitä täällä esiintyvää mustamaalausta.

joulu on joka vuosi

Sehän riippuu sitä mitä joululta haluaa? Olen ollut joskus ystävän kanssa esim Pohjois-Espanjassa, Bilbao,San Sebastian, kumpikin hienoja paikkoja ja hyvä meininki pyhinäkin. Hotellit on halpoja, eikä varsinaista joulupiikkiä ole ainakaan pienemmissä.
Ja sitten voi aina \"mennä vaikka meille\" missä joulu on niin rauhallinen kun ihmiset sen ympärillä.

OK

Epämääräisyys tarkoittaa eri maiden välillä eri asioita eli hotellit ovat vaatimattomai, täynnä ylläreitä jos ei ko. maata tunne. nimellä \"hotelli\" markkinoidaan jos millaisia asuinkoloja. Vaatimattomalle ja pienellä rahalla liikkuvalle nuorelle ne käy, riittää vain kolo minne päänsä kallistaa. Hotellisopimuksíen saaminen Tjärelle ei ole ihan simppeli juttu, siinä kansanväliset buukkausfirmat vetävät parhaat palat päältä, saavat hyviä sopimuksia itselleen. Niitä käytämme aina, erästä pohjoismaista firmaa jolla on byrå Suomessa, käyttävät hotellivarauksissa jotain isoa firmaa oliko nyt hotelscom tai bookingcom.
Joku jolla ei ole edes kokemusta omatoimimatkoista, ottaa helposti kantaa koska aina on se sanansa pakko sanoa! Eli riidellä pitää, joko vakinimamrilal tai vaihdetulla. Se ei haittaa, sellainen tyyppi ei ole vaarallinen, ei kilpaile samoista eduista kuin oikeasti matkailevat. On jotenkin verrattavissa valelääkäriin eli on valematkaaja! Molemmista voi tuo viimeisen sanaosion poistaa eli ei ole lääkäri eikä matkaaja!

Sinikka

Olen viettänyt kaksi joulua pohjois Teneriffalla Puerto de la Cruzissa. Kaunis tunnelmallinen pikkukaupunki,elämänmeno huomattavasti rauhallisempaa kuin saaren eteläpuolella.
Siellä voi joulua viettää hotellien joulujuhla-illallisilla tai olla viettämättä ja mennä mukavaan pikkuravintolaan syömään paikallista ruokaa paikallisten kanssa.
Joulua ei tuputeta ja kaikki baarit ja kaupat ovat auki normaalisti.

Tjärellä ainakin näyttää olevan vielä edullisia joulumatkoja jäljellä.

Olen taas lähdössä Teneriffalle jouluksi ihan mukavaan rauhalliseen pikkuhotelliin Tjäreborgin happy-hour tarjouksella.

Kaupunkilomia teen muina vuodenaikoina, joulun aika on yleensä kylmää Keski-Euroopan kaupungeissa.

Tirppana

Kiitos kaikille hyvistä joulumatkavinkeistä. Kyllä sitä tarjontaa näyttää olevan, kun saisi tuon ukkokullan ylipuhuttua. Puerto de la Cruzissa ollaan joskus joulukuussa oltu ja oli ihan kiva paikka.

ei pysy jyvällä

Mistä pipa tuon \"haen rantalomaa\" löysit. Meneekö sivustot sekaisin.
Sinänsä tietysti tuo Matkaaja on vastannut 3 kertaa eikä niissä oikein ollut hyvää eikä huonoa kohdetta. Ok kirjoitti ohi asian ja vastaaja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat