Ilona2011

Onko teillä kokemuksia Agabasta tai Tala Baysta? Saako retken esim. Petraan ostettua paikan päältä vai pitäisikö se ostaa etukäteen Suomesta? Millä hinnalla olette ostaneet retken Petraan? Kuinka kauan kestää matka Petraan? Oletteko yöpyneet vai käyneet päiväseltään? Minkälaiset shoppailumah dollisuudet on Agabassa? Hitataso? Kohteesta löytyy tosi vähän tietoa, sen vuoksi kyselen.
Minkälainen vaikutlema teille jäi kyseisestä maasta? Lähtöön aikaa 2,5 viikkoa, joten jään odottelemaan pikaisia vastauksianne.

Sivut

Kommentit (23)

Ilona2011

Hei
Löysin jo ketjun Jordania-Agaba,oli päivätty 29.9. Petran reissuista ei siellä ollut vielä tietoa, mutta jos joku tietää niistä enemmänm, niin kirjoitelkaa.

Late

Tieto tältä syksyltä: Petran pääsylippu maksaa 50 dinaaria elikä euroissa suunnilleen saman verran. Tosi kallista siis, mutta paikka on kerran elämässä- käyntikohteideni listalla, joten maksoin. Ei tarvinnut katua, oli se vain niin hieno.

Lipun saa ostettua paikan päältäkin ja perille pääsee Aqabasta vaikka bussilla. Me mentiin kaverini kanssa vuokra-autolla. Ajomatkaa ei ollut ihan tolkuttomasti, mutta useita tunteja kuitenkin siihen meni. Kerran pysähdyimme kahville ja pari kertaa levikkeelle maisemia katsomaan. Opasteet kunnossa ja hyvä tie.

Jos olisin nyt menossa, jäisin yöksi Petran viereiseen Wadi Musan kaupunkiin. Siellä on tarjolla paljon eri tasoista majoitusta. Tästä olisi se hyöty, että pääsisi sisään Petraan ensimmäisenä, ennen kuin bussilastilliset turisteja köröttelevät paikalle.

Late

Useammassa erässä vastaamisesta joku taannoin valitti, mutta sorry, puolet jäi kertomatta.

Lipun Petraan voi ostaa myös paikan päältä. Bussilla pääsee Wadi Musaan varmaan alle 10 eurolla. Me vuokrattiin auto kahdeksi päiväksi noin 140 eurolla.

Aqaban hintataso on jonkin verran halvempi kuin Suomessa, mutta Egyptissä on halvempaa. Shoppailu mahdollisuudet on aika rajalliset, mutta kyllä sieltä kivoja juttujakin löytää kun jaksaa kulkea. Kauppiaat on paljon rauhallisempia kuin Egyptissä ja ihmiset muutenkin tosi kivoja.

Aqaba

Olimme itse Aqabassa 15. - 22.10.2011. Ensivaikutelma maasta oli lähinnä hiekka-aavikko, mitä se tietenkin onkin. Lentokentältä hotelliin menimme taksilla, maksoi 10 jod eli noin saman verran siis euroina. Taksikuskiksi kannattaa ottaa pidemmille reissuille vähän vanhempi kuski, nuoret ajavat kuin hullut ja toisessa kädessä on aina kännykkä ja usein toisessa nortti. Vanhemmat kuskit ajavat rauhallisemmin ja osaavat paremmin englantiakin.
Teimme retket Petraan, Kuolleelle merelle sekä Wadi Rumiin, kaikki taksilla. Petran retken kuljetus maksoi 60jod kahdelta, sisäänpääsy on siis se 50 jod eli ei halpaa lystiä mutta kerran kun sinne menee niin maksaahan sen mukisematta. Matka oli n.1,5-2 tuntia yhteen suuntaan. Kuolleelle merelle on matkaa liki 300 km joten matkaan menee aikaa. Lippu Kuolleen Meren uimalaan on 15 jod, siellä on myös kaksi isoa tavallista uima-allasta sekä suihkut ja pesuhuoneet. Samalla reissulla voi käydä ns. Johannes Kastaja-kävelyn, siinä kierretään raamatun maisemia oppaan johdolla, 12 jod/hlö. Jos kuski tarjoaa kuumia lähteitä paluumatkan käyntipaikaksi, ei kannata mennä, hinta 15jod eli aivan liikaa. Maisemat sinne ovat kyllä upeita koska lähteet ovat vuoristossa. Kuolleen meren reissuun meni koko päivä, 12,5 tuntia oltiin kaikkiaan reissussa ja kyyti maksoi 135 jod.
Wadi Rumin reissu oli 40 jod/hlö, sisältäen matkan sekä 3 tunnin jeeppiajelun autiomaassa. Jordaniassa pitää muistaa pitää passi aina mukana, sitä voidaan kysyä milloin tahansa koska poliisin ratsiapaikkoja on todella tiuhaan. Aqaba on verovapaata aluetta ja tullitarkastus tehdään jokaiselle autolle joka menee kaupungista ulos.
Myös Israelin Eilatissa kävimme, kun sehän on käytännössä samaa kaupunkia Aqaban kanssa. Israelin tullimuodollisuudet vaativat hermoja ja n. 20 euroa rahaa, Jordanian tulli perii 8 jod rajanylityksestä. Eilatissa ei ihmeitä nähtävää ollut ja jonkun yleisen lomapäivän takia kaikki paikat olivat kiinni kun siellä olimme paitsi sellainen meripuisto, akvaarioita yms. Lipun hintaa en muista mutta ei ihan halpa, Israel on kallis maa Jordaniaan verrattuna.
Ostoksia voi hyvin tehdä kun missään ei tyrkytetä mitään, esim. kenkiä ja vaatteita saa edullisesti. Suomalaisturistit ovat korkeassa kurssissa Jordaniassa, jokaisella on taskussa nokialainen jota kilvan sitten kehutaan. Ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja avuliaita eikä vain siksi että saisi turistille myydä jotain. Itse kävimme basaarissa juttelemassa yhden myyjän kojussa, emme ostaneet mitään mutta sain lahjaksi huivin vain siksi kun juttelimme kaverin kanssa jonkin aikaa. Eräässä kaupassa sain rannekorun lahjaksi vain siksi että olemme suomesta. Petran reissulla miehelle tuli paluumatkalla nälkä, taksikuski vei miehen falafel-paikkaan ja vielä maksoi ruuat ja limut...
Eli hyvää matkaa kaikille Jordaniaan matkaaville!

Ilona2011

Kiitos laajasta vastauksesta, reilun viikon päästä lähdetään ja palatessa olemme toivottavasti virkeämpiä ja kokemusta rikkaampia. Mitä olit mieltä Kuolleen meren retkestä, onko se käymisen arvoinen? Petrassa aiomme kuitenkin käydä. Entä Wadi Rum?

Ilona2011

Taidamme käydä Petrassa ja Wadi Rumissa, siinä varmaan viikon lomalle kylliksi. Ihana päästä valoon täältä pohjoisen pimeydestä :)

Ilona2011

Toki laitan mielelläni Me ollaan mieheni kanssa hyvin aktiivisia lomailijoita ja välillä tuntuu, että loman jälkeen saisi olla ns palautumisloma. Ajatuksena nyt ja myös tulevilla lomilla olisi opetella rentoutumista ja jopa löhöämistä, joka on meille täysin vieras käsite. Sen takia ajateltiin, että Petra ja Wadi Rum ja snorklaus riittää tälle reissulle ja tieten shoppailu. Saas nähdä miten onnistutaan. Perästä kuuluu.

antsa

Moi. Juuri Aqabasta tulleena suosittelen ehdottomasti Petran retkeä. Itse varasimme retken netistä jo etukäteen. Teimme yhden päivän retken jossa menimme eka Petraan ja sieltä sitten Wadi Rumiin. Hyvin ehti molemmat nähdä päivässä, vaikka Petrassa olisi saanut aikaa enemmänkin menemään. Petrassa olimme 4 tuntia ja Wadi Rumissa ajeltiin pari tuntia jeepin kyydissä. Retkeen kuului kuljetukset, sisäänpääsyt ja lounas. Hinta 175jod/hlö. Tuossa linkki kenen kautta oltiin: http://www.jordansinaihotels.com/aqexcursions.htm

Kuolleen Meren retkikin tuli tehtyä ja oli myös käynnin arvoinen paikka. Paluumatkalla mentiin myös kuumille lähteille joka oli mielestämme erittäin mukava paikka. Kannattaa ehdottomasti lisätä tuohon Kuolleen Meren retkeen myös se. Meillä hintaan kuului kuljetukset, sisäänpääsyt ja lounas sekä limua. Hinta 100jod/hlö. Retkeen meni aikaa n. 10,5h. Kuolleelle Merelle ajaa n. 2,5h. Tämä retki tehtiin taksikuskin kanssa. Tässä yhteystiedot meidän kuskille joka oli mukava ja puhuu erittäin hyvää englantia: ajwad_ajwad@yahoo.com

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat