Meri

Onko joulunpyhien matka Prahaan ollut hintansa arvoinen? Onko kokemusta jollain, millainen sää on yleensä tuolla yleensä joulukuun lopulla, onko kylmempää kuin Suomessa?
kiinnostaisi viettää joulu valmiin pöydän ääressä, ohjelmaakin luvassa matkaohjelman puitteissa.

Kommentit (12)

yx reissaaja

Kukaan täälä ei ilmeisesti harrasta noin kalliita erikoismatkoja. Syyt liittyy sekä ragaan että siihen ettei kulttuuri ole tuttu asia.

viime jouluna

Me oltiin viime jouluna Prahassa. Ihana reissu, suosittelen. meitä oli pieni ryhmä. Ovathan nuo joulupaketit aika arvokkaita hinnaltaan mutta rahalle saa vastinetta. Ruokailuja sisältyy, hyvissä paikossa , opas oli mahtava myös. Aina ei tietysti saa samaa opasta. Hotelli oli silloin Ibis Prague Centre, hyvällä paikalla, ostoskeskus ihan vieressä, toinen vähän kauempana.
Matkamme taisia olla Matkapoikien, on oltu myös muilla Tsekin erikosmatkoilla, toinen oli MatkaVekan.
Mahtava joulutori Prahassa, kivoja ja edullisia konsertteja päivittäin, käytiin yhdessä.
Kävimme retkellä myös \"luukaupungissa\", nyt sitä retkeä ei taida olla ohjelmassa.

viime jouluna

Edelliseen väitteeseen puuttuen sanon että Kutna Hora retki oli mielenkiintoinen. Nähtiin paljon muutakin kuin luukirkko. Puolen päivän retki.
Makuja on monenlaisia, kyllä me ainakin ollaan kiinnostuneita historiasta. Missään palveluksessa ei edes käyty, koska sellaista ei ohjelmassa ollut. Keskiyön messua emme jaksaneet odottaa.Tsekit ovat Euroopan vähiten uskonnollinen kansa joten kun sinne menee jouluksi täytyy ajatella ettei siellä virsiä suinkaan veisata neljää päivää.
Jos on kiinni luterialisessa joulussa paras on pysyä Suomessa.
Joulutunnelmaa oli joulutoreilla mikä ei tarkoittanut suinkaan suomalaista jouluhulinaa tyyliin Anttilan joulumarkkinat!
Onko edellinen ollut joskus jouluna Prahassa?
Aavistan ettei koska noin inhottavasti suhtautuu joidenkin mukavaan joulunviettoon Prahassa.Viime jouluna oli Prahassa muutaman päivän suruaika V. Havelin poismenon johdosta, hautajaiset oli sinä päivänä kun menimme.

Tirlittan

Ei, en ole koskaan ollut joulunaikaan Prahassa.

Sensijaan tuossa karmaisevan kiehtovassa \"luukirkossa\" olen käynyt ja siihen perustui kommenttini.

Ei siinä sen kummenpaa dramatiikkaa....

viime jouluna

Tsekissä joulua ei vietetä samalla tapaa kuin meillä ja se tosiasia täytyy ottaa huomioon.
Meillä Kutna horan retki sisältyi siihen kalliiseen joulumatkan pakettihintaan. Kukaan mukana olleista ei saanut \"hepulia\" kokemuksesta vaikka luukirkossa käytiin, mielestäni se oli kiehtova kokemus. joulu ei muuta asiaa miksikään.
Opas kertoi kirkon historian ja kertoi paljon muutakin joka ei ollut jouluista. kertoi mm. pioneerien muinoisista (kommunismin aikaan) käynneistä Suomessa \"ystävyysmatkoilla\". Ei pidetty yhtään sopimattomana sitäkään.
Jouluaattona oli illallinen Svejkin siinä \"oikessa\" kapakassa, jouluiltana oli muualla. Eli ei ollut ihan luterilainen ohjelma kun ei oltu luterialisessa maassa eikö kukaan purnannut vaan päivastoin kiitteli hienoa ohjelmaa.
Eli aloittajalle vinkiksi: Prahan joulu on hieno, ei kannata välittää noista muutamista asiattomista kommenteista.

viime jouluna

Säästä en muistanut mainita mitään. Otin aivan liian paksun päällystakin mukaan, ns. poplari olisi ollut parempi. Siellä oli todella lämmintä, asteita en muista. Aurinkoista jonain päivänä, joskus taas pilvipoutaa.
Voihan laittaa vähän paksumman takin päälle ja kevyempi laukkuun. Ohuehko villakangasulsteri on mielestäni just sopiva.

äly hoi ?

Itse ainakin olen ollut Prahassa joulun aikaan, eikä minulle ainakaan tullut mieleenkään käydä luukirkossa silloin, vaikka varmasti todella vaikuttava paikka onkin. En löydä Tirlittanin kommentista mitään inhottavaa suhtautumista toisten joulun viettoon Prahassa. En ymmärrä miksi vuoden vanha keskustelu nostetaan ylös. En muutenkaan ymmärrä, että mitä ihmisen päässä oikeen liikkuu jos yhdestä lauseesta missä ilmaistaan oma mielipide yhdestä asiasta, voidaan päätellä noin monta asiaa ja vielä noin väärin.

Kahvikissa

Ystävättareni oli avioeron jälkeen sinkkumatkalla Prahassa muistaakseni OK-matkojen joulumatkalla ja tykkäsi kovasti. Oli ollut mukavaa syödä illallisia yhdessä muun ryhmän kanssa ja silti oli ollut omaakin aikaa. Elikä järjestettyjä matkojakin on ainakin viime vuosina ollut tarjolla.

älkää nyt taasen

Se Kutna horassa oleva ns. luukirkko ei ole Prahassa vaan n. 70 kmn päässä sieltä. Matkapoikien joulumatkalla on ollut retki Kutna horaan eikä se nyt suuri synti ole jos sinne menee. Kun se sisältyy matkan hintaan, näkee palasen maata samalla. Kummallista että tuostakin
pitää sota sytyttää. Jokuhan kertoi joulusta Prahassa ja mainitsi myös tuon retken. Ei sinne ole pakko mennä suinkaan jos historia kiinnosta, kököttelee vaan hotellissa kun muu porukka retkeilee.
Mukava saada vinkkejä siitä mitä Prahan ulkopuolella on.
Enempi ihmettelin sitä kun joku kertoi todella istuvansa hotellissa ja kirjoittavansa kirjeitä kotiväelle kun on oikein sekretääri hotellihuoneessa!!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat