Ulpukka

Äkkiseltään itseltäni tulee mieleen eräs kesäinen yö tunturissa Mallan ja Saanan välimaastossa maantien kupeessa teltassa Norjan puolella.
Illalla käki kukahteli ja ilma oli kuulas.Lumiläikkiä näkyi siellä täällä.
Aamuyöstä kuulas kesäyö oli vaihtunut rankkasateeseen, eikä teltta ollut vesitiivis, joten aamulla \"lattia\"lainehti ja muutama läpimärkä yöpyjä hakeutui oviaukosta ulos. Siinä oli klamourit kaukana, mutta elämysmatkailu oli huipussaan.Kertokaapa omia elämys-yöpymisiänne.

Kommentit (10)

Tirlittan

Olin reissussa herkkäunisen matkakumppanin kanssa joka joutui valvomaan ensimmäisen lomayön kuorsaamiseni vuoksi.
Aamulla tiedustelin respasta vapaata huonetta mutta hotelli oli täynnä ja ylimääräinen huone vapautuisi vasta seuraavana päivänä.

Mutta no hätä, sain luvan nukkua aurinkotuolissa hotellin puutarhassa, kunhan ensin olin pyhästi vannonut etten käyttäisi uima-allasta kuutamouintiin.
Etelän yöt ovat samettisia ja lämpimiä, joten mikäpä oli kuorsatessa puutarhan nurkassa kaskaiden sirittäessä samaan tahtiin ja tähtien luodessa tunnelmallisen yövalaistuksen.

maijki

Syysmyrskyllä Bengtskärin majakassa, kun aallot hakkasivat rantakallioita - tuntui että koko luoto liukenee vielä mereen. Mutta hyvin se uni maittoi, kun ensin oli kylvetty myrskylyhdyn valossa Suomen eteläisimmässä ja taatusti upeimmalla paikalla olevassa saunassa.

Tättis

Viime vuosituhannella olimme lomamatkalla Inglesissä, kaksi äitiä lapsineen.
Uudenvuoden yö hotellissa oli paikasta jonne aurinkokaan ei paista. (Hotellihuone Kuparipannun yläkerrassa oli alatasoa ja eikä tosiaan aurinkokaan meitä suosinut koko viikon aikana.)
Olimme lähdössä aamulla aikaisin kotiin, joten nukkumaan meno oli aikaistettu.
Jos olisin saanut nukutuksi!
Tyynyt olivat tunkkaiset, peite nukkainen, patja kuhmurainen. Juhlaviikonlopun takia henkilökunta oli jo vapaalla, roskat haisivat käytävässä. Vessapaperikin loppui, kaupat kiinni.
Keittiössä oli vain 1 muovihaarukka ja toinen metallinen. Kaasuhella ei toiminut ym. ##¤¤%\"\"##
Ja asiaan..... Kaiken tämän kärvistelyn jälkeen viimeisenä yönä yläkerrassa sängynjalat hakkasivat lattiaa/kattoa, valehtelmatta ainakin kolme tuntia. Niillä oli varmasti parempi patjakin!(Lapseni onneksi nukkuivat tietämättä talon tapahtumista.)
Eikä tässä vielä kaikki. Kaverini soitti aamuyöllä peloissaan huoneesi, että hänen huoneeseensa oli juuri aiottu murtautua auki olleen pikkuikkunan kautta. Ystävni oli herännyt rahinaan ja lyönyt läheisellä pöydällä olleella paistinpannulla päähän käytävältä sisään työntyvää lippalakkia.
Eipä nukuttanut enää yhtään! Yöllä asiat muuttuvat pelottavimmiksi kuin ovatkaan.
Hyvää uutta vuotta!

Ainoa lohdutus oli, että pääsimme puhtaaseen kotiin ja raikaaseen talveen sekä .....\"Varas\" oli ilmeisesti paennut käytävän parvekkeen kautta hypäten alas ja vienyt mukanaan puolikkaan kaktuspuuta. Oli kummasti iso kasvi rusentunut yön aikana.
Tuskin tämäkään yökyöpeli sai nukutuksi seuraavana yönä!

yllätetty

Kyse ei ole lomamatkasta vaan työmatkasta eli tutustumisesta \"Euroopan pääkaupunkiin\" porukalla. Ykköshuone oli sen verran kalliimpi kuin 2h-huone ja hyväksyin huonetoverin. Matka oli jo itsessään kallis.
Mutta hän olikin armoton kuorsaaja, en pystynyt nukkumaan, ääni oli hirveä!!!Meillä oli tiukka ja mielenkiintoinen ohjelma eri kohteisiin mutta jaksoin ne neljä päivää kuitenkin.
Siitä opin sen että jos menee naisporukassa jonnekin, ottaa oman huoneen.

Marjuska

Ensimmäinen varsinainen telttayö pikkuteltoissa Serengetissä oli unohtumaton, leijonien karjahtelu kuului läheltä ja pikkuisen pelotti että pysyvätköhän ne telttojen ulkopuolella ja myös norsujen ja hyeenojen äänet toivat lisäjännitystä. Jokaöisiin ääniin tottui pian ja jännityskin haihtui.

Miiru

Eka yö safarilla Amboselissa. Eipä tullut uni silmään \"siinä metelissä\". Tottui nopeaan siihen leijonien karjuntaan ja hyenien huutoon eli seuraavina yöinä uni maistoi hyvin.
Mieleenpainuvaa oli herääminen telttamajoituksesta
Satao Campissa.Ympäristö täynnä antilooppeeja, pieniä vasojakin.
Ihanaa oli myös nukahtaa telttaan sateen ropinaan.
Pääsispä pian safarille.

särkillä

Iki-kauhea yö Suomessa Kalajoen herkkasärkillä, vuosia vuosia sitten. Ymmärsin ettei minusta ole telttaan majoittujaksi, matoperspektiivi ei sovi.
Se on ainoa teltassa vietetty yö.

RL

Olimme matkailuperävaunun kanssa lapissa syksyllä, ulkona oli -10 C. Mukananamme oli 3 lasta. Vaunun lämmityslaite meni rikki keskellä yötä. Pakkauduimme kylki kylkeä vasten ja otimme kaikki vaatteet päällemme. Vähän ajan päästä sänky romahti.

Seija

Olimme lomamatkalla sukulaistemme luona Indonesiassa Jaavan saarella. Komennuksella kun olivat niin saari oli tullut jo heille sen verran tutuksi että meille oli laadittu tiukka matkaohjelma, joka olisi jo sinänsä hurja kertomus aivan vieraassa kulttuurissa.

Meitä oli neljän naisen porukka + paikallinen nuorimies autokuskina ja tulkkina.
Eräs yöpyminen keskellä saarta vuoren rinteellä olevassa majatalossa jäi ikimuistoiseksi.
Pitkän päivän jälkeen asetuimme nukkumaan kahteen vierekkäiseen huoneeseen.Vettä satoi, tuuli ulvoi ja tuntemattomien eläinten äänet häiritsivät, sähköt olivat poikki ukkosen takia.
Kello yksi yöllä alkoi kuulua kovaa melua ja majatalon korkeaa rauta-aitaa hakattiin. Syöksyimme ikkunaan taskulamppujen kanssa. Pimeydessä vilahteli ihmishahmoja lähestyen huoneitamme.
Luulimme loppumme tulleen, otin pöytälampun käteeni aseeksi ja piilotin passini jostain syystä sängyn alle, huonetoverillani oli sateenvarjo iskuvalmiina.
Siinä istuimme sängyn laidalla koko yön sydän hakaten huutoja ja hakkaamista kuunnellen. Kasvoja näkyi ikkunassa ja ovea yritettiin avata. Ja myös me huusimme kilpaa naapurihuoneen asukkaiden kanssa. Olimme melkein ainoat asukkaat ja kaiken lisäksi länsimaalaisia.
Vihdoin aamu valkeni ja meteli hiljeni,uskalsimme ulos huoneista. Majatalon reseption oli yöllä ryöstetty ja muutamia huoneita myös ryöstetty. Omistaja oli kylästä hälyttänyt apuun miehiä ja siitä se meteli kun olivat ajaneet ryöstäjiä alueella takaa.
Olimme aivan nääntyneitä valvotun yön jälkeen. Keräsimme kamppeemme ja lähdimme niin nopeasti kuin suinkin ajamaan vuoren rinnettä alas omistajan huudellessa peräämme, että toinen yö olisi tämän tapahtuman johdosta ilmainen. Emme ottaneet tarjousta vastaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat