Uusi täällä (2)

Arkisemmalta tietysti tuntuu,mutta onhan täälläkin joitain asioita mitkä on näkemisen,kokemisen arvoista. Kesäaikaan järvisuomi ei hullunpi mesta kuljeskella. Vaikkapa vanhalla aluksella Saimaan kanavalta Joensuuhun. Kenties kierrellä asuntovaunulla pitkin itärajaa pohjoiseen ja rannikkoa mukaillen takaisin. Ahvenanmaan saaristo tarjoa myös lokoisaa silmäruokaa, elikkä irti arjesta kun kiireettä matkaa. Tuo Lapin ruskaaika on loppukesän väripommitus,myöskin maisemallisesti poikkeaa etelän oloista.
Eli onko kukaan uhrannut aikaa lähimatkailuun ja millä tavalla ?

Sivut

Kommentit (42)

ticotico

Hei!

ihana aloitus :) Kiitos ketjun aloittajalle!

Kotimaanmatkailu on hieno juttu ja monta paikkaa on taatusti vielä näkemättä. (tuppaa tuo työ haittaamaan harrastuksia, eli ei ehdi matkailemaan niin paljon kun haluaisi :))

Perheelleni Itä-Suomi ja kotomaan kaakkois osan alueet on hyvinkin tuttua seutua. Kun lapset olivat pieniä, pakkasimme pesueen autoon ja vietimme miehen koko kesäloman Itä/Kaakkois Suomessa.
Savonlinna,Punkaharju,Parikkala,Pieksämäki,Varkaus/Heinävesi ja Miehikkälä/Hamina, näihin paikkakuntiin liittyy paljon rakkaita muistoja, mutta myös matkailun kannaltakin merkittäviä ja näkemisen arvoisia paikkoja.

Vesistöt ovat tietysti ihan ykkösjuttu, mutta muutakin nähtävää/koettavaa löytyy.

Nyt kun lapset ovat isompia ja eivät enää reissaa aktiivisesti mukana, olemmekin miehen kanssa siirtyneet moottoripyöräilyyn. :)
Joka kesä koitamme tehdä viikon reissun tai ainakin pidennetyn viikonloppu reissun moottoripyörällä johonkin päin suomea.

Hienoja kaupunkeja ja paikkoja on paljon!
Yksi oma suosikkini on Kuopio, aivan ihana kesäkaupunki!

Häpeäkseni täytyy tynnustaa, etten ole koskaan käynyt Lapissa :(

Nyt toivonkin, että kehutte estoitta teille tärkeitä tai teidän mielestä hienoja/käymisen arvoisia paikkoja.
(toki jos paikassa on joku oikea miinus, olisi sekin hyvä mainita. esim. paikka on muuten oiva, mutta ei sovellu pyörätuolilla kulkeavalle, voi olla jollekkin todella tärkeä tieto.)
Jos on jopa osoitteita/linkkejä matkailuun liittyen, niin aina parempi.

Minua kiinnostavat tietysti hyvät/omaperäiset ravintolat ja kahvilat (nälkä tulee joka reissussa :))ja jos tiedätte jonkun hyväksi havaitun majoituspaikan ja tietysti paikalliset nähtävyydet/ paikan historia kiinnostaa aina, eli vinkkejä tulemaan.

Saattaa olla, että joku paikka on jo koluttu, mutta jollekkin toiselle se sattaa olla arvokas vinkki, joten rohkeasti vain ehdottelemaan.
Mutta minua ei kiinosta toisten vinkkien mollaaminen, vähättely tai suoranainen irvailu/ilkeily. Sillä senhän me jo tiedämme, mikä sopii minulle/perheelleni, ei välttämättä sovi toiselle, silti asiat voidaan esittää toisia kunnioittavalla tavalla, eli ystävällisesti.

Kaikki vinkit siis kiinostavat, ei tarvitse välittää kuinka moni on siellä jo käynyt, onko paikka kallis/halpa, minkälaisia ihmisiä siellä käy/asustaa ja millaisia vaatteita he käyttävät, jokainen vain poimii itselleen sitten sopivimmat kohteet oman mieltymyksensä ja elämäntilanteensa mukaan. ;)

Ai niin, saaristokierros on ollut monta kesää jo suunnitteilla, mutta lauttojen kulkuajat ovat vähän haasteellisia, eikä ole kiva ajaa \"kieli vyön alla\", vaan tekee mieli tiirailla paikkoja ja fiilistellä (tosin vesisateella se joskus kysyy vähän huumorintajua, varsinkin jos on moottoripyörällä liikkeellä)

Eli nyt miettimään kotimaanmatkailua ja poika (10v) haluaisi kommentteja pohjoisen jäälinnasta.

Iloista ja matkailun täyteistä loppu vuotta kaikille! :)

ps. nou hätä, minulla on moottoripyörä kortti, mutta itse en aja ko.menopeliä, vaan nautiskelen sujuvasti kyydissä olemisesta/maisemista :)

Tirlittan

Ihan mukavaa jos tänne ilmaantuisi juttuja ja kertomuksia kotimaan kohteistakin, meitä on täällä monia joita kiinnostaa kaikenlainen matkailu, myös se kotimainenkin.

Oma antini tähän aiheeseen on aika mitätön,sillä tuo kotimaan kiertäminen on jäänyt vähemmälle.
Lomaa on vietetty mökillä Päijänteellä, tai sitten ajettu tukka putkella suoraan Lappiin, matkalla sen enempää pysähtelemättä.
Toki Päijänteen rannat ovat tulleet tutuksi risteilemällä.

Viime kesänä aloitin varovasti tutkimusmatkailun, vietin kesäisen päivän Visavuoressa ja Hämeessä, ja ensi kesänä seuraa jatkoa...

Laittakaapa mukavia kohde-esittelyjä tulemaan, minua kiinnostaa tuo Koillismaa ja Kalle Päätalon maisemat, onko kukaan Jokijärvellä vieraillut?

virkamiesnainen

Lasten kanssa aikoinaan kierrettiin paljonkin Suomea. Ensimmäisenä tulee mieleen Koli, jossa olen käynyt 3 kertaa.
Sinne kaikki, jotka eivät ennen ole käyneet.

Musta paha

Maata kierellessä kivoja sattumia,joita ei kannata ohittaa,vaikkei nuo olisikaan suunitelmissa.
Perinteiset,isot häät kehystettynä vanhaan isoon latoon. Eli tarjoilu,tanssit,juhlapuheet kaikki puimaladossa suviyön vaaleutessa. On korrektia kysy lupa ennenkuin hyökkää sisälle.

Teatteriesitys. Näitä kyläyhteisöjen harrastelijateattereita on joitakin,hyvällä tuurilla osuu kohdalle ja saa vielä lipunkin.
(10-20 e)

Lavatanssit. Semmotti missä haitari soi ja Reijo Taipale tai jokin muu konkari vetää perinteisiä \"ikivihreitä\"

Tuo Savonlinnan teatteri on vähän korkeammalla sarjassa ja sinne ei lippuja aina saa.Lohdutukseksi voi laulaa lurauttaa Annikki Tähden balladin Olavinlinnasta.Älkää ojennelko kättä,ulkolaiset turistit pistävät siihen kolikoita.

tupu

Uskomattomia paikkoja nää länsirannikon vanhat kaupungit. Suosittelen. Tosin niiden välillä pelkkää tasasta pusikkoo,mut kannattaa kahlata ne
läpi, vaivannäkö palkitaan!

reppureissaaja

Ticotico kurvaili moottoripyörällä. No scootterihan on lälläripyörä.

Itse nuorenpana,tyhmenpänä tai urheiluhenkisenä
tein reissuja fillarilla. Pikku teltta tarakassa
muiden matkavarusteiden kanssa ja varaosia,niinkuin rengaanpaikkausrasia,joitakin ketjujen jatkoja sekä kourallinen avaimia.

Kuukaudessa teki laajan kierroksen. Vaikka välillä oltiin päivä parkissa,niin sitten saattoi mennä yli sata kilsaa hiekkatietä.

Tämä oli -70 luvun loppupuolella. Ajalta ennen kännykkää ja nettisurfailua.

joskus tökkii

Tänään oli vastoinkäymisten päivä.Ei vakavaa mutta harmittavaa sentään.

Sikäli oli hyvä kun törmäsin tänne ja osuin lukemaan tuon ticoticon vastauksen tähän ketjuun.

Jotkut asiat saa mielialan normitasolle tai jopa ylikin. Tuo annettu vastaus oli selkeä,asiallinen,
fiksu,korrekti. Eli sama ilmiö kuin hyvää kirjaa /artikkelia lukisi.

Muitakaan moittimatta,tuosta kannattaa ottaa esimerkkiä.

siipiveikko

Kait kotimainen matkailu on voimissaan kun lehdestä huomasin että Nuuksion kansallispuiston
kylkeen pistetään iso pino miljoonia Espoossa.

Itärajan suunassa Repovedellä on kanssa muhimassa joku miljoonakeskus ja pelkästään turisteja houkuttaa/koukuttaa

kivaa (jännää)

Meit on puolentusinaa heppahullua jotka innostu ajatuksesta lähteä vaellusratsastukselle ens kesänä lappiin. Kaikilla on ratsastuskokemusta kohtuullisesti ja oma heppa mutta tässä matkailumuodossa päädyimme malliin että vuokraamme
issikat paikan päältä. Tavallaan valmis retkipaketti.Monen hevosen vieminen olisi tullut kalliiksi ja työlääksi. Kaksi ratsua on myös iän puolesta vähän arvelluttavia pitemmillä reissuilla
ja pitkän siirtomatkan johdosta.

7- 10 pv varattu perilläoloon ja matkat päälle.
Etsitään edullinen lento tai sitten juna.

Jeppe

Samaa mieltä kuin Ticotico. Ja muutenkin. Tämä ketju on malliesimerkki siitä, mitä tämä sivousto voisi olla, jos nuo häiriköt pysyisivät poissa.

Esim. kun joitakin aikoja sitten oli keskustelua kotimaan matkailusta, ne örveltäjät kävivät kimppuun ja toivat voimakkaasti esiin, että kotinaan matkailu ei ole matkailua ollenkaan. Nyt on onneksi soitsin.

utomlands

Kotimaassa rehtyjä reissuja en laske matkailuksi lainkaan. Lähialueilla tulee liikuttua ja kaikki näkemisen arvoinen on jo nähty, jopa useaan kertaan. Taidenäyttelyissä ja antiikkitapahtumissa tulee käytyä aika usein.

Uusi täällä (2)

Jeppe oli saanut vastauksen heti. On täällä hyvä palvelu. Mitänyt laatu vähän tökkii.

Minäkin lasken matkailuksi vain matkat jotka olen tehnyt.

Helsingistä Inariin kalastamaan, matka on pitempi kuin Berliiniin. Harpilla tuon kehän sisälle mahtuu kymmenkunta valtiota.

Eipä ole sattunut EU tirekdiiviä silmiin missä lomamatkan minimi etäisyys olisi mainittu.

Jussi

Kiertelimme aikoinaan kolmen poikamme kanssa matkailuperävaunun kanssa ympäri Suomea. Kaikki puuhamaat piti käydä, aina kun menimme johonkin aikuisia kiinnostavaan museoon tai linnaan kohta kuului:\"tää om ihan tyhmä, mennään pois\" Nyt pojat ovat omine perheineen samassa asemassa ja heitäkin kiinnostaa kohteet joissa kävimme aikoinaan. Pari poimintoa matkoiltamme : vanhin poika oli riidellyt veljensä kanssa auton takapenkillä ja murjotteli, eteemme aukesi ensimmäisellä lapin matkalla ensimmäinen tunturi totesin pojalle katso tunturi, hän murahti: \"ei se mikään tunturi ole, se on hiilikasa\". Olimme kerran viikon lopun Kustavissa, matkan jälkeen mummo kysyi 4-vuotiaalta missä sinä kävit? vastaus: tuota tuota paskavissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat