Tirppana

Mietin tuossa ensi kesän matkaa ja tulin siihen päätökseen, että unohdan Kreikan tällä kertaa. Olisiko joku ollut kesällä Bad Gasteinissa Itävallassa? Olen innokas vaeltaja ja uskoisin että siellä olisi hyvät mahdollisuudet siihen.

Kommentit (6)

joka kesä patikoimassa

Gasteinin laakso kokonaisuudessaan on loistava lomakohde ja patikoijille todellinen helmi monipuolisine ja eri vaikeustasoisine reitteineen. Maisemat ovat upeat ja umpilaakson erityisen pienilmaston ansiosta siellä oli upeat säät jopa pari kesää sitten, kun muualla Itävallassa vettä tuli muutama viikko putkeen. Bad Gastein on kylänä haastava, sillä sen korkeuserot ovat huomattavat - toki jos harrastaa vaeltamista, se ei niinkään haittaa. Upein alueen kohteista on ehdottomasti uudesti ristitty perimmäinen kattilalaakso Sportgastein (ex-Nassfeld, mikä kuvaa aluetta paremmin lehmineen ja loputtomine rentukkaniittyineen).

Laaksosta pääsee helposti retkeilemään eteläiseen Itävaltaan ja siitä edelleen Dolomiiteille tai jopa Italiaan saakka - joko junalla tai autojunalla vuorten läpi. Suosittelen lämpimästi yleensäkin Itävaltaa - siellä on todella vielä euromaaksi hinta-laatusuhde kohdillaan, mistä tuolla toisaalla on juttua. Ruoka on herkullista, annokset suuria - vuorten rinteiden pikku majatalot ovat myös loistavia ruokapaikkoja, vaikka puitteet ovat monesti sangen alkeelliset. Ja maisemia ei varmaankaan tarvitse kovin mainostaa, Alpit ovat parhaimmillaan juuri Itävallassa.

tirppana

Kiitos sinulle seikkaperäisestä vastauksesta koskien Itävallan Bad Gasteinia. Kylläpä taidan sinne lähteä. Olin vuosi sitten kesällä Italian Dolomiittien vaellusviikolla ja matka oli mahtava.

Marjuska

Tirppana:

Millainen oli Dolomiittien vaellusviikko? Millainen tavaramäärä tarvittiin ja minkäkokoinen reppu/rinkka ja oliko YouTravelin järjestämä vai kenen? Tämä on minullakin ollut haaveissa ja olisi kiva saada omakohtaisia kokemuksia

tirppana

Dolomiittien vaellusviikko oli mahtava. Vaellusviikkoon kuului neljä vaellusta suomalaisen oppaan Esa Pänkäläisen johdolla. Kohteessa ei ole Aurinkomatkojen opasta. Esa teki reissusta ikimuistettavan.Esalla riitti tarinoita jokaiselle huilipaikoille. Siinä on opas paikallaan. Yhden yön yövyimme korkealla vuoristomajassa. Kyllähän vaellusviikko oli aika rankka mutta niinpä minäkin yli 60 v siitä selvisin. Kävelysauvoja sai lainata hotellilta. Vaellus ei ehken sovi korkeanpaikankammoisille. Tosin mieheni meni myös vaikealle valjasosuudelle ja hänelläkin on nuorena ollut korkeanpaikan kammoa. Rinkkoja en nähnyt kellään. Toisilla oli pikku reput ja toisilla vähän suuremmat. Vaelluskengät pitää olla hyvät. Ja jos on polvivikoja niin ei kannata lähteä. Olimme siis Aurinkomatkojen kautta ja yövyimme ALL´IMPERATORESSA. Hotelli oli siisti ja ruoka oli hyvää hintaan kuului puolihoito. Lisäksi hotellin saunaosastoa sai käyttää maksutta. Suosittelen Sinulle lämpimästi Dolomiittien vaellusta ja kerrohan Esalle Mikkelin mummolta terveisiä!

Marjuska

Kiitos tiedoista,

Kuvittelin että tämä olisi majalta-majalle vaellusta ja siksi kyselin varusteista.
Dolomiitit on maisemallisesti upeat ja joskus vielä palaan sinne.

tirppana

Marjuska. Kyllähän siinä mentiin tavallaan majalta majalle, joissa oli sitten se lounastauko eli omia eväitä ei juuri tarvinnut olla. Näkyy olevan Dolomiitit ensi kesänkin ohjelmassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat