Katastrofi

Suomalaisten lapsiperheiden Kreikan matkasta tuli matkatoimiston vuoksi elävä heIvetti. Tuntikausien odottelua ilman majoitusta tai ruokaa, kärsivien pikkulasten huutoitkua, pienten kyynelsilmien armoa anelevat katseet... Lue järkyttävä kuvaus:

Suomalaismiehen mukaan Finnmatkat ei huolehtinut asiakkaistaan Haniassa lennonjohtajien lakon yhteydessä niin hyvin kuin on julkisuudessa antanut ymmärtää.

Suomalaismiehen ja hänen puolisonsa rentouttava lomaviikko Kreikan Plataniaksessa päättyi ikävästi, kun Kreikan lennonjohtajien lakko katkaisi kotimatkan.

Lennon kotiin oli määrä lähteä sunnuntaina 13.20. Finnmatkat ei vielä kentällä informoinut lakosta, vaan matkalaiset saivat tietoa kuuntelemalla sivukorvalla Finnairin tiedotusta.

Lakon selvittyä Finnmatkat kuljetti matkalaiset toiselle hotellille, jonka aulassa yli 300 henkeä odotti 12 tuntia pitkälle yöhön asti.

- Kolmelta pidettiin tiedotustilaisuus, jossa ilmoitettiin lyhyesti, että majoitusta ei aiota järjestää ja selvitetään, päästäänkö lähtemään yhdeltä yöllä.

Finnmatkat toisti samaa viestiä uudelleen illan aikana kahdeksalta ja kymmeneltä.

Hänen mukaansa matkustajat siirrettiin puoli yhden aikaan yöllä lentokentälle, jossa selvisi, että Finnmatkojen oma kone on rikki.

- Sen jälkeen ilmoitettiin vasta, että Finnmatkat yrittää järjestää majoituksen.

Vasta aamuyöllä kolmen ja neljän välissä väsyneet matkalaiset pääsivät hetkeksi lepäämään hotellihuoneisiinsa.

- Meille järjestettiin tasan kahden tunnin yöunet neljästä kuuteen. Hotellissa kuudelta olleella aamupalalla ja yhdellä vesilasillisella meidät hoidettiin iltapäivällä Helsinkiin.

Mukana oli paljon lapsiperheitä, joille tuntikausien odotus oli piinaa. Edes heille ei järjestetty kahdenkymmenen tunnin viivästymisen aikana kahta tuntia lukuunottamatta minkäänlaista paikkaa, jossa he olisivat voineet olla ja levätä.

- Paluumatka oli alle yksivuotiaiden lasten huutoa ja itkua suoraa kurkkua, koska he olivat väsyneitä.

Miehen mukaan tuli sellainen kuva, ettei Finnmatkat tee asiakkaidensa hyväksi yhtään sen enempää kuin on lain mukaan pakko.

- Tuli sellainen tunnelma, että Finnmatkojen suurin periaate asian hoidossa oli minimoida omat kustannuksensa ja lukea EU-direktiivejä valmismatkojen osalta niin, että se järjestettiin, mitä on aivan pakko. Majoitusta esimerkiksi pantattiin viimeiseen asti.

http://www.iltasanomat.fi/matkat/suomalaisten-yli-20-tunnin-painajainen-...

Miten tällaista voi tapahtua sivistysvaltion matkatoimiston toimesta? Lapset HUUSIVAT tuskaansa ulos! Kaikkein pienimmät ja haavoittuvaisimmat joutuivat KÄRSIMÄÄN aikuisten virheiden takia!

Kommentit (10)

faktaa

Niin ja missä syys?Kreikkalaisissa lennonjohtajissa tietysti. 2000 FMn asiakasta oli jumissa Kreikassa silloin, mistä niitä majoituksia saa jos ei paikalliset halua niitä jos paikalliset eu halua niitä järjestää? Eli
pelkkää kettuilua ja suunniteltu juttu.
Lentoyhtiö on velvollinen järjestämään ruokaa lentokentälle kun on kyse lennon myöhästymisestä. Eilen pari naista selvitti asioita TVssä. Vain omasta vakuutuksesta saa korvauksia jos saa. Eli kannattaa miettiä lähtekö Kreikkaan uudelleen.

Reilu peli?

Finnmatkat olisi voinut jörjestää majoituksen samassa hotellissa jossa alunperinkin olivat koska tiedossa oli ennakolta että lakko kestää koko vuorokauden.

Toki hotelli olisi laskuttanut extraa myöhemmästä siivouksesta eikä Finnmatkat sitä halunnut maksaa.

Nyttenhän hotellihuoneet odottivat tyhjinä seuraavia asiakkaita.

korusana

Teoriassa noin. Nyt kuitenkin koneita oli laskettu ilmaan viisi per tunti. Tämän johdosta ei Finnmatkat järjestänyt majoitusta. Hotellissa oli tilaa koska uusia ei tullut lakon johdosta. Oli jopa valmiiksi maksettua Finnmatkojen kiintiötä. Tuo siivous olisi ollut lisäkulu, eli pieni harmi. Sitten kohtalo kolautti,kun lähtövuoro tuli kohtalle,niin koneesta löytyi jokin vika ja lähtövuoro siirtyi muille.

Lakkolaisia ei pitäisi haukkua. Noinhan he tekevät Suomessakin eli suurin kiusa,tehokkain lakko.Lakon syitä en tunne,mutta yleensä siinä ainakin kaksi osapuolta on.

Finnmatkojen toiminta ei mennyt nappiin tällä kertaa, mutta epäselvissä tilanteissa näitä sattuu. Valitettavasti. Ei kuitenkaan pitäisi mennä aivan näiden lööppilehtien tarkoitushakuisten kirjoitusten mukana.

Koko tilannetta tuntematta ei kannata tuomita.

ei kreikkaan

Oliko korusana tuolloin Kreetalla vai mistä tietää? pohjoismaalaisten ja ennen kaikkea suomalaisten kohtelusta Kreikassa olisi kiintoisaa tietää. Haluavat varmasti tehdä kiusaa. Toki hotelli joutuu siivoamaan huoneet alkuperäisen aikataulun mukaan eli vaikeata on antaa asiakkaisen koisia huoneissa extraa. Systeemi ei ole niin simppeli kun yksinkertainen ja itsekäs asiakas saattaa ajatella. Kaikissa lakkotapauksissa ja myös muissa maissa on käynyt noin eli paluulentoa odottavat joutuvat useimmiten menemään lentokentälle odottamaan kun ei tiedä varmaa milloin paluu tapahtuu.
Täytyis nyt jo vihdoinkin tauta se että lomamatka Kreikkaan on riskejä täynnä. Jos sinne menee saa seuraukset kärsiä.

rea-listi

Kreikkalaisilla, ja etenkään lennonjohtajilla, ei ole mitään syytä lakkoilla.
Jos meillä tulee lakko,siihen on aina syy, liittyy palkkoihin tai siihen ettei sopimusta ole. Krekut kiusaavat matkailijoita lakoillaan.

omistajanvaihdos

Kaikki merkit viittaavat siihen että Kreikan painajaislomat tulevat jatkumaan. Eli sen maan voi unohtaa lomamaana ainakin lähitulevaisuudessa. Mutta ratkaisujahan on muita.

Ellada

Ei kreikkalaiset meitä suomalaisia kohtele mitenkään erikoisemmin kuin muitakaan matkailijoita/ulkomaalaisia. Joten turha kuvitella, että lakkoilijat piruilisivat juuri meitä vastaan.

Jos joku on sitä mieltä, että näiden lakkojen ja niistä aiheutuvien ongelmien takia ei Kreikkaan uskalla enää matkustaa niin heippa vaan, sitten et ole todellinen Kreikka-rakastaja, mene muualle lomalle, maahan, jossa hommat toimii. Lakkoilua on joka puolella, luonnonkatastrofeja voi tapahtua missä vaan ja koneet myöhästellä, kukaan ei sitä etukäteen tiedä.

Laukut kateissa päiviä

\"... Krekut kiusaavat matkailijoita lakoillaan...\"
Muistellaanpa vain toissajouluisia ja muitakin lentokenttähenkilökunnan \"kiusantekoja\". Eli kyllä meilläkin osataan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat