Late

Tällä keskustelupalstalla näkyy monessa ketjussa, että joillakuilla on tarve kehua kuinka hienoja ja kalliita matkoja he tekevät, erottuakseen ns. \"halpismatkaajista\".

Millaisia ajatuksia tämä ilmiö teissä herättää?

Sivut

Kommentit (94)

korusana

Lähinnä tuo tympäisee,vastenmielistä,kielteistä.
Syyt tällaiseen toisarvoiseen retosteluun on varmaan monet. Ei ole kohteesta muuta kerrottavaa,jonkinmoinen alemmuuskompleksi, pätemisen tarve, halu korostaa itseä, epävarmuus matkavalinnasta mitä kovalla hinnalla korostetaan.

Pelkkänä mainintana asian voisi hyväksyä,ellei heti vedetä mukaan \"halppis\"touhua. Tai jos joku suoraa kysyy kuluja,kustannuksia.
Positiivisenä pidän sellaista tyyliä,missä kerrotaan edullisista matkoista, eli hyötytietoa.

Loma lomana. Jos menee vaikkapa Maltalle 300 e tai 1000 e saari ja olosuhteet, jopa hotelli voi olla sama. Eli lähinnä luokittelen nuo kalliit matkat tyhmyydeksi, mitä voi vielä korostaa termeillä, on totta rahaa viskellä.

Miljonääri poimii sentin

Nämä kalliilla matkoilla rehvastelevat ovat tuskin lainkaan matkustanete, eivätkä ainakaan laatumatkoilla.
Taitavat olla niitä unelmia tai kadepuheita. Näyttäähän jokaisen lottovoittoa odottavan ensimmäinen kohde olevan matkusteleminen.

Fiksut ihmiset eivät leveile matkustamisilaan tai muullakaan omaisuudellaan. Tarinat kertojat kirjoittajasta aivan muuta.
Eli ajatellaan seuraaavan kerran: Kerro lisää tyhmyydestäsi!

Olen nimittäin tehnyt työurani koulumaailmassa ja kun opiskelija käyttäytyi typerästi, loukkasi tovereitaan tai opettajaa tai haistatteli, tapasin vastata: kerro lisää kotioloistasi!

Igors

Ehkä olen sitten ollut liikaa merellä MERITAIMENIA pyytämässä enkä roikkunut netissä, sillä en ole tuontapaista kirjoittelua täällä huomannut.

Onhan täällä tosin mainintoja \"halpismatkoista\" ja \"bulkkimatkoista\" mutta ko kirjoittaja ei itse ole koskaan melkoisella todennäköisyydellä yhtään kalliimpaa matkaa tehnyt. Tosin epäilen että moista kirjoittelua harrastava on yhden matkan, siis todellisen matkan, joskus kreikkaan tehnyt ja se siitä.

Onhan täällä sitten mainittu muutamia noita kalliimpiakin matkoja, mutta nämä kirjoittelijat eivät ole matkojaan kehuneet vaan aivan asiallisesti matkan kokemuksistaan kirjoittaneet.

Yhteenvetona voitanee todeta että ihan oikeasti kalliita matkoja tehneet kirjoittelevat asiallisesti ja sitten ilman matkoja, vain lähes nettimatkoja tehnyt, täällä noita kommenttejaan viljelee.

Hyviä ja halpoja matkoja (juu niitä on) toivottaa

Taru

Hukkaanhan nuo kehuskelut menevät siinä mielessä, että kasvottomien nimimerkkien suojassahan sitä kehuskellaan. Kuka tahansahan voi täällä kertoilla tekevänsä vaikka minkälaisia matkoja, jos se nyt jotain itsetunnon pönkitystä suo.

Minusta siitä ei kenenkään kannata millään lailla provosoitua eikä itseään huonommaksi tuntea. Muiden vähättely kertoo ennemminkin omasta heikosta itsetunnosta.

Tirlittan

Täällä on monia vakinimimerkkejä jotka ovat kertoillet omista kiertomatkoistaan sekä matkoistaan muihin maailmanosiin.En koskaan ole huomannut heidän kehuskelevan matkojensa kalliilla hinnoilla, heillä ei ole ollut siihen tarvetta.

Sitten tulee joku \"Euroopan kaupunkilomailija\", kehaisee matkansa olevan kallis ja samaan hengenvetoon vetäisee jonkun huuhaa jutun varattomista halpismatkailijoista.
Koomista ja huvittavaa.

Edward

Jokaisen oma asia mutta yleinen kysyttävä asia on matkan hinta. Kallis ja halpa, niistä voi valita mutta ne matkat jotka sisältävät jotain, maksavat enemmän.
Kirjoittakaa asiaa, älkää haastako riitaa.
Jokainen yietää mitä matkat ovat niitä halvimpia eli lähimatkat Venäjälle, Tallinnaan jne.
Ja Bulgariaan pääsee aina halvallaa, niin myös Kreetalle.
Antakaa ihmisten reissailla rauhassa, istukaa vaan siellä tietsikkanne äärellä ja haaveilkaa että joskus pääsette itsekin jonnekin
Joku kehuu Thaimaan reissuillaan, se on tyypillisintä.
Kun sanon etten lähtisi Thaimaaseen vaikka joku biffaisi, saan varmasti haukut.
Se että Euroopan kaupunkilomat ovat jotenkin tuomittavaia, on käsittämätöntä. Ne ovat hinnakkaista sillä kaupungissa on pakko ottaa tasokas hotelli (jessus mikä sana!) ja kaikki Euroopassa maksaa. Eli eipä taida olla kokemusta edes näistä mutta suu käy silti! no se on kateel lisen naisen pälätystä.
Ylläpidon taholta ei ola määritelty sitä millaisista reissuista saa kertoa joten sana on vapaa.
Vapaasti voi kertoa myös halvasta reissuista Sunny beachille, se näet kiinnostaa vain harvoja ja menee läpihuutojuttuna.
Alemmuudentunne on kateuden ohella tavissuomlaisen suurimpia syntejä .Kuvitellaan myös että ihmiset ovat tasa-arvoisia keskenään. Katin kontit, vain yksi asia on jossa ollaan tasa-arvoisia, sitä saatte arvailla mikä se on.
Muutamaa häirikkökirjoittajaa lukuunottamatta tämä palsta on siisti.

Vierailija

Nti Tirlittanille sanoisin että kaikki eivät terveytensä ehdoilla voi lähteä kiertomatkoille. Ja kierron raportointi sinällään on hankalaa.
Täällä ei ole matkakertomusosiota.
Sama rajoite koskee myös pitkiä lentoja mutta matkustaa voi silti.

keinutuoliin terveisiä

nauran

Aloitus on asiaton. ja eniten huvittaa se että joku edes kehtaa mainita että positiivista on kertoa HALVOISTA matkoista. Tuolle on jo pakko nauraa!!! Eli siitä puhe mistä puute!!!!!!

korusana

Kiitokset kummajaiselle kolmesta viestistä. On ylläpidon etu kun voi heittää uusintana Etvartin haukkumisjutun missä ei edes otsake ole oikein.

Jos lomasi laatu perustuu turhaan maksamiseen,niin nauti toki olostasi äläkä täällä rahvaan seassa kärky huomiota.

Late

Aloitin ketjun sillä minua on aina kummastuttanut nuo matkan hintaan kohdistuvat intohimot, puoleen ja toiseen. Kalliin kehuskelu ja halvan haukuskelu, ja niistä närkästyminen yhtälailla.

Toisaalta matkojen ja palvelujen hinnoista voisi minusta ihan reilusti puhua. Mikä estää, kun voi tehdä sen ihan incognito. On hyödyllistä tietää, onko joku matka itselle mahdollinen vai liian kallis - tosin silloinkin usein mahdollinen jos määrätietoisesti säästää.

Late

Huomasin vasta että erään kirjoittajan keinutuoli tuossa vähän ylempänä taas tärisee. Huoh!

Tsemppiä upealle Tirlittanille- hän taitaa olla tämän palstan kokenein ja ahkerin matkailija. Terveiset myös muille asiallisille kirjoittajille.

kaktus

Kun keinutuoli tärisee niin juttua tulee solkenaan. Kehuskelematta voin sanoa että Tokiossa, Pekingissä, Goassa, Havannassa, Azoreilla olen saanut parempaa palvelua kuin Sunny Beachilla, Kanariansaarilla, Turkissa, Tunisiassa. . . . jälkimmäisissä maissa tympäisee huutelut: montako kamelia...terve terve, mita kuluu.... nuo basaarien likaiset miehet....Ei kai tarvitse riidellä matkan hinnasta, sehän on jokaisen henkilökohtainen valinta.

Tirlitta

Totta tosiaan viime aikoina on keinutuoli saanut huimaa kyytiä ulkopuolisen toimesta, huivistaan on joutunut kiinni pitämään.

Senkin uhalla että keinutuoli vallan nurin potkaistaan tai Edvartin saksikäsi heilahtaa niin rohkenen olla erimieltä seuraavista asioista.
-Yleinen kysytty asia on matkan hinta-
Minua henkilökohtaisesti tuo ei kiinnosta, paljon kiinnostavampia ovat matkan sisältö ja anti.
Enpä ole täälläkään huomannut liiemmälti hintatiedusteluja matkojen suhteen olleen.
Samoin tuo väite että vain kalliilla matkoilla olisi sisältöä, on huuhaata.
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin myös minä olen tehnyt noita kalliita matkoja.
Samanlainen taide-elämys oli katsellessani Louvressa da Vincin maalausta Mona Lisa kuin seisoessani Eremitaasissa (Pietarissa) saman taiteilijan Madonna ja lapsi taulun edessä.

Joten henkselien paukuttelu ja rummun lyöminen jotta köyhät kyykkyyn, minä matkustan vain laatumatkoilla on minusta lähinnä naurettavaa ja oman egon pönkittämistä.
Tuo väite etteikö halvan hintaluokan matkat kiinnosta ihmisiä on henkilön omaa ajatusmaailmaa, todellisia matkaajia kiinnostavat kaikenlaiset ja kaikenhintaiset matkat.

korusana

Eräissä kohteissa on erilaista tuo palvelu. Itseasiassa hyvin monessa.On kuitenkin outoa verrata kohteita sellaisiin kohteisiin missä ei ole edes käynyt.kaktus on sortunut pieneen ivaan.

yucca

Retostelua täältäkin löytyy, aika sokea pitää olla jos ei ole huomannut. Eikä tarvitse mitään euroja mainita, kertoo vaan matkailevansa neljä tai kuusi kertaa vuodessa kaukomailla, eikä sitten missään turistirysissä. Kaikkihan tietää näistä jo mainitsemattakin mitkä on rahamiesten statuspaikkoja ja mitkä ei. Yleensäkin on aika itsekeskeistä tuoda korostetusti esille sitä, montako kaukomatkaa vuodessa tekee. Ehkä se kiinnostaa toisia samanmielisiä, jotka sitten voivat aina yrittää laittaa paremmaksi.

Yksi retostelun aihe on myös se miten jotkut pitävät \"All Inclusivea\" jonain erityisen haviteltavana. Sehän on useimmiten vain hotellialueille jumiutuneiden ummikkojen turva. Juoma maistuu ja hauskaa on. Se vasta on jotakin? Nope.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat