ystävä lähdössä

Kreikassa lakko taas, yleislakko. Finnairin aamulento 07.15 siirretty lähteväksi vasta illalla, oliko joskus klo 22 jälkeen. Lentokentät suljettuna vrkn ajan.
Ikävää matkansa ostaneille kun loma lyhenee vuorokaudella jo alkaessaan ja jatkoistahan ei taas tiedä. Eli jos haluat lyhennetyn ja kalliin loman, osta matka Kreikkaan! Rahasikin ovat jo siellä!!

Sivut

Kommentit (43)

ofinlandes

Suomalaisten kreikkalaisten reaktioita koskevat kommentit tällä ja muilla palstoilla kuvastavat täydellistä ymmärtämättömyyttä maan tilanteesta. Ylivelkkantumista on hankala puolustaa, mutta siihen tarkoitettuja lääkkeitä on lupa kritisoida. Maan talouden tasapainottaminen EU:n, keskuspankin ja maailman valuuttarahaston määräämässä kolmessa vuodessa on mahdotonta. Sitä paitsi minkään maan taloutta ei vastaavassa tilanteessa panna kuntoon pelkästään säästöohjelmalla vaan tarvitaan myös elvyttämistä taloudellisen kasvun aikaansaamiseksi. Sellainen ei näihin troikan lääkkeisiin kuulu.

Miettikääpä kurjistumista tavallisen kansalaisen kannalta. Mitä keinoja hänellä on purkaa turhautumistaan?

Kreikassa on jo 16 prosentin työttömyys, kiitos säästötoimien, eikä toivoa taloudellisesta kasvusta ole.

on se niin väärin

´Ja aivan kuten Kreikassa on Suomessakin köyhiä jotka joutuvat kituuttamaan ja mikäli lehtiä on uskominen Kreikka ostaa saamallaan lainalla aseita miljardien edestä

Ei korruptiolle

Meidän perhe on elvyttänyt Kreikkaa 20 vuoden ajan. Ovatko viemämme rahat menneet aseisiin ja kahdelle valtaapitävälle suvulle? Toinen on nykyisen pääministerin demarisuku. Voisivat jakaa rahojaan yhteiseksi hyväksi, kun on tullut otettua kahmalokaupalla korruptiorahoja ja avustusrahoja.

väite vastaan

Korjaan väärän tiedon eli elvytystoimia ei ole paljoa vielä edes ollut, yli vuosi niitä on odotettu. Demarihallitus on täysin pihalla, joutuvat sukulaisiaan mahdollisesti irtisanoamaan tai ne joutuvat töihin ehkä, ken tietää.
Turismi on maan pääelinkeino ja se on kausiluonteista eli työttömyyttä on osalla vuotta. Mutta ne kreikkalaisten surullisen kuuluisat tilastot... niitähän rustataan ihan ilmasta, ei mihinkään numeraaliseen toimintaan koskein Kreikaa voi luottaa. Nyt siellä juoksee eri tarkastajat koko ajan.

Tirlittan

Minun oikeudentajuani vastaan sotii se, että ihan tavallinen rivikansalainenkin mielletään lakkoilevaksi, epärehelliseksi talousrikolliseksi.

väärin edelleen

Aika monta rivikansalaista siellä on lakossa ja mielenosoituksissa ollut, päättäjät on taas niitä talous** ja entäs ne tuhannet kansalaiset jotka ovat nauttineet heille kuulumattomia eläkkeitä ja muuta sellaista. Kreikalla olisi ollut hyvät mahdollisuudet turismilla saada maa kuntoon mutta halua siihen ei liiemmälti tainnut olla vain omaan pussiin kaikki.
Rivikansalaisia kai nekin rakennusmiehet olivat jotka eivät viikossa saaneet mitään aikaan pari vuotta sitten hotellimme vieressä.
Meillä kaikilla on erilaiset intressit ymmärtää ja minulla on kotimaan asiat lähempänä vielä kun ei ole sukulaisia ao maassa.

ofinlandes

Opin pienenä, että tärkeätä eivät ole suuret tulot vaan pienet menot. Kreikassa on todennäköisesti eletty yli varojen niin valtion, kunta- kuin yksityissektorilla.Se mitä maan oma talous ei ole tuottanut, on lainattu ja pankit antoivat auliisti antaneet lainaa siihen saakka kunnes amerikkalaiset luokituskaitokset laskivat maan luottoloukituksen (ja sen mukana yritysten luottoluokitukset) roskalainatasolle.

Rahaa on varmasti mennyt myös väärin taskuihin, mutta pääasiallinen ongelma tuskin on siinä. Maassa on kentis investoitu tuottamattomiin kohteisiin, kuten tarpeetomaan infrastruktuurin, joka on komeaa näyttää, mutta jonka ylläpito vaatii kustannuksia.

Kreikan talouden (enempää kuin minkään muunkaan man talouden) terveyttäminen ei tule onnistumaan kolmessa vuodessa.

Suomessa näyttää puuttuvan Kreikan asiantuntijoita tai he eivät saa ääntään kuuluviin. Populaarilehdistö, mukaan lukien tunnetut talouslehdet, kirjoittavat myynnin edistämiseksi tekstiä, jota ihmiset haluavat lukea mutta joka ei vastaa todellisuutta.

kauhistunut

Tänään luin lehderstä millaisia palkkoja Kreikan kansanedustajat saavat eli peruspalkka 8594e 7/kk, edustajia on 300. Lisäksi ilmainen auto, toimistomaksua 778e/kk, juhlapyhistä lisäpalkkio 500 e joulusta , pääsiäisestä 250 e. 60 ilmaislentoa vuodessa Ateenan ulkopuolelle, leasing-auto(ilmainen), työmatkoilla yöpyminen 5-tähden hotelleissa ja 150 e päivärahaa. Korotonta lainaa esim. talon rekentamiseen. Yli 65 v saavat palkkansa lisäksi eläkettä, kaikki matkapuhelimen käyttöön 200 e per kuukausi ja lisäksi 3000 e vuodessa neljään lankapuhelimeen. Jos edustaja kuolee, hänen aviopuolisonsa ja naimattomat lapset tyttärensä saavat eläkettä.
Asian on julkaisuut saksalinen Bild-lehti. Asiat selvinneet tarkastuksissa joita tehdään kko ajan.
Eli haluatte edelleen tukea tuon maan politikkoja ja maksaa heidän elämänsä.
Suomalainen kansanedustaja saa 12 vuoden työn jälkeen palkkaa 6335 e kk.
Kreikan edustajilla on neljä sihteeriä, meillä taas yksi eduskunta-avustaja.

rea-listi

Höpöhöpöä eteti rivikansanlainen ole myöskin hyötyjä. Jos sattuu olemaan sukua kansanedustajalle tai muulle politikolle, kyllä etuja sataa. Eli Tirlittanin kannattaisi avata silmänsä. Ei millään pahalla. Rivikansalaisia ne mellakoitsijat ovat, ei kansanedustajia suinkaan tai valtaapitäviä. Kiero kansa.
Tavallisetkin ihmiset rakentavat ylihulppeita taloja ja nyt sitten eräät itkevät kun bisnekset ei luistakaan. Ei heru sympatiaa lainkaan. Ja me maksetaan niiden talot ja huvilat!!! Ja kalliit autot.Kohta saadaan kibestä päähän jos siihen maahan satutaan menemään.

Ulpukka

Istuimme eilen iltapäivällä koneessa Boeing 767 Rodoksen kentällä valmiina lähtöön kohti Suomea.Sitten purseri kuulutti seuraavan tiedotteen:\"Olemme jo kerran saaneet lähtöluvan, joka peruttiin.Seuraava lähtölupa tulee kahden tunnin kuluttua.Soitto Saksaan ohjaamosta muutti tilanteen, pääsemmekin lähtemään heti ja jopa hieman etuajassa.\"

Rodoksen matkastani on paljon kokemuspohjaisia havaintoja matkailijan kannalta, ehkäpä rustaan jotain toiselle palstalle kertomuksen muodossa, kun ehdin.Mikään ei ole kuin silloin ennen Rodoksella, kuten ei muuallakaan Kreikassa.Valitettavasti.

Tirlittan

rea-listille vastaisin että toki annan jokaisen ajatella Kreikan tilanteesta omalla tavallaan.
Omat ajatukseni olen julkituonut,enkä näin matkailupalstalla ala politiikasta kiistelemään, sillä se ei johda mihinkään....

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat