himolukija

m inä tykkään lukea matkakertomuksia ja blogeja.
N iitä ei vain ole aina helppo löytää. Onko teillä antaa hyviä blogi osoitteita?

Sivut

Kommentit (73)

himolukija

Kiitos, tuo onkin lähes ainoa jonka tiedän, siellä on hyviä kertomuksia paljon. Kysynkin vielä että kuinka paljon itse luette matkajuttuja ja kertomuksia.

Marjuska

Tässä pari muuta vihjettä,
pallontallaajat ja keskustelupalsta ja matkapäiväkirjat ja toinen on vuodatus.net ja sieltä valitsemalla matkailublogit.
Tälläkin sivustolla on ollut linkkejä eri sivustolle kun selaa vanhempia eiköhän sieltä löydy. Toisaalta kun pistää hakuun matkatyypin ja blogit tms niin silläkin pääsee eteenpäin.
Minusta on kiva lukea kaikenlaisia matkajuttuja, niistä saa vinkkejä omaan matkailuun ja haaveita silloin kun ei itse pääse matkalle.

vanuatu

Eipä tule luettua kyseisenlaisa blogeja. Ainoat blogit joita seuraan ovat aivan toisenlaisten ihmisten kirjoittamia eli ovat asiablogeja aiheesta x.....

Tättis

Seuraava reissua odotellessa etsin näistä osoitteista ennakkotietoja:

applesiinit.net kertomuksia, kuvia
vesuarja.vuodatus.net -\"-
matkatarinat.com

---

pallontallaajat.net
maitkailijan.info
plaza.fi-keskustelu-matkailu (sekosälää)
suomi24.fi-matkailu (vielä sählempää tekstiä)
lomat.info ( saattaa löytää kertomuksia)
makupalat.fi- matkailu,maat-----> yleistietoa
Youtuben filmit
thairy.net (joskus tulevaisuudessa)

Tirlittan.

Minusta taas on mielenkiintoista ja mukavaa lukea muiden kertomuksia eri paikoista ja maailmankolkista, niin itselle tutuista kuin tuntemattomistakin.
Siinä huomaa miten erilaiset ihmiset kiinnittävät huomiota erilaisiin asioihin, arvostavat erilaisia asioita ja samasta paikasta voidaan saada irti aivan erilaisia kokemuksia ja elämyksiä.

korusana

Näin on. Vastuu on lukijalla. Mutta tätä vaaraa ei ole vakiintuneiden nimimerkkien matkajutuissa,eli tieto on kokemuspohjaista ja asialinjalla. Tietysti mielikuva voi syntyä jopa liiankin hohdokkaaksi jos tarina on maun mukainen. Mutta kyllähän keskivertoihminen tajuaa,ettei luonnonvoimat ole yksi ja sama aina.
Lisäksi täytyy päiväys tarkistaa jos tarinassa on hintatietoja,koska jo vuosi voi muuttaa tilanteen toiseksi.
Lisäksi vakinimmareilta voi kysellä yleensä lisää kyseisestä kohteesta,eihän noihin kertomuksiin kaikki tieto mahdu.

korusana

Himolukija kyseli tuossa lukuinnokkuutta. Kun lomakohde on hakusessa niin tulee etsittyä ja luettua jopa kymmeniä matkakertomuksia tarjonnasta riippuen. Ronkeliksi olen sikäli alkanut että nämä yleiset sivustot olen hylännyt ja keskittynyt ihmisten kotisivuihin sekä vastaaviin valvottuihin mistä on törky karsittu.

Hyvin harvoin tutkin matkailukirjallisuutta, eli lomailijoiden kansanomainen tyyli miellyttää enempi. Eikä tarvi tutkia turhaan ykkösravinteleita,korukauppoja,sen sellaista.
Jotain voi tutkia itsekin,ei tarvitse käsikirjoitusta.

Igors

Tervetuloa Korusana tänne muiden asiallisten kirjoittelijoiden joukkoon. Siis kyllähän täälläkin nämä omalla vakiintuneella nimimerkillään kirjoittelevat ovat myös ihan asiallisia tietolähteitä.

Matkailu blogit ovat tosiaankin aivan verraton tietolähde matkoja suunniteltaessa. Kyllähän ihminen joka omalla blogillaan kirjoittelee on aina, siis aina, todellinen matkailija joka omista kokemuksistaan kirjoittelee.

Itselläni on monta \"suosikkisivustoa\" näissä matkailun blogeissa ja kyllä käyn kaikki nämä suosikkini jutut lukemassa vaikka juuri sillä hetkellä ei matkani heidän kirjoittamaansa kohteeseen olisikaan ajankohtainen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat