Nyt hei oikeesti

Tämä rasismivouhotus menee jo yli. Joku ulkomailla kokeilee saako suomalaisia höynäytettyä ja onnistuuhan se aina kun suomalainen ajattelee mitä ne ulkomailla meistä oikein ajattelee.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011092014419376_ul.shtml

Portugalissa myydään (oli muuten hyviä kun ostin) neekeripoikasuklaakarkkeja:
http://www.google.fi/search?hl=fi&cp=8&gs_id=v&xhr=t&q=conguitos&gs_sm=&...

Eikä Portugalissa takuulla tulisi mieleenkään noita pois myynnistä vetää. Jos suomalainen lapsi söisi lakupekkaa mustan miehen kuvalla niin hän ei takuulla ajattele mitään murhanhimoista mustasta miehestä.

Sivut

Kommentit (19)

Nyt hei oikeesti

Miten paljon teitä vaivaa matkoilla se mitähän nuo paikalliset oikein meistä ajattelevat?
Vai nautitteko vain täysin siemauksin?

matkalainen

En heiluta missään suomitunnuksia eikä maan lippua. Ei kaikki suomalaiset olea samanlaisia, eivät kailota suureen ääneen suomea jota nyt ei kukaan edes ymmärrä mutta varmaan erottavat tuulipukuväen kailotuksineen olevan Suomesta!
Raha niitä kiinnostaa eli se ostettu palvelu.

Kokemusta

Kun matkustan Euroopassa, ja ihmiset saavat tietää minun olevan Suomesta, niin saan ihan hämmennykseen asti ottaa vastaan kehuja. Luonto on (kuulemma) hieno ja puhdas, asiat hoituvat virastoissa ja muuallakin (ihan totta, kun vertaa monia moniin muihin maihin), Pisa-tutkimuksen tuloksia saa olla aina selittelemässä (onneksi tiedän asiasta sopivan verran), Suomi on lähes korruptiovapaa maa (siitäkin on tutkimuksia) jne, jne. Joo, että ei tässä hätää, kyllä kelpaa olla suomalainen, vaikka räntää sataa.

Iso-Iita

Ei oo kivaa olla isohko, työhartiainen suomalainen nainen.
Olen joko venäläinen tai saksalainen amatsooni.
Kohtelu muuttuu ilmoittaessani todellisen kansallisuuteni.
Aasiassa katseen vangitsijana toimivat nro 41 jalkani.

- Oispa pieni, siro ja hiljanen!

Ei väliä

Yleensä, jos kotimaa tulee esille matkoilla, palaute on myönteistä, mikä on tullut Suomessa käynnin seurauksena. Joskus meikäläistä on luultu saksalaiseksi ja joskus venäläiseksi.

Ile

Havaintoni on että Suomi-tietoisuus on lisääntynyt maailmalla valtavasti ja maineemme on erittäin hyvä. Muistan 70-luvun lopulta hauskoja keskusteluja esim. silloisessa Jugoslaviassa juhannuksena ollessani. Yritin selittää paikallisille että tähän vuodenaikaan Pohjois-Suomessa aurinko paistaa ympäri vuorokauden. Tai Kanarialla eivät ymmärtäneet että talvella järvien päällä voi kävellä ja jopa ajaa autolla.

Sen havainnon olen minäkin tehnyt että koko ajan enenevässä määrin meitä suomalaisia luullaan ensin ulkomuotomme perusteella venäläisiksi. Eipä tuo nyt kummemmin haittaa, mutta vielä 10 vuotta sitten niin ei juurikaan käynyt. Se lienee asia, johon saamme matkoilla tottua venäläisten matkailun vielä lisääntyessä.

ofinlandes

Portugalia koskevan kommentin osalta kerrottakoon, että meillä on täällä täysin erilainen kulttuuri etnisten ryhmien osalta kuin siellä Suomessa. Portugalilaisten kontaktit Aasian, Afrikan ja Amerikan kanssa ovat monta sataa vuotta vanhoja. Geeniperintö oli todennäköisesti varsin monipuolinen jo ennen löytöretkiä. Katsokaapa portugalilaisten piirteiden kirjoa tänä päivänä!

Suomalaisten tiedossa ei taida ollakaan, että Portugali on saanut todennäköisesti parhaat pisteet Euroopassa maahanmuuttajien integroinnissa. Ristiriidat etnisten ryhmien välillä ovat harvinaisia.

guru

Mistähän päin Suomea ne ihmiset tulevat joita venäläisiksi luullaan? No, johtuu varmaan vieraan korvaan käsittämättömältä kuullostavan kielen perusteella. Joku on kommentoinut että suomen kieli kuulostaa venäjältä. Toki jotkut suomalaiset saattavat käyttäytyä yhtä huonosti kuin venäläiset.
Noita arvailuja kansallisuudesta esiintyy varmaan turistirysissä, seillä kysyvät asiaa ihan liiketaloudellisista syistä, sillä monet suomalaiset ovat pihejä, laskevat hintoja eivätkä rahaa käytä reissuillaan.
\"mitä maksaa kalja plataniaksessa\" on nettisivuilta tuttu kysymys!

Tirlittan

Maailmalla kulkiessani olen oppinut sen että ne vierasmaalaiset kunnioittavat meitä suomalaisia.
Pitävät meitä rehellisinä ja ahkerina.
Joten ihan rinta rottingilla kerron kysyvälle olevani suomalainen.

rea-listi

Totta on se että kansakuntana suomalaisilla on rehellisen ja tarkan maine - eli täysiä vastakohtia esim. kreikkalaisille.
Joidenkin ulkomuoto antaa aihetta ihmettelyyn tietysti, vaikka ei sitä tuulipukua sattuisi olemaankaan sen pystyynnostetun korstonaisen päällä. Ja sivistyneet ihmiset eivät kansallisuuden kuullessaan ala moittia, vaan antavat kehuja, se on sitä small talkia joita ei härmäläiset edes taida.
Parasta on ehdottomasti se kun ei kansllisuutta kysytä, silloinhan olet sulautunut joukkoon ja menet maailmankansalaisesta, persoonasi on hohdokas jne. Mitättömyydeltä voidaan kysyä \"mistäs sä tuletkaan?\"Kunnioitusta herättävltä ihmiseltä ei udella mitään.

Paris

Riippuen siitä mitä maailmalla tarkoitetaan, tulee eteen erilaisia asioita. Jos liikkuu Bulgarian rantahietikolla, Kreetan rinteillä tai NYKin vilinässä, tilanteet ovat erilaisia. Puhumattakaan nyt Pariisin bulevardeista.

Ile

Samoin minä olen todennut Suomen ja suomalaisten hyvän maineen Euroopan lisäksi kaukoitää ja Karibiaa myöden. Venäläiseksi tulkitseminen tapahtuu yleensä palvelun avauksessa esim. siten että myyjät/tarjoilijat tervehtivät alkuun venäjäksi. Omakohtaisten kokemusteni pohjalta minulla on hyvin positiivinen kuva maineestamme ulkomailla. Ilmeisesti liikun erilaisissa paikoissa kuin kirjoittajaguru, jonka näkemys suomikuvasta oli aika yllättävä.

European

Huolehdin vain omasta maineestani, en muiden. Jos kaikki niin tekisivät eipä huolta olisi.
Toki en missä tahansa peräloukoissa liiku edes ja sivistyneet ihmiset eivät koko aikaa utele mistä kukin tulee. Hotellien henkilökunta eli esim. respa kyllä tietää kansallisuuden mutta ei siitä sen kummemmin jutustella.
Nuo kaljanhintojen kyselijät harrastavat valmismatkoja ja halvalla pitää saada kaikki.

Marjuska

Minulta siis mitättömyydeltä (rea-listi) on kyselty kansalaisuutta afrikan safareilla ja muillakin luontomatkoilla,kyselijöinä kuljettaja-leirihenkilökunta ja ihan mielelläni vastasin olevani suomesta. Paljon he kyselivät maastamme ja kiinnostuneena kuuntelivat vastauksia. Olen myös ottanut joitain valokuvia Suomessa aivan sitä varten että voin näyttää niitä paikallisille ja kuvat talvesta ovat herättäneet eniten innostusta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat