Jordanian Aqaba

Lämpöön päästävä..

Hei,

Apollo-matkat järjestää matkoja Jordaniaan. Onko kenelläkään vielä kokemuksia em. matkoista?

Millainen kohde ja miten Apollomatkojen palvelut pelaavat?

Sivut

Kommentit (76)

käynyt

Apollosta ei kokemusta mutta Aqaba kyllä maailman tylsimpiä paikkoja, Kaikki nähtynä puolessa päivässä. Viettävät siestaakin ja joka paikka kiinni puolet päivästä.

reissuli

Aqaba ei tosiaan ole mikään kovin kummoinen paikka tai ainakin oli aikoinaan kovin tylsä rantalomakohde. Toki hotellin altaalla voi sielläkin maata kuten muualla ja sukeltajille on ilmeisesti hyvät \"maastot\".

Parasta ovat retket Petraan ja Kuolleelle merelle, jos niitä on ohjelmassa.

maijki

Ja aina saa ainakin yhden päivän vietettyä upeassa Wadi Rumin autiomaassa oranssihehkuisen hiekan keskellä, hyvä paikka retkikohteeksi! Ja Petrassa menee vaikka useampikin päivä, jos ei rannalla jaksa makoilla. Ei tuo Agaba hullumpi paikka ole, saa olla rauhassa eikä kaupustelijat roiku hihassa niin kuin naapurinsa Egyptin kaduilla. Ja paljon siistimppäkin on. Voin kyllä suositella!

Nou nou nou

Oli iloton paikka. Paikallisilla naisilla piti olla \"esiliina\" mukana, kun kaupungille pääsivät. Paikalliset perheet rannalla, naiset täysin vaatetettuina. Yksinäistä turistinaista katsottiin pahalla silmällä kaupungilla. Keittiöiden hygienia olematon, tuli ankarat vatsataudit ja yhdelle seurueesta hepatiitti, joka vei Suomessa teholle. Toipuneeko täysin milloinkaan.
Elämänilo asuu Eilatin puolella.

Tirlittan

Minä pidän paikasta, Arabimaista se on se kaikkein länsimaisin.
Rantoja löytyy ja mitkä mahtavat retkimahdollisuudet! Maan omat, maailmankuulut Petra ja Wadi Rum, sekä naapurimaan Israelin ihmeet käden ulottuvilla.
Kaupungilla voi liikkua turvallisin mielin ja hintataso on edullinen. Suosittelen minäkin!

Eikö tuon edellisen kommentoijan matkaseurueen jäsenellä ollut rokotukset ajan tasalla kun hepatiitin sai?

Tirlittanille

Rantoja löytyy? Eihän siellä ole kuin pieni kaistale merta.

Ja länsimaisin? No huh huh kun naiset pysyvät kotona hellan ja nyrkin välissä ja kaupungille pääseävt vain huntu päässä. Missähän maassa olet oikein käynyt???

Joo on edullinen hintataso vaan kun ei ole mitään järkevää ostettavaa. Vain huonoa rihkamaa.

hunnutettu rantarosvo

Mitähän ostettavaa sitä aina pitäisi olla? Moneen asialliseenkin kysymykseen kohteesta aletaan heti mainostamaan shoppailumahdollisuuksia - tai niiden puutetta, mikä koetaan loman kauheimpana puutteena, huh! Itse nautin erilaisista kulttuureista, maisemista, nähtävyyksistä ja teen ostoksia vain mikäli vastaan tulee jotain tarpeellista ja järkevää - shoppailu on listallani viimeisenä jos lainkaan. Mutta jos Jordaniasta jotain haluaa ostaa, löytää aidoilta beduiininaisilta kauniita koruja sekä villakankaita/-mattoja edullisesti, mutta ne kannattaa ostaa suoraan beduiinien asuttamista \'kylistä\' tai leireiltä - tarjolla on toki myös made in china -roinaa. Hunnun käyttö muuten on tuolla tuulisilla rannoilla oikein kätevää puhumattakaan aavikkovierailuista, missä se on ehdoton must, ellei halua suut silmät täyteen hiekkaa - eikä ne naiset koe sitä pakkopullana, niin kuin ketjussa annetaan ymmärtää vaan se on heidän arkeaan. Heistä taas länsimaiset naiset pukeutuvat räävittömästi piskuisiin kangaskaitaleisiin. Maassa maan tavalla ja kunnioitetaan toisiemme kulttuureita ja otetaan ne myös kohteliaasti huomioon matkaillessa maailmalla! Ja nuorisohan pääosin pukeutuu länsimaisittain, mutta ei toki minihameisiin...

Vatsataudit välttää hyvällä käsihygienialla, kertaakaan emme ole sairastuneet ja yövytty beduiinileireillä yms. Rokotuksien puute taas on uskomattomatonta välinpitämättömyyttä omasta terveydestä - eipä tainnut olla matkavakuutustakaan?

Tirlittan

Minulle osoitettuun viestiin antoi melko kattavan vastauksen hunnutettu rantarosvo, jonka kommentin täysin allekirjoitan.

Agabaa mainostetaan rantalomakohteena, eikä ole rantalomakohdetta ilman rantaa.
Agaban keskutassa on pieni yleinen uimaranta, mutta hotelleilla on omat, vartioidut ja hoidetut rannat, joihinkin näihin on myös ulkopuolisilla pääsy maksua vastaan.
Rannalla on mahdollisuus sukeltaa, snorklata, ja vesiurheilukin on hyvin edustettuna.

Jokaiselle, jolla on edes mikromitallinen tietoa arabikulttuurista,ei pitäisi olla mikään yllätys ettei arabinainen kulje rannalla uimapuvussa esittelemässä itseään.

Länsimaisuus näkyy siinä että asiallisesti pukeutunut (en tarkoita hunnutettuna) yksinäinen länsimaalainen nainen voi kulkea aivan rauhassa ja pelkäämättä kadulla.
Kokonaan eri asia on silloin, jos pukeutuu provosoiden shortseihin ja pieneen toppiin,silloin saatetaankin katsoa pahalla silmällä.

Kaupankäynti on länsimaista, mitään ei tyrkytetä eikä tinkiä tarvitse.
Noiden beduiinien käsitöiden ja korujen lisäksi on tarjolla korkealaatuisia, aidosta nahasta valmistettuja kenkiä ja laukkuja.

Tälläisessa Jordaniassa ja Agabassa minä olen käynyt, eikä viime käynnistäkään niin kovin kauan ole.Olenkin enemmän kuin iloinen että Jordania on jälleen palannut lomavalikoimaan.

Vierailija

Arabimaassa asuneena en lähtisi mitenkään puolustelemaan arabinaisen asemaa, tiedän todella että heidän elämänsä ei ole ihmisarvoista. Hän joka näkee jotain ihailtavaa heidän elämässään on tietämätön todellisuudesta. Turistimatkalla voi nähdä asiat toisin, kuin maassa asuneena.

Länsimainen

ihmettelevä.

Mikä on se kommentti josta länsimaalainen löytää arabinaisen asemaa puolustelevaa tai ihannoivaa asennetta? Minä en näistä viesteistä sellaista löydä.
Miten Tirlittanin tai Hunntetun rantarosvon kommentit eivät mielestäsi vastaa todellisuutta, vai onko tämä taas vain yksi niistä Tirlittanin vastaisita roskaviesteistäsi?

Ei, kiitos.

No, no, eipäs taas riidellä! Jos joku on asunut useita vuosia esim. Jordaniassa, niin varmasti hänellä on syvällisempi tuntemus kulttuuriin kuin meillä, jotka oleskelemme maassa viikon turistipaikkoja kierrellen. Minlla on ollut Aqabassa elämäni karmein kokemus turistina, tosin tästä on aikaa jo useampi vuosi. Lähdimme tyttäreni (18v. silloin) kanssa Petraan ryhmän mukana. Solan läpi ratsastus tapahtui aasien selässä, kullakin elukalla oma taluttajansa. Tyttäreni lähti ensimmäisenä. Me kaikki muut olimme jo olleet kauan perillä solan toisella puolella, kun tytärtäni ei kuulunut, ei näkynyt. Kun hän saattajineen lopulta ilmestyi, kyselin hieman nyreissäni viipymisestä. Aasin taluttaja oli yrittänyt raiskata tämän turistineitosen, mutta ei ollut onnistunut yrityksissään. Itkin paluumatkan. Asia eteni turistipoliisille. Samalla matkalla kävellessämme kaupungilla eräs pieni poika rupesi yhtäkkiä puristelemaan minun (!!!) rintojani. Hätistelin hänet vihaisena tieheni. Tarinan opetus: länsimaiset naiset ovat huoria, joita voi kohdella kuten huoria kohdellaan.

Tirlittan

Mitenkään sen enemmän riitelemättä minuakin ihmetyttää mitä todellisuudesta poikkeavaa tuo länsimainen minun Aqaban kommentistani löytää.

Ihan mielenkiinnolla hänen kanssaan vaihtaisin mielipiteitä ja ajatuksia arabiyhteisöstä ja naisen asemasta siellä vähän laajemminkin, mutta tämä palsta ei ehkä ole siihen tarkoitettu.
Ehkä joskus toiste jollain toisella palstalla..

Länsimainen

Onko mielestäsi täysin ok. että arabinainen on rannalla täysin piiloon muurattuna? Oletko ehdottoman varma, että hän itse haluaa olla niin? Ehkä sinun Rantarosvo/Tirlittan kannattaisi tutustua arabinaisen asemaan vaikka kirjallisuuden kautta. Jordaniasta sen verran että Petra on todella näkemisen arvoinen paikka. Aiheetta enempään.

Petraan

Tietääkö kukaan onko Aqabassa kyseisellä matkanjärjestäjällä suomenkielistä opastusta ? Se ei selviä Apollon esitteestä, on vain Skandinaavinen opastus? Se tarkoittanee lähinnä ruotsinkielistä opastusta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat