Rajuja rotumellakoita Lontoossa

gangsta`s paradise

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ry%C3%B6stely+jatkui+Lontoossa+viime...

Suomessa on kerrottu totuus valikoidusti ja puhuttu mm. vain poliisin ampumasta miehestä.
Musta gangsta ampui ensin poliisia ja kuoli poliisin ampumiin luoteihin. Sen jälkeen siirtolaiset alkoivat hyökkäillä kauppoihin ja hävittää ja ryöstellä niitä ja polttaa poliisiautoja ja muita ajoneuvoja.

Vastaavahan on ollut jo Pariisissa ja Göteborgissa.

Kommentit (5)

ofinlandes

Mitenkä keskustelun aloitus liittyy matkailuun? Millä asiantuntemuksesta kirjoittaja puhuu \"rotumellakoista\" Lontoossa. Siinä kaupungissa on ollut eri etnisiä ryhmiä vähintään sata vuotta ja etenkin toisen maailmansodan jälkeen. Onko kirjoittajan tarkoitus osoittaa, että eri etnisistä ryhmistä koostuvat yhteiskunta ei voi elää sovussa? Minun mielestä suomalaisen kokemukset eivät riitä kommentoimaan tilannetta asiantuntevasti Britanniassa.

Late

Mellakat Lontoossa liittyvät hyvinkin matkailuun, kun kerta Suomalaiset sinne matkustavat. Matkailijan on hyvä olla valppaana ja välttää tiettyjä alueita Lontoossa. Tämän toteaminen ei vaadi minkäänlaista poliittista kantaa.

Kopioin vielä tuon aloittajan mainitseman nettijutun tähän:

Ryöstely jatkui Lontoossa viime yönä, sata pidätettiin
8.8.2011 8:37 | Päivitetty: 8.8.2011 11:40 | Kommentit
A A AFP–Reuters–HS–STT
Karel Prinsloo / AP

Lontoo. Pohjois-Lontoon Tottenhamin suurmellakan jälkeiset levottomuudet levisivät viime yönä Lontoossa uusille alueille. Poliisin mukaan mellakasta innostuneet kopioijat aloittivat ryöstelyn maanantain vastaisena yönä useilla alueilla kaupungin pohjois-, itä- ja eteläosissa.

Polisii pidätti yön aikana yli sata ihmistä. Ensimmäisenä mellakkayönä pidettyjä oli 61.

Lontoon virkaatekevä pormestari Kit Malthouse syytti väkivallasta pientä rikollisjoukkoa, jota ajoi enemmänkin ahneus kuin huoli poliisin käytöksestä tai yhteiskunnallisista ongelmista.

\"Kyseessä on pieni joukko ihmisiä, jotka suoraan sanoen etsivät vain ryöstettävää. He valikoivat tietyntyyppisiä liikkeitä ja etsivät uusia tennareita tai muuta\", hän sanoi Sky News -kanavalle.

Useiden poliisien kimppuun hyökättiin ja useita poliisiautoja vahingoitettiin. Vahingot jäivät kuitenkin pienemmiksi kuin lauantaiyön suurmellakassa.

Enfieldissä, vajaan kymmenen kilometrin päässä Tottenhamista nuorisojengi hajotti poliisiauton ja ikkunoita. Brixtonin eteläosassa puolestaan ryöstettiin suuri elektroniikkaliike ja kivitettiin poliiseja. Nuorisojoukko vahingoitti kauppoja myös kaupungin keskustassa Oxford Streetillä.

Poliisipäällikkö Christine Jonesin mukaan polisit olivat järkyttyneitä kohtaamansa väkivallan määrästä.

Sunnuntain vastaisen yön mellakka oli yksi Britannian pahimmista vuosiin. Poliisi on aloittanut asiasta laajan tutkinnan.

Tottenhamin kaupunginosan riehunnassa loukkaantui 26 poliisia ja kolme siviiliä. Kaikki poliisit ovat jo päässeet sairaalasta.

Lisää pidätyksiä on luvassa, sillä poliisilla on tutkittavanaan runsaasti valvontakameroiden nauhoitteita.

Levottomuudet saivat alkunsa, kun poliisi ampui torstaina Mark Dugganin epäonnistuneessa pidätysyrityksessä. Yksi poliisi loukkaantui myös välikohtauksessa. Pidätystä yrittäneet poliisit tutkivat aserikoksia.

Lauantaina ihmiset kokoontuivat Tottenhamin poliisilaitoksen eteen muistamaan miestä, mutta rauhallinen mielenilmaus muuttui riehumiseksi.

Asukkaat epäilevät poliisia Dugganin murhaamisesta. Itsenäinen poliisin valvontaelin tutkii tapausta.

Paikallisten asukkaiden mukaan ihmisten raivo poliisia kohtaan on kasvanut vähitellen. Poliisin toimia on kritisoitu kovasti ja sitä on moitittu hidastelusta väkivallan pysäyttämisessä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat