Vierailija

Suositelkaa hotellia Riikassa, kertokaa mitä hyvää asumassanne hotellissa oli ja jos jotain negatiivista, kertokaa sekin. Etsinnässä suht keskustassa oleva majapaikka, ei tarvitse se kaikkein halvin suinkaan.
Riikaan

Kommentit (15)

Vierailija

Kuka Riika on kyseessä ja missäpäin maailmaan asuu?
Mitä Riikan hotellissa-asuminen tälle palstalle kuuluu?

Taidan lähteä Ahvenanmaaseen

Vierailija

Jahas, että silleen, häirikkö asialla taasen. Kyllä kai jokainen täyspäinen ymmärtää aloittajan kyssärin eli kysyy suositusta hotellista Riikassa.
Jos ei tiedä, ei ole kokemusta, jättää kommentoimatta. tarkista oletko ottanut lääkkeesi tänään sinä edellinen.
Itse en ole ollut ko. kaupungissa joten en osaa sanoa.
lukija

Vierailija

Koulussa on opetettu: Riika - Riian. Riikka - Riikan.
Suomalaiset menevät Thaimaaseen, Saimaaseen Ahvenanmaaseen. Vai sittenkin Thaimaahan.

Äidinkielenopettaja

Vierailija

Suosikkini Riiassa on hotelli Latvija. Olen viihtynyt siellä monta kertaa. Se on suuri ja tasokas. Varmaan on muitakin hyviä, kohdalleni on sattunut vain keskinkertaisia, joista mitään en voi suositella. Esim booking.com antaa monia hakutuloksia.

Vierailija

No on taas tiukkapipoiset nipottajat ja häiriköt asialla, mitä väliä sillä on miten asian esittää, kun kaikki kuitenkin ymmärtävät mistä on kyse, ei kaikki ole suomenkielen maistereita.

Jussi

Vierailija

hetkinen nyt, tuo jolle on jotain opetettu, muistaa väärin tai sitten alakoulun ope ei ollut ajan tasalla.
Nykykieliopin mukaan oikea kirjoitusasu on Riika, Riikassa jne.
Opettaja ihan oikeesti.

PS: Jos ei varsianista sanottavaa ole, kannattaisi pysyä vaiti.

Vierailija

\"Riian vai Riikan?
Latvian pääkaupungin nimi Riika on suomen kieleen mukautettu muoto, ja sitä taivutetaankin kuten suomenkielisiä sanoja, siis Riian (myös Riianlahti), Riikaa, Riiassa, Riiasta, Riikaan.\"

Lähde: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, Paikannimistä kysyttyä, päivitetty 05.04.2011

Vierailija

Kirjoitetaan nyt sitten täysin otsikon ulkopuolelta. Kyllä täytyy olla jotakin vikaa jos yhdestä sanan taivutuksesta saadaan tämäntapaista kirjoittelua.

Toivottavasti teillä olisi joskus mahdollisuus päästä kuuntelemaan kun minä heitän Lontoon murretta. Sehän on täynnä kieliopillisia kukkasia ja kaikkia tarvittavia sanojakaan ei edes ole käytettävissä. Usein sanakirjasta joudun noita sanoja hakemaan, joita sitten laitan yhteen pötköön, ja välttämättä ääntäminenkään ei ole sitä oikeaa.

Mutta olen aina ollut sitä mieltä että se on tärkeää että vastapuoli ymmärtää mitä tarkoitan sillä ei niinkään ole väliä miten sen pystyn muotoilemaan. Joskus jopa piirtäminenkin selventää asiaani. Ehkäpä vaatii sitten jonkinverran huumorintajua eikä moinen käytäntö sovi piukkapipoisille.

Siis ei opettaja ja edes suomenkieli ei ole täysin hallussa.

Igors

Vierailija

Yksi mielipide: jos täällä alkaa nipottamaan jostain kieliopillisesta asiasta ja aihe jää varjoon, sitä hommaa kyllä riittää. Esimerkkinä ahkerasti sanaileva tirlittan jolla ei suomen kieli ole hallussa lainkaan eli ei osaa yhdyssanoja, mitä sille asialle pitäisi tehdä?
Tuo Riika-sanan taivuttaminen on asia josta näkee kaksi versiota ja sen kirjoitustapa on vaihdellut eri aikoina , kuten myös muiden vastaavantapaisten sanojen. Eli varmaan jokainen ymmärtää , jos yleensä ymmärrys on tallella, mitä tuossa tarkoitetaan. Jos ei ole aavistustakaan, voi taas olla kirjoittamatta mitään.
Nuo ex-koulukiusaajat- työpaikkakiusaajat riehuvat nyt täällä eläkeläisinä ja harrastavat nettikiusaamista. Nimmaria/nimmareita ei kannata mainita, ne voi lukea.
Akateeminen kirjoittaja (nimmari)

Vierailija

Palaan alkuperäiseen kysymykseen...

Olen ollut kolmessa erilaisessa hotellissa.

Radisson Blu Hotel Latvija: Hyvällä paikalla, pienehkö matka vanhaan kaupunkiin, siistit huoneet, kiva ravintola ylimmässä kerroksessa hienolla näköalalla, monipuolinen aamiainen, hotellissa ravintoloita, isoin hotelli näistä kolmesta.

Hotel Forums: Hyvin yksinkertainen pieni hotelli keskellä kaikkea, lyhyt matka bussipysäkille ja kauppoihin, hotellissa on ainoastaan ruokailutila, missä aamiainen tarjoillaan, aamiainen oli aika yksinkertainen. Näistä kolmesta hotellista vaatimattomin.

Old City Boutique -hotelli: Kaunis pieni hotelli vanhassa kaupungissa, heti ostoskeskus Galerija Centrs takana, pienehköt huoneet, hotellissa on aulassa baari, ihan hyvä aamiainen.

- Matkailija

Vierailija

Moi!

Me olimme 3 yötä Hanza hotellissa.
Plussat: -siistit, hyvät huoneet
-ystävällinen ja palveleva henkilökunta
-hotellissa hyvä ravintola ja aamupala
-hyvä hinta laatu/laatu suhde
matka keskustaan joko plussaa tai miinusta, meistä ihan kohtuullinen kävelymatka, taksikaan ei paljoa maksanut.

miinukset: käsisuihku puuttui

Lisää voi lukea paikkaauringossa matkakertomuksista nimimerkilläni.

Valitsitpa minkä tahansa hotellin, oikein hauskaa matkaa! :)
t. ticotico

Vierailija

Hi!

olipa niin laaadukas paikka, että tuli tuo laatu sitten useampaan kertaan...oikeasti hauska reissu ;)

ei tarvitse muiden \"kuittailla\" tuolla laadulla...

:)
t:ticotico

Art nouveau

Ei ole muita hotellikokemuksia Riiasta, kuin Hotel Forums. Pieni jugend-tyyppinen, kunnostettu ja erittäin siisti ja rauhallinen.
Sijaitsee vanhassa kaupungissa lähellä rautatietä.Ystävällinen henkilökunta, hinta kahdelta kahdesta yöstä 143 €. Ei halvimmasta päästä, mutta suosittelen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat