Vierailija

Olemme kohta lähdössä autolla Puolaan. Haluasimme kuulla muiden kokemuksia Puolan liikenteestä, teiden kunnosta. Ja reittivalinnoista. Päämäärämme on Poznan. Onko kenelläkään sieltä kokemuksia? Nähtävyydet, hintataso yms.......

Kommentit (2)

Vierailija

Toivottavasti en ole myöhässä, mutta huomasin kysymyksesi vasta nyt..
Ollaan käyty muutama kerta Puolassa ja voin sanoa, että liikennekulttuuri on aivan toisenlainen kuin meillä Suomessa eli hyvin pärjää kun on tarkkana . Eivät käytä vilkkuja , voivat ohitella risteysalueella, pysähtyä ihan muutoin vaan ilman etukäteisilmoitusta, mutta kun on hereillä niin pärjää. Puolassa on hirveittävän hidasta ajaa, sillä kyliä on toisensa perään ja nopeutta on hidastettava, ajaminen siis nykivää: just kun olet päässyt kiihdyttää niin onkin poljettava jarrua. Poliiseja, niitä eläviä sekä pahvisia on suht´paljon liikenenteessä, joten ei kannata lähteä riskeeraa ylinopeuksilla. Moottoritiet maksullisia, tavallisten teiden kunto vaihtelee. Viime kesänä oli pohjois-Puolassa suuria tietöitä, Gdanskista länteenpäin ja jonot ja ruuhkat sen mukaiset. Ollaan kyllä tykätty ihan hurjasti käydä Puolassa ja mennään tulevaisuudessakin, enkä halua tuolla em. peloitella, mutta tarkkaavainen pitää olla.

Vierailija

Tänä aamuna lähdettiin Frankfurt Oderista ja päädyttiin melkein Liettuan rajalle. Poznasin kautta ajettiin \"valtateitä\" Omituista miten valtatie 16:sta tien kantavuus, leveys ja pinnan laatu voi vaihdella todella hyvästä (suomalaisittain valtatie) aivan hirvittävään ja ajokelvottomaan tiehen (suomen päällystetiet jotka on tehty 80-luvulla ja sen jälkeen korjattu 10 kertaa vain osittain). Kuoppaa, pomppua,20cm uria, 20cm harjuja pinnoitteessa jne jne. Välillä 100km/h, sitten yhtäkkiä laatu muuttuu ja nopeus on max 40km/h kun paikalliset hurauttaa 90km/h lasissa ohi.

Lomakassaa pitää laskea varmaan 4kpl iskunvaimentimia ja ehkä jotain muuta alustan osaa. Käsittämätön maa. en lähtisi Puolaan automatkalle. Ajettiin vain läpiajona ja hermo meni joka tunnilla. En tiedä mutta ehkä on niin että Varsovaan menevät tiet on korjattu ensin, sitten kaikki poikkiliikenteen \"valtatiet\" ovat ihan neukkuaikakaudelta.

btw. Saksan teissä oli todella paljon toivomisen varaa myös, Autobahnalla oli pomppua ja koloa, sivutiet aivan hirveitä. Saksassa viemärikansi on jotenkin tien tasalla mutta Puolassa on varmuuden vuoksi viemärin kannet 10km alempana ja kannen ympärille tehty bitumirengas jotta varmasti on iskunvaimentimet paskana.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat