Vauvakielto lennoilla

Vierailija

Saisi Suomeenkin tulla kielto kuljettaa alle 3-vuotiaiata lentokoneissa:
http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2011063013981510_ma.shtml

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Hyvä asia, mutta Suomessa ei kyllä lapsi-eli vauvaperheet ykkösluokassa matkusta! ne amtkustaa lomalennoilla koska matkat on ilmainen, siis vauvoille.

Vierailija

No, turha on rantarysämatkailijoiden pelätä, pääsette rysiinne ihan varmasti ja reittilennoille teillä ole asiaa, ne maksavat.
Iäkkäät ja vamamsiet eivät häiritse ketään, maksavat matkansa eivätkä haise tai huuda.Eli joko taas se mielikuvitus lentää aiheesta sivuun?

Vierailija

Vaikka itselläni onkin alle 2v-lapsi ja matkustellaankin jonkun verran niin pidän kohtuullisena, että ne jotka ovat maksaneet ykkösluokan paikasta, saavat olla siellä rauhassa ilman penkin potkimista, kukkuu-leikkejä ja itkemistä. Ihan kokonaan matkustamista en vauvoiltakaan kieltäisi, kun ainakin oma neiti harrastaa nukkumista lentojen aikana.

Vierailija

Samaa mieltä edellsien kanssa, niin varmaan moni muukin mutta harva uskaltaa sitä sanoa/kirjoittaa. Kun maksaa kovan hinnan ykkösluokan paikasta, haluaa myös palvelut sen mukaan. Ei itkua, huutoa,potkimista, vanhempien mekastusta. Ei suomalaisia pikkulapsia näe yleensä reittilennoilla, muunmaalaisia kyllä silloin tällöin, mutta kas kummaa kun ne eivät pidä samaa kalapaliikkia.
Kun menee tärkeään neuvotteluun tai kongressiin, täytyy ajatukset olla koossa, ei siihen sovi hermojen menetys jonkun kitinäkallen aiheuttamana.

Vierailija

Edellisen kanssa just samaa mieltä. Lomalennoillakin pakkaa hermo pettää, kun viiden tunnin Vantaalle matkustamisen jälkeen kuuntelee vielä neljä tuntia sydäntäsärkevää vauvan itkua. Olen aina ihmetellyt tätä muutaman kuukauden ikäisten vauvojen raahaamista lennoille. Eikö sitä voisi odottaa edes vuoden verran. Nuorimmat etelään lentäneet tuntemani vauvat ovat olleet parin kuukauden vanhoja ja Thaikkuun lentäneet 4-kuukautisia.
Eikö nykyajan vanhemmilla ole enää talonpoikaisjärkeä?

Vierailija

Ei ole järkeä ei... ja kun se vauva saa matkustaa ilmaiseksi ja äitykällä on vapaa, ovat tottuneet hillumaan altailla etelän lämmössä joten on pakko vaan päästä. Järkeähän siinä ei ole minkään vertaa, yrittävät väittää että lapsesta tulee kansainvälinen kun matkustaa jo pienestä pitäen. Ei vauva muista siitä mitään, se nyt on selviö, muistaako vanhemmat, sekin on arvoitus joskus.
Nuorin lapsi minkä olen matkoilla tavannut, oli 8 kuukautta, kiltti hiljainen poju.Syy näytti selvästkin olevan se että lapsen äiti oli jonkinasteisesti masentunut, isä huolehti pojasta koko ajan. Satuin istumaan heidän vieressään, poika piti pari tuntia kädestäni kiinni, kaukalo oli siinä minun puolellani. Jos olisi ollut kitisevä tapaus, olisin pyytänyt paikanvaihtoa, lento oli lomalento. Toverini istui hieman kauempana, meillä oli erilliset liput.
edellistä edellinen

Vierailija

Aivan niin eli esim. edellinen vanhapiika kotiarestiin ja heti! No, ei varmaan edes matkusta mihinkään joko rahan tai jonkun muun puutteesta johtuen joten asia on järjestyksessä.
Venäjälle voi matkustaa kaikki känkkäränkkämummelit, mieluiten menolipulla.Kirjoittelen tämän hymyhuulessa vaikka vaistoan edellisellä olevan ankeat ajat.

Vierailija

01.07.2011 12:48
kommentin takana nyt kahden nuoren aikuisen äiti.
Muutaman kuukauden ikäisen vauvan paikka on kotona rauhallisessa tutussa ilmapiirissä. Ei hälyisässä jylisevässä koneessa puhumnattakaan trooppisen alueen vieraassa bakteerikannassa.
Esikoiseni oli nelivuotias ensimmäisellä pitkällä ulkomaanlomamatkallaan ja kuopus 7-vuotias (kolmivuotias ensimmäisillä Ruotsin laivamatkoillaan).
Kumpikin on ehtinyt silti kovasti matkustaa, toinen ehkä n. 20 ja toinen n. 15 maassa.
Kysyttyäni asiaa juuri tältä enemmän matkustaneelta, hän oli täsmälleen samaa mieltä kuin äitinsä.

Vierailija

Vaikka en itse lähtisi reissuun imeväisikäisten enkä kovin pienten lasten kanssa niin ei minua silti häiritse lennolla sen enenpää vauvat kuin vaaritkaan.
Jotenkin vain särähtää korvaan tuo että mahdollisuus lentää ykkösluokassa kiellettäisiin iän perusteella.Ensimmäiseksi nousee mieleen syrjiminen.
Tirlittan

Vierailija

Ei ollut kyse Suomesta nyt, eli sen nyt kaikki lukutaitoiset huomaavat.
Mitähän maksaa vauvan ykkösluokan lippu - meillä ja muualla?
\"Se\" joka ei ole koskaan käyttänyt ykkösluokkaa, ei tiedä mistä on kyse.... eli sille on se ja sama vaikka olisi ykkönen vaippoja täynnä!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat