Vierailija

Hei!
Suunnitelmissa lähteä puolison kanssa pitkää yhteistä taivalta juhlistamaan joko Makedoniaan tai Kroatiaan. Kumpikin vieras maa, pelkkien mainoslauseiden varassa ollaan, eipä siis ole kukaan tuttukaan käynyt kummassakaan paikassa.

Osaisikohan joku kertoa kumpaan kannattaa heinäkuussa lähteä? Emme hae menomestoja ja hippaloita vaan rauhaa, hyvää ruokaa ja juomaa, lekottelua sekä jotain \"nahtävää\".

Makedoniaan tekee valmismatkoja ainakin Aurinkomatkat ja Matka-Viitala, mutta toki omatoimimatkakin on mahdollinen. Ohridin hotellivalikoimaa on netistä tullut tutkittua, mutta hiukkasen hakuammuntaahan tuo on. Makedoniassa on kuulemma erittäin edullista (kuinka edullista?) toisin kuin Kroatiassa. Molemmissa historiallista nähtävää ja kauniita seutuja.

Kiitos oikein paljon jos infoa löytyy!

nimim. \"hääpäivä\"

Kommentit (13)

Vierailija

Paha valita noista mutta eroa on eli Kroatiassa pääset meren äärelle mutta Makedonia on sisämaassa, toki siinä järvi on.
Makedoniasta joku reissaaja kertoikin, oli muistini mukaan tällä sivustolla. Siinä oli vinkki hyvästä hotellista ihan keskustassa, AMn hotellit ovat hieman kauempana.
Ohrid on varmasti viehättävä kaupunki, siellä on muunmuassa merkittävä kirkkorakennus.
Jos itsekin joutuisin noista valitsemaan, ei se helppoa olisi.
matkailija

Vierailija

Hei! Olimme viime kesänä Kroatiassa, Splitissä, josta käsin teimme retkiä saaristoon ja sisämaahan.
Splitistä löytyy kaikkea, on rantaa ja kirkkaita vesiä, shoppailumahdollisuuksia, historiaa ja upeita maisemia. Kaikkea löytyy!
Matkustaminen lautoilla eri saarille on todella edullista ja yhteydet on loistavat! Kannattaa ainakin käydä Brac-saarella, missä voi heittää \"aivot narikkaan\", stressitön ilmapiiri, palveluja löytyy, Vias-saari on entinen suljettu saari, mutta nykyisin turistit pääsevät sinne. Saarella ei ole paljon turisteja. Hvar-saari on sitten luksusta kaipaaville.
Ilmapiiri on mukavaa, turisteja ei \"häiritä\", joskus jopa vähän ujonlaisesti suhtaudutaan, ehkäpä johtuu historiasta ja siitä ettei kaikki puhu sujuvaa englantia. Mielestämme kroatialaiset ovat kuitenkin ystävällisiä ja avuliaita.
Mitään negatiivisia kokemuksia emme keksi vaikka yrittäisimme.
Splitissä ei törmännyt jatkuvasti suomalaisiin, turisteja toki riitti.
Omatoimimatka on kaikin puolin helppo tehdä Kroatiaan. Jos mielenkiintoa edelleen on lainatkaapa Näe ja koe Kroatia -kirja, siinä on hyvin esitelty maata.
Periaattenamme on ettei kahta kertaa samaan maahan, mutta Kroatiaan kyllä tekisi mieli vielä palata!
Lämpimästi suosittelemme Kroatiaa!
Seppo ja Anneli

Vierailija

Hei!
Kiitos kaikille vastanneille! Vinkkejä ja linkkejä pitää hyödyntää. Ajattelinkin, että Makedoniassa käyneitä on kenties vähemmän kuin Kroatiassa käyneitä. Jos tästä nyt Makedoniaan päädymme koitan muistaa kirjoittaa tänne matkakokemuksiamme. Meilläkin on periaatteena vaihtaa maata joka reissulla, kun kerran maailmassa nähtävää riittää. No, ei ole ihan joka kerta mennyt etukäteissuunnitelman mukaan. Monta maata on käyty, tosin perinteisillä viikon lomareissuilla ei mistään maasta paljoa ehdi nähdä.

Tarkoitus olisi lähteä heinäkuun toiseksi viikoksi, aika pian pitänee varaukset tehdä.

\"hääpäivä\" vai minkä mahdoin laittaa nimimerkiksi ekaan viestiin :)

Vierailija

Makedonia on kiinnostava uutuus, toivottavasti tulee jatkoa ensi vuonna. kevään ja syksyn hyvä lomakohde, mahtaakohan olla kovin kuumaa keskikesällä.
Toivo

Vierailija

Hei!
Matka-Viitala on pieni matkailufirma, joka ei todellakaan ole isojen firmojen kaltainen, esim. juuri Makedoniaan ei ole valmiita pakettimatkoja joka viikko, mutta toimivat kuten muutkin matkayritykset eli varaavat asiakkaalle kyllä lennot ja hotellit. Katsoivat meillekin Makedonian lennot ja hotellin toiveidemme mukaan, mutta Aurinkomatkojen äkkilähtöale vei hinnan puolesta voiton. Tuttu oli Viitalan Makedonian kiertomatkalla vuosi sitten. Hienoa kuulemma oli!

\"hääpäivä\"

Vierailija

Itse kävin juuri Montenegrossa ja Kroatiassa. Suosittelen MONTENEGROa todella lämpimästi. mahtavat maisemat, hinnat kohdillaan. Kroatia oli Suomen hinnoissa. Kauniit maisemat. Jos jonnekin siis menet, niin Makedonia tai sitten Montenegro. Voipi olla, että ensi vuonna meidän perhe käy Makedoniassa. Montenegroon voisin mennä uudestaan. Siellä on valuuttana euro, joten helppoa laskea hintoja :)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat