Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Finnmatkat vääristeli totuutta asiassa sillä koneessa olleiden mukaan reilusti yli puolet oli sairastunut ja koneessa haisi matkan ajan oksennus ja paska kun tarjolla ei ollut ollut edes oksupusseja. Ihmiset oksentelivat käytäville ja paskoivat pitkin vessanseiniä kun vessat tukkeutuivat.

Kustannuksia säästääkseen turkkilainen Sun Express tuo myös Suomi-Alanya lennolla tarjottavat sapuskat Turkista mukanaan ja kun ne seisovat pitkään koneessa pilaantuvat ne helposti.

Finnmatkat on luvannut korvata 2/7 osaa matkan hinnasta mutta se ei taida paljoa lohduttaa kun enin osa ei ehtinyt lomalle lainkaan vaan vietti ensimmäiset päivät sairaalassa tiputuksessa ja loppu loman hotellihuoneessa oksennellen ja paskoen.

Sairaalatkin olivat Alanyassa täyttyneet ja osa potilaista oli kyyditetty sairaalasta hotelliinsa tippapullon kanssa. Kiva siellä hotellilla olla tippaletku kädessä ja kuskata mukanaan telinettä jossa tippapussi.

Vierailija

Olin itse kyseisellä lennolla!
Turkkilaisen lentoyhtiön tarjoamaan ateriaan kuului mm. kanaa, joka oli kylmää. Ihmettelin asiaa jo syödessäni että onkohan lämmittäminen unohtunut ja miten se vaikuttaa ruoan laatuun. Ruoka maistui kohtalaiselta ja söinkin 2/3 annoksestani kuten muukin seurueemme. Lento sujui normaaliin tapaan vaikka huomioin että pierulta haisee. Mitään dramatiikkaa ei ollut ennenkuin laskeutumishetkellä alkoi tuoksahtaa oksennus. Vessat eivät olleet sen sotkuisemmassa kunnossa kuin yleensäkään ja oksennuspusseja oli ainakin meidän penkkirivissä tarjolla. Käytävät eivät olleet oksennuksessa. Vatsinaisesti oksentelevia ihmisiä en nähnyt ennenkuin bussille mentäessä. Noin 10 hlöä oksenteli rajusti. Lääkäri tuli bussiin ilmoittamaan että kaikkien oksentelevien pitää lähteä sairaalaan. Kuljetus tapahtui ambulansseilla. Olimme tässä vaiheessa Antalyassa, yli 2tunnin ajomatkan päässä Alanyasta, joten sairastuneet jäivät siis Antalyan sairaalaan, josta kotiutuivat hyvän hoidon saaneina (ilman tippapulloja) seuraavan iltapäivän ja illan aikana. Antalyan tai Alanyan kokoisissa kaupungeissa sairaalat ei muutaman suomaalaisen takia todellakaan ylikuormitu...Noin 20-30 suomalaista sai oireita vasta myöhemmin hotellilla ja hakeutuivat hoitoon, osa selvisi sairaudesta lääkärin määräämällä antibioottikuurilla/ripulilääkkeillä lievemmin oirein. Läheskään kaikki sairastuneet eivät tarvinneet sairaalahoitoa. Kukaan ei joutunut olla sairaalassa yhtä yötä kauempaa ja kaikki pystyivät parin päivän lepäilyn jälkeen nauttimaan lomastaan parhaan kykynsä mukaan. Meidän seurueesta vain yksi sai ripulin, joka meni vuorokaudessa ohi antibiootein. Meillä muilla ei ollut minkäänlaisia ruokamyrkytysoireita.

Vierailija

Tirlittanille: Mistä tiedät että se on totuudenmukaista eikä Finnmatkojen sisällä kirjoitettua?

Eroaa nimittäin melkoisesti usean eri lennolla olleen tutun kuvauksesta. Pohjalaisenkin haastattelussa useat ihmiset kertoivat että yli puolet oli vakavasti sairastunut ja oksennuspussien puuttumisen vuoksi monet oksennelleet käytäville.

Vierailija

Meistä kumpikaan ei voi totuutta tietää satavarmasti.
Mutta asiallisesti ja kiihkottomasti kerrottu versio asiasta kuulostaa todenperäisemmältä kuin dramatisoitu kertomus jossa suolentuote lentää pitkin seiniä.
Ehkä koko totuus on jostain tuolta väliltä.

En oikein jaksa uskoa että kukaan Finnmatkojen henkilökunnasta vaivautuisi kirjoittelemaan nimettömänä perättömiä puolustuspuheita näin pienelle foorumille.
Mutta jokainen tietenkin uskoo sitä mitä itse haluaa.
Tirlittan.

Vierailija

Voin vakuuttaa etten kuulu Finnmatkojen henkilökuntaan. Koneessa oli myös Nazarin matkalla olleita, joten ei yksin Finnmatkojen lomalento. Virallisen tiedotteen mukaan, jonka saimme kotiinlähtöpäivän aamuna, noin 30 hlöä oli tarvinnut lääkärin apua ruokamyrkytyksen hoidossa.
Ihmiset niin mielellään dramatisoi tapahtumia... sen voin sanoa, että se oksennuksen haju bussissa oli jotain uskomatonta... Bussissa sitä oksennusta oli enemmänkin kun oksentamiseen jaetut muovipussit vuotivat... :(

Vierailija

miinusta taas tirlittanille eli uskoo yhden kertomuksen mutta ei muita. Jos ihmisillä alkoi olla oireita, mahdollisesti oli lääkkeitä mukana varmuudeksi, Meillä on aina vatsalääkkettä mukana vaikka ei Turkkiin natkustetakaan vaan Eurooppaan.
Oli myös kahden matkanjärjestäjän Turkkiin mennäkään väkeä mukana.
Info eí Suomen korvessa lomailevaan edes vaikuta!

Vierailija

Tirlittan, yritä nyt käyttää järkeä eli yksilöt ilmaisevat asioita eri lailla. Joku sanoo suoraan ja toinen taas väärään. Hämäläinen on niin hidas ettei kerkiä sanomaan mitään ja katsoo suu auki!!

Vierailija

Ihmettelen suuresti erään kirjoittajan kommenttia, jossa kertoo epäilevänsä matkalla olleen henkilön kokemaa Finnmatkojen henkilökunnan mainoskikkailuksi.

Itsellä ei tulisi mieleenkään epäillä moista. Jos Finnmatkojen hk antaisi palautetta tällaisella keskustelupalstalla, varmasti laittaisivat nimensä ja ammattinimikkeensä palautteeseen.

Jokainen matkustaja, joka oli mukana ko lennolla, koki mahdollisen sairastumisen varmaan eri tavalla. Jotkut matkustajat sairastuivat rajummin, jotkut lievemmin, toiset säästyivät sairastumatta.

Niinhän me kaikki jo matkaa varatessamme ja suunnitellessamme asetamme erilaisia ennakko-odotuksia tulevalle matkalle. Mahdolliset vastoinkäymiset, isot tai pienet, koemme eri tavoin ja siihen meillä kaikilla on oikeus.

Itse luin artikkelin Ilkka-lehdestä, jossa haastateltiin matkalla olleita. Artikkeli vahvistaa tähän viestiketjuun kirjoittaneen matkailijan kokemukset todenmukaiseksi. Hienoa, että löytyy vielä ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä saamaansa korvaukseen, eivätkä ole koko ajan etsimässä syyllistä tapahtuneelle.

Samaa voi sattua kenelle tahansa minkä tahansa matkanjärjestäjän matkalla. Matkaillaan siis edelleenkin avoimin ja aurinkoisin mielin t: Mirja

Vierailija

Eipä ole sattunut koskaan mitään ikävää eli vatsatautia, myrkytystä yms. vaikka reissuja on \"piikissä\" tosi paljon. Ei tosin ole kokemusta turkkilaisesta lentoyhtiöstä ja niitä vältetään ellei jotain ylläriä tule eli tasokkaampi yhtiö vaihtuu syystä tai toisesta turkkilaiseksi.
Edes lennon myöhästymisiä ei ole sattunut kohdalle mikä sekin on aikamoinen ihme. Matkustan sen verran paljon reittilennoilla ja myös noilla lomalennoilla.
Ruokamyrkytystä tai ankaraa vatsatautia en itselleni halua, vatsaflunssasta on sen verran kokemusta kuitenkin että se yhdistettynä matkallaoloon on hankala juttu.
Matkaajien kokemukset ovat varmasti aitoja, ei niitä auta kenenkään palstalaisen alkaa arvioimaan priorisoiden.Epäily ja tyyli \"minä tiedän kaiken\" on täällä muutamilla tapana valitettavasti.Myös vatsataudeista Turkissa olen kuullut useammalta kuin yhdeltä lomaansa siellä viettäneeltä.
lentomatkaaja

Vierailija

Turkkilaisen lentoyhtiön puolustamiseksi voin sanoa, että kone oli minuutilleen aikataulussa, mitä harvoin Finnairilla pääsee tapahtumaan. Lisäksi henkilökunta oli todella ystävällistä ja palvelu pelasi paljon paremmin kuin Finnairilla koskaan. Mielestäni turkkilaista lentoyhtiötä ei kannata yhden mokan takia leimata sen huonommaksi kuin muitakaan yhtiöitä.
ps. Kiva lukea tällä palstalla välillä asiallisiakin kommentteja, kiitos Mirja.

Vierailija

Mirjalle sanoisin että olen lentänyt tosi monella yhtiöllä ja ja voittopuolisesti muita kuin tilauslentoja. Finnairin en muista myöhästyneen kokskaan, en myöskään minkään muun lentoyhtiön koneen. Turkkialiset, venäläsiet ja muut \"itäyhtiöt\" jätän kokeilematta. Minulla ei ole \"kytköksiä\" Turkkiin joten sinne ei ole tarvetta matkustaa.... sen sijaan länsimaissa matkustan eri syistä pitkin vuotta eli kuukausittain. Pistää myös nau´rattamaan tuo knu väitetään että vain tuo yksi moka on turkkilaisella yhtiöllä. Taannoin yksi senmaalainen lentoyhtiö sai laskeutumiskiellon Suomeen kun Kuopiossa laskeutui pellolle! Eli sellaista.
Jos matkustelee vain rantarysäreissuilla ja Turkkiin, on maailmankuva aika kapea.
Kiitos aloittajalle, että laitoit ketjun.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat