Vierailija

Olen pannut merkille monissa ulkomaan kohteissa, että ostoksia ei lyödä kassaan, kilautetaan rahat avattuun kassaan ja kuittia ei näy eikä kuulu ja näitä maita on kymmeniä.
Suomessa suuntaus näyttäisi olevan samansuuntainen
ainakin useilla huoltoasemilla ja kahviloissa.Joissakin kysytään, että haluatko kuitin.Herää kysymys, miksi kysytään , sillä kuitti on aina tosite ostamastasi tuotteesta ja se kuuluu antaa asakkaalle kysymättä.
Ulpukka

Kommentit (11)

Vierailija

Suomessa kysytään siksi kun kassan on huomattavasti helpompi pistää kuitti itse roskiin kuin että asiakas jättää sen pöydälle tai muualle lähistölle niin kuin usein tapahtuu ja sitten kuitit pyörivät lattialla ja pöydillä ja kassa joutuu siitä ne keräämään ja laittamaan roskiin. Itse en ota koskaan kuittia jos ostos on pieni tai summa muuten tuntuu täsmäävän. Paperia kertyy muutenkin liikaa.

Marjuska

Vierailija

Suomessa on yleisemoää kuin uskottekaan ettei rahaa lyödä koneeseen. Olen itse vuosia käyttänyt kassakonetta ja osaan siihen kiinnittää huomiota.

Yksi varoitusmerkki on että kassalipasta pidetään koko ajan auki. Normaalisti ensin naputellaan summa koneeseen ja sitten kun se lyödään sisään avautuu kassalipas tässä vaiheessa. Siksi lipas pidetään koko ajan auku ja asiakkaan hämäämiseksi naputellaan summa koneeseen niin että asiakas näkee sen ruusulla mutta sitä ei lyödäkään sisään vaan rahat vain otetaan avoimeen kassalippaaseen.

Huomioni mukaan ulkomaisten pitämissä (pika)ruokapaikoissa tätä tapahtuu 90% todennäköisyydellä mutta ihan suomalaistenkin paikoissa ehkä joka kolmas kerta.

Vierailija

Italiassa on pyritty kuitittomuudesta / harmaasta taloudesta eroon sillä tavoin, että jos asiakas ei ota / saa kuittia ostoksestaan tai vaikka kahvilassa asioinnista, niin asiakaskin voi joutua tästä \"syytteeseen\" , ei pelkästään myyjä! Tai näin olen kuullut, mutta onko kukaan oikeasti tömännyt tällaiseen menettelyyn??? Kreikassahan kuitittomuus on ollut ikiaikainen tapa ja nyt saavat nauttia tuon holtottomuuden hedelmistä, ja koskettaahan se myös meitä suomalaisia EU:n kautta.

Vierailija

Kreikassa ei ole edes takseissa taksamittareita ja kun niitä suunniteltiin pakollisiksi meni koko kuljetusala lakkoon ja koko maa pysähtyi ;)

Vierailija

Suomessa esim. kampaamoyrittäjät eivät lyö summaa kassaan ja omalta kampaajaltani ei kuittia saa , paitsi silloin kyn maksan luottokortilla tai pankkikortilla. Silloin on kuitti pakko antaa mutta ei se summa kassaan rekisteröidy mitenkään eli varsinaista veronkiertoa.
Kreikassa erillään lentokentällä hiljattain ei asiakkaalle annettu kuittia, papru tuli kyllä mutta kassa laittoin kuitteja pinoon itselleen. Maksoin käteisellä, en tiedä miten oli jos maksoi luottokortilla... silloin varmaan sai tositteen.
kaupoissa sai usein sielläkin kuitin mutta oliko pimeätä kauppaa silti, en tiedä.
Huoltoasemalla ei Kreikassa saanut kuittia.

Vierailija

Rhodoksella ei kyllä koskaan missään anneta kuitteja ja ravintolassakin jos vaatii kuittia niin paras mitä on tarjolla on vain loppusumma paperin kulmaan kirjoitettuna.
Kukaan ei siis maksa veroja ja nytten meidän täytyy maksaa kreikkalaisten verot.

Varmaan Suomessa herättäiai ihmetystä jos suurella joukolla ihmisiä olisi 500e kk-tulot ja ajeltaisiin 100 tonnin maastureilla ja asuttaisiin miljoonalukaalissa.

Vierailija

Palattiin hieman \"harvinaisemmalta\" Kreikan saarelta eikä siellä saanut kuittia pienistä kaupoista , ei yhdestäkään. Ravintoloissa oli käytöntö se että tilaus kirjoitettiin tietysti lomakkeelle ja kun pyydettiin lasku, tarjoilija tuli sen saman lomakkeen kanssa , laittoi sen pöydälle (hinnat olivat siis kynällä raapustettuja)ja kun maksettiin, \"kuitti\" vietiin pois!
Enpä ole Kreikassa nähnyt niin hyvinpukeutuneita ihmisiä aikoihin, ei lapsia eikä aikuisia. Ja uusia urheiluautoja ajeli huomattavan paljon kylässä, ei tullut katsottua olivatko sen saaren rekkareilla vai millä. Eli on meillä ihmettelemistä heidän suhteensa!!! Myöskin taxit olivat merkkeinä ja kuntonsa puolesta siitä paremmasta päästä.
Saa nähdä miltä näyttää Rodoksella heinäkuun lopulla, arvatenkin hintahuijaus kukoistaa.

Vierailija

Roomassa ollessamme tästä on kyllä vuosia aikaa mennessämme kahvilaan niissä meidän pakotettiin ottamaan kuitti, koska tarkastaja saattaa tulla ja maksu on monin kertanen jollei ole kuittia. En tiedä mikä on käytäntö Roomassa tänä päivänä onko taas alettu ottamaan käyttöön tämä kuititon maksuvaihtoehto.

Vierailija

Ei tarvitse mennä ulkomaille asti toteamaan ettei kassa kilise. Mene vaikka pääkaupunkiseudun parempiosaisten asuinalueen puutarhamyymälöihin testaamaan tarjotaanko kuittia ja lyödäänkö kassaan !!! No ei lyödä, mutta ei se taida asiakkaitakaan haitata kun otetaan vaan kiitollisena vastaan kukat ja kasvit hieman redusoituun hintaan.

Vierailija

Ei tarvi mennä Kreikkaan asti, kotosuomessa rehottaa harmaatalous myöskin hyvin monilla eri aloilla.Omissa nurkissakin riittää siivoamista.

Vierailija

Tänään menen kampaajalleni enkä saa edes kuittia koska maksan käteisellä. Jos maksan kortilla, useimmiten teen niin, saan kuitin muttei se maksu mitenkään kassan kautta kulje. Hänellä on joka kerta eri taksa samasta setistä eli hiusten leikkaus, lyhyt, ainoastaan. Eli vaikuttaa olevan ns. päivän hinta! Jokohan on taas tullut jokin isompi korotus, heinäkuun alusta, edellisen kerran kävin toukokuun viimeisellä viikolla.
asiakas

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat