Vierailija

Lehdessä juttu Ljubljanasta sai vakavasti harkitsemaan sitä yhtenä kaupunkilomakohteena lähitulevaisuudessa.
Mielenkiintoista lukea myös hieman tuntemattomammasta kaupungista josta on vain sirutietoa. Kyllä siellää muutaman päivän saa kulumaan.
Saman numeron Mylos-tarina oli mahtava, eli kylä on makuuni.

Kommentit (13)

Vierailija

Suosittelen Ljubljanaa! Itse kaupungissa ei ehkä kulu paria päivää enempää, mutta sieltä pääsee kätevästi päiväseltään muuallekin. Lehti on vielä lukematta, joten en tiedä, mitä siellä kenties suositellaan.

Taru

Vierailija

Jos ei juokse tukka putkella, voi kyllä ihan hyvin 3 vrk Ljubljanassa oleilla.Kaupunkimatkoillahan katsellaan paikallista elämää, istutaan kahviloissa jne.

Vierailija

Lehden juttu oli ns. palapelijuttu eli koottu muutama vinkki ravintoloista, hotelleista, jotain nähtääyyksitä jne. Herättää kiinnostuksen ainakin ja netisä voi googlailla lisää tietoa.
Havaintojeni mukaan hotellit ovat tuolla kalliita verrattuna moneen muuhun kaupunkiin, mistähän johtunee. Olen aktsonut lento+hotellipaketteja nettitoimistoilta.

Vierailija

Katsopa vaikka booking.com-sivulta. Siellä oli viime kesänä hyviä tarjoushintoja. Viiden tähden Lev-hotellin hinta oli kolmen tähden hotellin luokkaa.

Vierailija

Ljubljanassa ei ole juuri päivää-paria enempää nähtävää mutta se on loistava paikka tukikohdaksi eli auto vuokralle ja katselemaan.
Postojnassa Euroopan suurimmat tippukiviluolat joissa mennään junalla niiden sisällä. Lähellä upea vuorenrinteessa oleva Predjaman linna.

Lipicassa näkee kuuluisia lipizzalaishevosia. Upea näky kun niitä on satoja laitumellä show-paikan lähellä. Bled-järvellä voi käydä vaikka soutelemassa kuten Pertti Karppinenkin.

Nähtävää on paljon tai sitten voi vain notkua kaljabaarissa tuoppi kädessä ja katsella sitä katuelämää vaikka ihan vain omassa lähikuppilassakin.
Ljubljanaan asti ei kannata lähteä notkumaan.

Vierailija

Kaupunkilomailua on monenlaista, samoin ajankäyttötapoja. Mikä on mukavaa yhdestä, ei välttämättä sovellu toiselle. On siis tuskin järkevää sanoa kenellekään, miten lomaansa \"pitää\" viettää.

Omalla kohdallani ajankäyttö riippuu paljolti myös siitä, olenko ko. kaupungissa ensimmäistä vai viidettätoista kertaa. Niissä kaupungeissa, joissa olen jo useasti käynyt, tulee vietettyä enemmän aikaa herkullisten baakelssien tai virkistävän viinin äärellä. Niissäkin tilanteissa näkee kyllä usein enemmän turistien flaneerausta kuin aitoa paikallisten elämää, jos nyt joku sitä varta vasten etsii.

Ljubljanassakaan en voi sanoa tukka putkella juosseeni (vaikka ensimmäistä kertaa olinkin); kyllä sielläkin pitkät lounaat ja päivälliset nautittiin leivoskahveja unohtamatta. Silti muutama päivä itse kaupungissa tuntui riittävältä, kun en jokaisen museon jokaista esinettä minuuttikaupalla tarkastellut.

Postojnan luolia suosittelen lämpimästi. Jos ei ole halua vuokrata autoa, sinne pääsee bussillakin noin tunnin välein. Bussiasemalta on sitten sellainen 10 - 15 minuutin kävelymatka luolille.

Taru

Vierailija

Millainen Ljubljana mahtaa olla ostospaikkana eli saako sieltä laadukkaita vaatteita, kenkiä? Ei ole tarkoits pelkälle ostosreissulle mennä mutta aina tilaisuuden tullen tulee ostettua lisää täytettä vaatakaappiinsa, Suomessa kun on mielestäni aika vaikeata löytää nykyään kunnon vaatteita ja kenkiä. Arvokkaita merkkivaatteita toki löytää mutta eivät ole ok jokapäiväisessä käytössä.
Maria

Vierailija

Ei kannata panostaa suuria toiveita ostosmahdollisuuksiin.
BCT-ostoskeskus ja Rudnik ovat paikallisia.
H&M löytyy ja pienehkö muotiputiikki keskustassa, josta saa joitakin laadukkaampia merkkejä.
Eikä kovin halpaakaan.
Näin kertoili 24-vuotias tyttäreni, joka asui ko. kaupungissa puolisen vuotta.

Täysin ei voi tyrmätä ostosmahdollisuutta, sillä vaatteet ovat yksilöllinen valinta.
Kauppoja oli kuitenkin määrällisesti vähänlaisesti.

Äitee

Vierailija

Tarkoittanet Sloveniaa, jonka pääkaupunki Ljubljana on. Tuttava oli kerran alkusyksystä Ljubljanassa ja oli ollut onnistunut matka. Seurueella oli ollut auto vuokrattuna ja he olivat kierrelleet maata laajemminkin.

Kroatiaankaan ei tietysti ole pitkä matka. Pääkaupungissa Zagrebissa voi käydä Ljubljanassa käsin ihan päiväseltäänkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat