Vierailija

Melkein parasta matkustamisessa on matkan suunnittelu. Nyt on tullut aika suunnitella tuota kesän rahtilaiva lomaa ja variaatioita onkin syntynyt mitä erilaisempia.

Eräs varteenotettava reitti olisi Rotterdamiin, missä hyppäisimme ulos laivasta ja jatkaisimme tutustumista Alankomaihin.
Eli muutama päivä maaseutua jonka jälkeen Amsterdamiin.
Amsterdam on minulle musta alue kartalla, tiedän siellä olevan Rijkmuseumin, mutta siinä kaikki sitten taisi ollakin.

Nyt kaipaisinkin teiltä vinkkejä Amsterdamin kaupunkilomalle.
Kaikki asialliset vastaukset ovat enemmän kuin tervetulleita.
Tirlittan.

Kommentit (11)

Vierailija

Aivan Rijksmuseumin lähellä on Van Gogh -museo, joka on käymisen arvoinen. Anne Frankin talossa kävisin myös; jonojen ei pidä antaa pelästyttää. Kanavaristeilytkin ovat ihan kivoja.

Taru

Vierailija

Damissa on vaikka mitä mutta kun ei tunne kysyjää eikä mieltymyksiä, paha suosittaa mitään. Käyn ko. kaupungissa muutaman kerran vuodessa ja katson joka kerta mitä erikoisnäyttelyitä siellä mahdollisesti on eli taidemuseoissa ym.
Maa on aika pieni joten siellä ehtii nopeasti myös rannikon viehättäviin kyliin, on varmaan retkiäkin ostettavaksi (Voolendam ja Marken).
Jos on kyse kesästä on viihdyttävää istua kahviloissa ja katsella elämää. Kanavaristeily on mielestäni must... siinä tutustuu aika hyvin kaupunkiin eli niihin kanavien varren kivoihin taloihin. Rembrandt-museo, van Gogh-museo jne...sieltä löytyy. Myös Hollannin kuninkaanlinna on Amsterdamissa, Dam-aukion laidalla, olen asunut monta kertaa Krasnapolsky-hotellisssa joka on aukion toisella puolella, vastapäätä linnaa (kallis mutta hyvä hotelli). Anne Frank Huis on myös tutustumisen arvoinen.
Maria

Vierailija

Kiitos kaikille asillisesti vastanneille.

Nyt kun matkan ajankohta alkaa lähestyä, niin alkaa hirvittää tuo laivaosuus. Merisairauteen taipuvaisena kulkevat kauhukuvat myrskyistä silmien edessä.
Lentomatkat kun ovat nykyään enemmän kuin edullisia....

Yksi nähtävyys on ehdottomasti tuo punaisten lyhtyjen alue, missä \"sen\" laatuinen bisnes on aivan laillista. Tehdäänkö siellä töitä aivan verokirjalla?
Tirlittan.

Vierailija

Olen ollut vuonna 1988 Amsterdamissa, kun olimme kaverini kanssa EK:n kielikurssilla joka meni bussilla Brightoniin, menimme Amsterdamin kautta.

Suosittelen kanavaristeilyitä ja Anne Frankin taloa.

Rakastuimme Amsterdamiin silloin, tulimme Pariisin kautta takaisin siihen kaupungiin emme makuamme saaneet.

Haluaisin edelleenkin käydä Amsterdamissa onko se yhtä ihana kuin silloin. Olen kuullut, että Hollanti on kallis maa, mutta niin on muutkin maat, enkä tykkää pihistellä silloin kun lähden matkalla. Kotimaassa sitten syödään tonnikalaa ja kaurapuuroa, kun palataan matkoiltamme.

Vierailija

Niin, onhan sekin jollekin matkailua kun tutustuu h-katuihin ja siihen bisnekseen. Ehkäpä likat vastaavat siihen maksavatko veroa.... mutta eivät päästä kyllä kilpailijaksi.
Dam on todella monelle tuttu kaupunki lomakaupunkina, taiteen ystäville etenkin.
matkaaja

Vierailija

Ja ehdottomasti pitää käydä paikallisissa Coffee Shopseissa ihan vaan elämyksen takii vaikka ei polttelisikaan! Me istuttiin teellä yhessä näistä ja keskusteltiin lepposia baarin omistajan kanssa. Tosin lapsiperheille ei suosisiteltavaa :D

Vierailija

Kiitos tuosta coffee shop vinkistä, siellä täytyy ehdottomasti käydä istuskelemassa.Enhän toki vielä tässä iässä tahdo pudota maailmankartalta enkä liittyä kukkahattu tätien kerhoon.
Tirlittan.

Vierailija

Ns. ruskeat kahvilat ovat tyypilliisä Damissa, kerran olen käynyt muutamassa sellaisessa kun oltiin businessmatkalla. Se oli eka kerta tuohon kaupunkiin enkä tiennyt tarkkaan mitä ne sisällään pitävät. Nuoret olivat kovin välittömiä eivätkä katsoneet pitkään meitä noin kolmekymppisiä... meitä oli 23 naista ja 2 miestä. Jälkeenpäin sain tietää että siellä käytettiin mietoja huumeita. Meille ei tarjottu mitään, otettiin vain pari geneveriä ja vaihdettiin toiseen vastaavaan paikkaan. Matkanjohtaja tiesi kyllä asioista enemmän, oli töissä silloisessa MatkaKalevassa, me olimme sen firman asiakkaita.
Hotelliksi suosittelen Krasnapolskia joka on siinä Dam-aukiolla, hyvä hotelli, ei halpa.
matkailija

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat