Vierailija

Olemme siirtymässä uudelle vuosikymmenelle, aikomuksena sen kunniaksi lähteä kaksin matkalle, ajankohta syyskuu.

Kreikka on yksi suosikkikohteistamme, mutta myös muut kohdevinkit otamme mielellämme vastaan. Pidämme paikoista, joita ei ole rakennettu pelkästään turisteja varten. Tälläiset koemme liian sieluttomiksi paikoiksi.

Muuten emme ole kranttuja kohteen/maan suhteen. Positiivisella asenteella selviää aina. Meri on elementti, josta pidämme. Kävelemme paljon, vaikka nivelvaivani estää pisimmät rotkovaellukset.

Joten vinkkejä kehiin, kiitos etukäteen ;)
Tämä palsta on siistiytynyt paljon, asiallisia vastauksia ja keskusteluja on mukava lukea.

Mukavia matkakokemuksia kaikilla

Hilma

Kommentit (8)

Vierailija

Mieleen tulee heti kaksi jotka olisivat mahdollisesti mieleenne eli Limnos Kreikassa (AM) ja Pefkos Kreikassa. Viime mainittua markkinoidaan Lindoksen kohdalla, hotelli on Stell view eli se on ainoa hotelli Pefkosin kylässä (joka on saatavana suomalaisille).
Lindokseen on tänä vuonna ensimmäisen kerran mahdollisuus lentää Suomesta tilauslennolla, saari on aito eli siellä on paikallispainotteista elämää. Eeva-lehdessä oli juttu saaresta, nyt toukokuun nrossa.
Pefkos taasen on Rodoksen saaren eteläosassa lähellä historiallista Lindosta. Sen paikan valtteja ovat erinomainen ranta, hiekkaranta, suhteellisen rauhallinen kylä ja hyvät mahdollisuudet harrastaa kävelyä. Lähellä on muita kyliä, sellaisia joissa ei turismia ole.
Ei Portugalin Albufeirakaan huono ole.... siellä on FM:lla hotelli jossa on ikäraja yli 12 vuotiaille. Myös AM:n keskustahotelli Baltum on erinomaisella paikalla, sisiti, lähiaikoina kunnostettu hotelli. Sen kohdalla oppaassa sanoatnnsenolevan nuorison suosima mutta ei siellä koskaan nuorisoa ole juurikan ollut.Lähellä on baarikatu mutta se ei aiheuta häiriötä, baarit lopettavat musiikin soittamisen varhain illalla. Tuosta hotellista on kokemusta muutaman reissun verran, samoin on Pefkosista.
(Matkakuume nousee kun tätä kirjoittaa....)

Vierailija

Lisään vielä että Stella viewiin sanotaan olevan jyrkkä nousu kylästä, osittain on niin mutta hotellille pääsee myös toista kautta eli ihan tavallista loivaa tietä pitkin (itselläkin nivelongelmia mutta en ole vaikeuskissa tuolla ollut).

Vierailija

Käykääpä Azoreilla. Rauhallinen kaunis paikka. itse olimme marraskuussa. Hotelli Royal garden oli hyvä.
Mukavia matkoja!
Miiru

Vierailija

Sivusta vinkkaan liittyen Thaimaaseen eli seillä ei ihmiset ole todellakaan aidosti ystävällisiä, se on vain naamari joka näkyy ulospäin. No, ei tietysi mikään konkreettinen naamari vaan Aasiassa ylipäätään ja etenkin Thaimaassa on tapana se ettei mitään negatiivista näytetä ulospäin, ja jos näyttää tunteensa (vaikka sen rahankiillon silmissä kun \"palvelee\" turistia) silloin menettää kasvonsa täydellisesti.
Niin myös sikäläiset naiset ovat ihanteellisia meisten palvelijoita koska tekevät kaiken kiltisti mitään ajattelematta. Se joka ei tunne tapakulttuuria ja eri maiden/maanosien tapoja, menee helposti retkuun kuvitellen että onpas ah niin ystävällistä väkeä. Aitous on aivan muuta.

Vierailija

Kroatia on mainitsemisen arvoinen paikka.
Uusimmassa lehdessä oli juuri artikkeli Dubrovinikista.

Ainut paikka jonne olen valmis palaamaan toisenkin kerran, vaikka maailma on täynnä uuden kokemuksen arvoisia seutuja.
Merivesi oli se jokin, joka jäi mieleen.
Pehmeää ja kirkasta.
Se onlähes muuttumatonta vaikka kaupunki itsessään onkin jo voinut muuttua vuoden 2004 matkani jälkeen.

Tättis taas

Vierailija

Ex-Jugoslavian alueet ovat ihastuttavia luonnosta pitäville. Dubrovnik on nykyään idästä tulevien suosikkipaikka joten siitä on kuulunut miinusta.
Onkohan aloittaja päätynyt johonkin lopputulokseen, olisi kiva kuulla. Niin... ei tainnut olla ihan lähiajan asia matka vielä?

Vierailija

Puerto de la Cruz Tenrifalla tai Funchal Madeiralla. Molemmat paikat omaavat pitkät perinteet matkakohteina ja ovat kehittyneet paikallisen asutuksen ympärille/sisään. Eivät myöskään ole mitään nuorison biletyspaikkoja, vaan ennemminkin jo varttuneemman väen kohteita. Molemmissa meri äärellä ja paikallinen elämänmeno ympärillä - kuitenkin kiireetömänä. Liikennekulttuuri suosii myös molemmissa jalkaisin liikuvia eli ainakin suomalaisia hämmentää autoilijoiden suojatien kunnioitus. Ehkä ainoa - miinus? - on hieman normaaleja rantakohteita - viileämpikö? - ilmasto joskus keskitalvella, mutta ei vielä aikomananne ajankohtana.
Pertsa

Vierailija

Dubrovnik Kroatia on paikka jonne kannattaa todella mennä. On lähteenkirkkaat vedet ja paljon histriallista näkemistä ja saarikierroksia sekä vahakupunki.
Todella pidimme 2010 kävimme. Pidempi liikkuminen kannatta kyllä suorittaa paikallisliikenten avustuksella, on senverran korkeuseroja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat