Vierailija

Tietääkö kukaan suoraa linjaa Gotlantiin?
Tekisi mieleni käydä ruusujen saarella, mutta
reititys on Ruotsin kautta.
Aikaa ja vaivaa ottava lenkki naapurin kautta.

rva Tättis

Kommentit (14)

Vierailija

Aloitus näyttää olevan provo.... asiavirheitä sisältävä eli kukaan normaalisti asioita kyselevä ei tuollaista soopaa kirjoittele!!
Voi jonkin verran syyttää myös lehteä kun aloitti \"skaban\"... eli laittoi jopa lehteen provosoivan lauseen.
Olisi kaikkien edun mukaista jos oltaisiin asiallisia, toki huumoria unohtamatta. Taitaa kuitenkin olla kateellisten hämäläisten maassa turha toive?
Eli aloitukseen ei kannata vastailla...asioilla.

Vierailija

Juuri tuollaisten, (edellinen nimimerkitön kirjoittaja) toisia typerästi arvostelevien kirjoittajan takia olen itse hetken pitänyt taukoa. Tosin eipä tuosta varmaan foorumille mitään haittaa ole ollutkaan.

Itse ainakin tahtoisin kaikkia mahdollisia vinkkejä omaa matkaani suunnitellessa joten olisin itsekin voinut moisen neuvon kysyä.

Itse olen huomannut että mikäli kirjoittaja käyttää nimimerkkiä niin yleensä kirjoitus on ihan asiallinen. Tosin muutamia asiallisia kirjoituksiakin löytyy ilman tuota nimimerkkiä lopussa.

Igors

Vierailija

Mitähän provosoivaa tuossa kysymyksessä oli? Sellaista epäilevä taitaa kyllä nähdä näkyjä.

Ylipäänsä minusta kaikkiin kysymyksiin voi vastata asiallisesti ja jos siihen ei pysty, niin on parasta jättää kokonaan vastaamatta.

Taru

Vierailija

Sorry vaan mutta viestissä on outoja virheitä eli Gotlanti kuuluu Ruotsiin... ja tuo rva Tättis on keksitty nimmarina viittaavaan erääseen epäasialliseen kirjoitukseen eli kirjoitteluun täällä joten siksi sitä voi arvaillen pitää provona. Se ken tuon on laittanut, tietää kyllä, mutta jos Taru on uusi kasvo täällä, ei välttämättä tiedä. Että silleen tällä kertaa... ja tuo varsinainen h...önimmari ilmestyi yllättäen ketjuun....
nimimerkki

Vierailija

\"Tietääkö kukaan suoraa linjaa Gotlantiin? Tekisi mieleni käydä ruusujen saarella, mutta reititys on Ruotsin kautta. Aikaa ja vaivaa ottava lenkki naapurin kautta\". Kyllä Gotlanti on samaa Ruotsia... lieneekö aloitus peräti ylläpidon, nehän kirjoittelevat täällä silloin tällöin...?
\"rva Tättis\"

No, tuohon en vastaa eli aloittajalle ei vastausta täältä.

Vierailija

Aika uusihan minä täällä olen (ja voi olla, etten kauaa täällä tätä menoa vanhenekaan) eivätkä nimimerkit ole tuttuja. Minä ajattelin tuon \"Ruotsin kautta\" niin, että siinä tarkoitettiin manner-Ruotsia. Itsekin olen mennyt Gotlantiin joskus Tukholman ja Nynäshamnin kautta, kun suoraan ei silloin päässyt.

Taru

Vierailija

Aloitus on asiallinen, Taru on asiallinen. Igors on asiallinen.

Kaikki muu on pahansuopaa potaskaa ja kaikki myös tietävät sen.
Tirlittan.

Vierailija

Visbyhyn on suora lento Helsingistä keskikesällä. Saa lentoyhtiöltä pelkkiä lentoja ja parilta matkanjärjestäjältä lento+hotellipaketteja, 4 tai 5 pv. Hinnat ovat tietysti eri luokkaa kuin Välimeren lomaviikot ja kysyntää on laatulomille ollut ainakin aiemmin.
Kalimera

Vierailija

GoGotlanti on saari.
Gotlanti kuuluu Ruotsiin.
Ruotsi on naapurimaamme.

Gotlanti on Ruotsin ja Itämeren suurin saari.
Gotlanti sijaitsee 90 kilometrin päässä Ruotsin mantereesta ja noin 130 kilometrin päässä Baltian maista.Sen pinta-ala on 3140 km²,0,8% Ruotsin kokonaispinta-alasta.Rantaviivaa on noin 800 km, Fårön saari mukaan luettuna.Saaren leveys on 50 km ja pituus 176 km.
Viikinkiaikana Gotlanti oli idäntien kaupan keskuksia. Monet gotlantilaiset olivat merimiehiä ja kauppiaita, joilla oli yhteyksiä ulkomaille ja jotka keräsivät suuria rikkauksia, joita piilotettiin maahan. Maasta on löytynyt roomalaisia rahoja, mutta myös 100 000 arabialaisia, saksalaisia ja muita eurooppalaisia rahoja viikinkiajalta. Keskiajalla rakennettiin myös paljon suuria taloja ja kirkkoja kivestä.Kaupankäynti alkoi siirtyä maanviljelijöiltä porvareille ja Visbystä tuli 1200-luvulla tärkeä hansakaupunki saksalaisvaikutteineen. Se oli yksi Hansaliiton vaikutuspiirissä olleista kaupungeista: sieltä käytiin esimerkiksi gotlantilais-saksalaista kauppaa Novgorodiin. Gotlannin maaseudun poliittinen ja kulttuurillinen keskus oli keskiajalla Roma.
Gotlanti tunnetaan eri ikäisistä muinaisjäännöksistään. Ensimmäiset asukkaat saapuivat Gotlantiin kivikaudella 7000 vuotta sitten.Saarella on vieläkin isoja kivihautoja pronssikauden jäljiltä.
Veneen muotoisia hautoja eli \"laivalatomuksia\" on saarella yhteensä noin 350 ja ne on kaikki tehty noin 1000 eaa. Suurin niistä on 47 metriä pitkä ja 7 metriä leveä. Kaikkia ihmisiä ei kuitenkaan haudattu laivan muotoisiin hautoihin. Röykkiöhautoja on saarella 375, joista melkein kaikki sijaitsevat rannikolla. Niistä suurin Uggarde Roir on 45 metriä halkaisijaltaan ja 8 metriä korkea. 4000 vuotta sitten oli alkanut kerääntyä erityisesti rannikolle, jonkin verran myös sisämaahan. Linnavuorien jäänteitä on saarelta löytynyt noin 70, vaikka niitä on aikoinaan voinut olla enemmänkin. Rautakaudelta ja viikinkiajalta on säilynyt esimerkiksi talojen perustuksia ja kuvakiviä Saaren ja samalla koko Gotlannin maakunnan korkein kohta on Lojsta hed, joka kohoaa 82 metrin korkeuteen merenpinnasta. Suurin järvi on Bäste träsk, pinta-alaltaan 6,3 km².
Gotlannin vierellä sijaitsee kolme Fårötä pienempää saarta. Niistä Gotska Sandön on kansallispuisto.Stora Karlsö ja Lilla Karlsö luonnonsuojelualueita.
Kasvillisuudesta mainittakoon esimerkiksi erilaiset orkideat. Erityisesti alkukesällä orkideoja näkyy paljon.Kaikista Ruotsissa esiintyvästä 50 lajista kasvaa Gotlannista noin 40 (toisen lähteen mukaan vain 30 ja monet niistä ovat rauhoitettuja.Esimerkiksi harvinainen Orchis spitzelii kasvaa Ruotsissa ainoastaan Gotlannissa, sitä muistuttava miehenkämmekkä on puolestaan saarella yleinen. Monenlaisista muista luonnonkasveista esimerkiksi erilaiset hirvenjuuret ovat yleisiä.
Visbyssä kasvaa niin paljon erilaisia ruusuja, että sitä sanotaan \"ruusujen kaupungiksi\". Ruusut kukkivat siellä myöhäiseen syksyyn asti, kasvitieteellisessä puutarhassa jouluun. Saarella on paljon lehdesniittyjä, joilla kasvaa orkideojen kevätesikkoja. Gotska Sandönin metsistä on löydetty yli 250 jäkälä-, 50 sammal- ja 400 putkilokasvilajia. Saarella kasvaa paljon mäntyjä.
Puolet saaren pinta-alasta on metsää, mutta rannoilla metsät ovat tuulien muokkaamia.Valtapuulajina on mänty.

Hei konkelopäinen KIELIPOLIISI!
Jaksoitko lukea ihan jokaisen rivin?
Hienoa! Ymmärssitkö?
Voit riisua piukan piposi ja lähteä pitkälle lomalle.

Vierailija

Gotlanti on Ruotsia takuuvarmasti, maan suurin saari. Eli jos menee Gotlantiin naapurimaan kautta, se tarkoittaa Latviaa. Air Baltic lentää Riikan ja Visbyn väliä, saattaa löytää kiertolentoyhteyden myös sitä kautta.
Mutta Riikan lennot ovat usein buukattuja eli Riikan kautta pääsee edelleen Vilnaan ja sinne taas ruotsalaiset/gotlantilaiset matkaavat.Lapsiperheet menevät laivalla Tukholma-Nynäshamn-reittiä edelleen eli matkanjärjestäjien riemuloma Villa Villekullaan.
Kävijä

Vierailija

Nimimerkittömän lainaajan tekstiin lisäisin muutamia faktoja eli skeppsättningar = suomeksi laivahauta. Niitä löytyy Gotlannin saarelta edelleen muutamia, vaikka jokunen on maanviljelijöiden toimesta jo aikoja sitten tuhottu (olivat keskellä peltoa...).

Gotlannissa kasvaa Euroopassa ainutlaatuinen marja nimeltään salmbär. Siitä valmistetaan hilloa jota nautitaan Gotlands saffranspannkakan eli gotlantilaisen saframipannukakun kera.
Tunnetuin \"gotlantilainen\" oli elokuvaohjaaja Ingmar Bergman, fåröläinen pitkään.
Nykyajan tunnettuja nimiä ovat mm. dekakristit Anna Jansson ja Mari Jungstedt, Anna syntyjään visbyläinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat