Rethymnonin kauneus?

Vierailija

Kenelle olisi Rethymnonin kaupunki tuttua kauraa. Josko vielä Kreetalle ehtisi ennenkuin ne saaret joudutaan myymään. No ehkei nyt Kreetaa kumminkaan ensimmäisenä.... Olen joltain kauttarannan kuullut että se ei olisi kovinkaan kaunis kaupunki, Nettiä selaillut mutta olis kiva lukea omakohtaisia kokemuksia. Kreeta on toki ehtymätön aarreaitta noin niinkuin nähdä ja kokea. Mutta olisiko Rethy oiva tukikohta?
Marjukka Poulos

Kommentit (13)

Vierailija

Mielestäni Rethymnon on ruma, likainen kaupunki. Rakennukset ovat huonokuntoisia. Mutta on kyse makuasioista eli mihin itse kukin kiinnittää huomiota. Jos haluaa liikkua lähitienoilla, löytyy kyllä viehättävämpiäkin paikkoja kiintopisteeksi. Kalives on ok, samoin Almirida mutta ne ovat kyliä ja siis pienempiä. Sisämaassa on ihastuttava perinnekylä Vamos, nettisivut löytyy. Voi vuokrata asunnon kunnostetusta perinnetalosta, kylässä on ravintola, kahvila,kauppa jne.

Vierailija

Olemme lomailleet Rethymnonissa vuosien varrella useasti, alkaen 90-luvulta.

Ihmettelen, kun jotkut väittävät Retyä rumaksi kaupungiksi. Mutta, näinhän se on, toinen tykkää ja toinen ei. Rety on aito kreetalainen kaupunki. Ei vain turisteja varten rakennettu, vaikka rantakadulla onkin pitkä ketju tavernoja ja hotelleja.

Kaupungin iso plussa on pitkä hiekkaranta, tilaa riittää kaikille. Vanhankaupungin kujilla on mukava kuluttaa aikaa kierrellen ja shoppaillen, välillä poiketa pieneen tavernaan, joita kaupungissa riittää joka makuun.

Ympäristö on erilaista, riippuen siitä missä osassa kaupunkia majoittuu. Aikoinaan lasten kanssa matkaillessa otimme hotellin Perivolian alueelta, joka on n 3 km kaupungista. Seurasimme pienen huoneistohotellin parvekkeelta paikallista elämää. Pihat, puutarhat ja lasten leikkipuistot ovat paljon karumpia kuin Suomessa, mutta omalla pelkistetyllä tavallaan hyvin viehättäviä.

Juuri se onkin kiehtonut aina Retyssä, siellä on paikallinen arki turismin keskelläkin hyvin nähtävissä. Markkinoilla on oma tunnelmansa, siellä kannattaa poiketa. Fortezzan linnoituksesta on upeat näkymät niin päivällä kuin illallakin. Venetsialaisessa satamassa on oma romanttinen tunnelmansa, vaikka hinnat saattavat olla korkeammat kuin tavernoissa sivummalla.

Kannattaa tutustua www.kreeta.info sivustoon. Siellä julkaistaan joka kuukausi Kreeta-lehti, jossa Retyssä asuva Liisa Sirkiä kertoo kuulumisia.

Hotelli- ja ravintolavinkkejä minulla olisi tarjota paljonkin, niitä on tullut vuosien saatossa testattua. Oikein hyvää matkaa kaikille Rethymnoniin matkaaville, olette valinneet hienon kohteen.

Vierailija

Rety on ruma ja likainen , siitä ei pääse mihinkään. Se ettäs iellä oleilee joku suomalainen ei mitään pelasta.
Kreetalla on nätimpiä kaupunkeja, esim. Agios Nikolaos.Myö se saaren itäosa on mielestäni kiintoismapi kuin \"rysittynyt\" länsiosa. Kaikella on kannattajansa, riippuu ihan siitä mitä esim. harrastaa. Ainoa paikka Kreikassa missä on yritetty huijata, oli juuri Rety. Eli jo mainittu kylässä asuva henkilö laittoi kait mainoksen.... vai??
Rethymnonin lähellä on nähtävää, mm. ihastuttava Milin myllylaakso.
Jos tuohon kaupunkiin aikoo menna lomailsemaan, kannattaa asua vanhassa osassa tai mahdollsimman lähellä, se hotellialue on ankea.

Vierailija

Näin ne mielipiteet vaihtelee. Itse taas tykkään paljon enemmän Kreetan länsi kuin itäosasta. Idässä ei ole juuri mitään, karua maisemaa ja pikkukyliä. Rethymnonkin on mielestäni paljon kauniimpi ja monipuolisempi kuin Agios Nikolaos.

Vierailija

Eräs vastaaja on tullut huijatuksi Rethymnonissa. Liekö se jättänyt niin syvät arvet, että koko kaupunki saa rumuudesta ja likaisuudesta arvosteluja. Näinhän se on, jos loma ei onnistu kokonaisuuten, paikkaan ei ehkä koskaan halua palata. Eikä sitä halua suositella kenelläkään.

Mielestäni Rethymnon on hyvin tyypillinen kreikkalainen kaupunki. Kreikassahan mikään ei ole niin pilkun piip-tarkkaa kuten meillä Suomessa.

Kaupunki on eläväinen yliopistokaupunki ilman turistejakin. Historiasta kiinnostuneille kaupunki ja koko saari tarjoaa paljon nähtävää.

Hanian länsipuolella olevat turistikeskittymät ovat rakennettu turisteja varten, mutta Rethymnon oli olemassa jo paljon ennen turistien saapumista saarelle. Useat suomalaisturistit ovat ihastuneet kaupunkiin ja palaavat sinne uudelleen...

-minna

Vierailija

Sen toki toki tiedämme ettei Kreikassa ole mikään niin nogon nuukaa... siksipä joudumme takaamaan niiden velatkin, valitettavasti.
Se inhottava asia mikä tapahtui meille Retyssä oli v. 2000 kun olimme keväällä siellä ryhmän kanssa. Menin ammattivalokuvaajan/toimittajan kanssa valokuvasuliikkeeseen, piti ostaa filmiä. No... liikkeen ukko etsiskeli ja antoi tosi vanhan filmin eli ei sillä filmillä mitään kuvia olisi tullut. Ja oli kyse ammattilaisesta.... hän osasi tarkistaa päiväyksen, se oli äijälle yllätys ja uusi filmikin löytyi kyllä. Halusi vaan myydä turistille tuon vanhan filmirullan. Antoi hyvän kuvan siitä millaisia huijareita Krekuissa on.... aika oli varhaiskevättä, ei siellä monta ulkopaikakkuntalaista ollut.
Minulle ei mitään tapahtunut mutta MEILLE, olen aika solidaarinen. Kaupunkia pidimme rumana eikä me siellä kauaa viihdytty, likaista joka puolella. Rantakadulla oli rivissä sinisiä tuoleja jonkin kapakan edessä, odottamassa drinkkien tilaajia...
Mutta se lehti johon juttu tuli, sai kyllä tarinansa kun osattiin filmin päiväys tarkistaa.
Makua on moneksi, on myös sitä ns. huonoa makua eli ihmisiä joille kaikki kelpaa.

Vierailija

Totta mooses jos ei ole käynyt kuin yhdessä paikkaa, tykkää että se on se paras. ja suomalaiste a-marketin kanta-asiakkaat tietysti pitävät siitä että on juomia saatavana ja siksi ryysivät istumaan isompien turistikylisn baarikaduilla viikoksi-kahdeksi. ihan hyvä, jää paremmat aoikat muille jotka ymmärtävät muustakin kuin kosteasta lomasta.

Vierailija

On hyvin huolestuttavaa jos keskustelun taso putoaa edellisen kommentin kaltaiseksi.
Olipa aihe mikä tahansa niin aina on kaivetteva se negatiivinen ja muita halveksiva asenne esiin.
Tirlittan.

Vierailija

Kuvittelinkin jo, että tämä keskustelupalsta on siistiytynyt vuosien takaisesta. Mutta muutamia viikkoja keskusteluja seurattuani huomaan harmikseni, että aina joku ala-arvoinen häirikkö osuu palstalle.

Eri mieltä asioista voidaan olla, mutta mielipiteitä voi esittää fiksustikin.

Alkuperäinen kirjoittaja kysyi, onko Rethymnon oiva tukikohta. Siihen voin vastata, että kaupunki on mitä mainioin tukikohtana, jos haluaa tutustua Kreetan saareen muutenkin. Vuokrasimme auton lähes koko lomamme ajaksi, ja yövyimme pari yötä saaren eteläosissa.

Alkoholia runsaasti nauttineisiin suomalaisturisteihin emme törmänneet ollenkaan, vaikka rannan tavernassa joskus ihailimmekin auringonlaskua.

Iloista mieltä kaikille matkustavaisille, mihin ikinä maailman kolkkaan matkustattekin;)

Vierailija

Lainaus:
Kuvittelinkin jo, että tämä keskustelupalsta on siistiytynyt vuosien takaisesta. Mutta muutamia viikkoja keskusteluja seurattuani huomaan harmikseni, että aina joku ala-arvoinen häirikkö osuu palstalle.

Mihinkä koira karvoistaan pääsee... tämä häirikkö lienee Kreetan Vamoksessa käynyt Sanna-Liisa, mielenterveysongelmista kärsivä akateeminen häirikkömatkailija.

eki

Vierailija kirjoitti:
On hyvin huolestuttavaa jos keskustelun taso putoaa edellisen kommentin kaltaiseksi.
Olipa aihe mikä tahansa niin aina on kaivetteva se negatiivinen ja muita halveksiva asenne esiin.
Tirlittan.
Niinkin mukava aihe kuin matkailu, saa monissa aikaan reatioita joita on vaikea ymmärtää. Esimerkiksi huolestuminen TOISTEN ihmisten matkakohteiden valinnasta. Varasimme juuri matkan rethymoniin, olemme olleet aiemmin 4 kertaa saarella, muissa paikoissa. Guugle mapsilla kävin kuljeskelemassa hotellimme ympäristöä. Rantaa ja hyviä kävelykatuja riittämiin. Ympäristössä paljon uutta nähtävää. Toivoisi näin mukavan aiheen olevan myös keskusteluissa positiivistä. Eihän siitä pitäisi kenellekkään olla haittaa,mitä matkakohteen valintoja TOISET tekee

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat