Vierailija

Hei!
Olisiko kenelläkään antaa hyviä vinkkejä Kolumbiaan matkaavalle pariskunnalle? Matkamme ajoittuu tammi-helmikuulle 2012, paikkoina ovat Cartagena ja Isla de Baru.
Hotellit ovat Las Americas ja Decameron Baru.
Kaikki vinkit, kokemukset ym. otetaan ilolla vastaan! ; )
Maailmanmatkaaja

Kommentit (3)

Vierailija

Lainaus:
Hei!
Olisiko kenelläkään antaa hyviä vinkkejä Kolumbiaan matkaavalle pariskunnalle? Matkamme ajoittuu tammi-helmikuulle 2012, paikkoina ovat Cartagena ja Isla de Baru.
Hotellit ovat Las Americas ja Decameron Baru.
Kaikki vinkit, kokemukset ym. otetaan ilolla vastaan! ; )
Maailmanmatkaaja

Voi teitä onnellisia! Mie tulin pari viikkoa sitten Kolumbiasta ja rakastuin täysin. Pakko päästä sinne uudestaankin.
Cartagena on todella kaunis kaupunki. Siellä on paljon nähtävää. Jos haluatte kaupunkikierrokselle, kysykää paikallista opasta jostain firmasta, älkää ottako kadulta vaikka ehdottaisivatkin.
Ihmiset ovat hyvin ystävällisiä. Kaupustelijoita riittää, mutta niistä ei kannata välittää. Elämänmeno on hitaampaa kuin Suomessa, joten varatkaa aikaa. Lounasaikaan osa kaupoista ja ravintoloista on kiinni. Ruoka on hyvää. Paljon merenantimia eri muodoissa. Melkein kaikki ruoka on rasvassa paistettuja.
Tippiä on hyvä antaa 10% hinnasta, tosin se ei ole pakollista. Yleensä tippi sisältyy laskun loppusummaan.
Cartagenassa käy paljon turisteja ja meno on sen mukaista.
Ilmasto on hyvin lämmin ja kostea. Hiki valuu varmasti. Aurinko on hyvin arvaamaton. Palaa voi pilviselläkin säällä. Muistakaa aurinkorasva ja hattu! Rannat ovat upeita ja merivesi todella lämmintä.
Tässä oli nyt jotain.
~Cartagenaan palaaja~

tuuliaana

Hei! Itse olen käynyt Kolumbiassa kaksi kertaa ja myös menossa keväällä takaisin. Cartagenassa olen kerran käynyt. Kaupunki oli tosiaan kaunis. Vanhassa kaupungissa oli kiva vain kävellä ja katsella ympärilleen. Kolumbiassa ihmiset ovat yleensä melko ystävällisiä ja mukavia. Cartagenassa kuitenkin huomasimme että meitä saatettiin huijata/yrittää huijata mm. taksihinnoissa aika julmasti:) Paikalliset kaverimme järkyttyivät kun jälkeen päin kuulivat mitä olimme joutuneet maksamaan. Johtuu varmaan siitä kun tuolla tosiaan oli hiukan enemmän turismia. N. 3 tunnin bussimatkan päässä Santa Martan läheisyydessä oli kaunis Parque Tayrona niminen kansallispuisto, jossa oli kiva käydä, jos teillä on enemmän aikaa. Kävelimme sinne monta hikistä tuntia, mutta sinne pääsee myös veneellä. Ensi kerralla en kyllä aio hikoilla kävellen. Siellä oli kyllä aika kallista (koska ei kauppoja,ym paljoa). Muistakaa varautua hyttysiin! Kaverini sai järkyttävän allergisen reaktion kun joutui yöllä tuhansien hyttysten pistosten uhriksi (taisi kyllä johtua siitä että nukuimme tuolla kansallispuistossa ulkona riippumatoissa). Suosittelen kokeilemaan paikallisia edullisia ravintoloita joista voi valita jonkun tarjolla olevista ruuista(yleensä hyviä ja edullisia). Cartagenassa varmaan englannin kielen taito taisi olla yleisempää kun muualla, mutta usein puhuminen ei meinaa onnistua muulla kun espanjalla. Oikein ihanaa matkaa ja toivottavasti viihdytte! Minä ainakin rakastuin Kolumbiaan! Sieltä oikeesti löytyy niin erilaisia paikkoja. Ja ihmiset ovat huikeita! Vaikka ehkä tuo turismi vähän vaikuttanut rannikolla siihen, että sai olla hiukan varuillaan(mutta ainahan sitä saa reissaillessa vähän olla varuillaan):)

Karibia fanit

Hei Maailmanmatkaajat!

Olemme tulossa samalle matkalle ja samoihin hotelleihin. Cartagena on todella viehättävä paikka, varsinkin vanha kaupunki, jossa vierailimme viime talvena Karibian risteilyllä. Nähtävää riittää ja koska viimeksi jäi ostosten teko vähiin odotan nyt, että pääsen ostoksille ja näen Bocagranden ihanat pikkuputiikit, joista kyllä kuulin juttuja. Vanhassa kaupungissa on viehättävä Hard Rock cafe vanhassa upeassa rakennuksessa. Hotellista olen kuullut, että siellä lentelee papukaijoja ja palvelu on hyvää.
Liikenne oli aika kaaottista, ja tosiaan taksikuskin kanssa täytyy sopia hinta etukäteen, mutta hyvin me siitäkin selvittiin. Smargikauppoja oli paljon, mutta kannattaa katsoa laatua ja hintaa, jos aikoo tehdä koruostoksia.
Suomenkielistä matkaopasta Kolumbiasta en ole löytänyt. Aurinkomatkojen kohdeoppaasta saa myös vähän tietoja.
Oikein mukavaa matkanodotusta teille toivottavat kanssamatkaajat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat