Vierailija

En ole auringossa löhöilijä ( ei sinänsä mitään vikaa heissä) ja silmiini sattui eräs juttu Azoreista. Alkoi kiinnostaa. Siispä tänne anelemaan tietoja tietäviltä. Kirjoittamaan halukkaat pistäkääpä näppäimistö visertämään ja jakakaa Azorin lomanne kokemukset.
Hattiwatti

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Saaria on monta erilaista. Lennot niiden välillä noin 100 eukkoa, etäisyydet lyhyitä. Kannattaa tutustua vähintään pariin. Pienimmälläkin oli muistaakseni yksi majapaikak. Pääsaari miellyttävä ja viehättävä, siisti,monipuolinen, parhaimmillaan nyt touko-kesäkuussa vaikka koskaan ei ole kuumaa. Hyvää kalaruokaa, edulliset ravintolat. Matka-opas-lehdessä kehuttiin Marineiro-ravintolaa, mekin pidämme siitä.

Vierailija

En tiedä oliko sattumaa mutta Ponta Delgadan ravintoloissa yritettiin laskuttaa likimain joka ikinen kerta enemmän kuin piti. Joka laskussa oli ylimääräisiä mitä en ollut tilannut ja kun sama sattui useissa eri ravintoloissa. Kerran sain oikean laskun. Kovimmillaan lasku oli yli kolminketainen.

Aika hinnakastahan siellä myöskin on sillä yksi suku hallitsee ainakin pääsaarta liki kokonaan. Sama suku omistaa kaikki bussit, suurimman osan autovuokraamoista ja muissa vuokraamoissa todettiin että ko. suku määrittelee hinnat ja muut seuraavat sitä tai tulee vaikeuksia. Hotelleista suurin osa heidän hallussaan ja päättävät myös saaren hotellihinnoista.

Muuten hieno ja erikoinen saari jossa paljon yhtäläisyyttä Islannin kanssa. Ei kuitenkaan niin viihreä kukkaissaari kuin Madeira.

Juuzo

Vierailija

Pidin Sao Miguelista enemmän kuin Madeirasta: pienempi eikä niin turistien kansoittama. Raikas ja aito. Minua ei yritetty huijata missään, tai sitten en vain huomannut. Kivat pikkukaupungit. Ruoka ei ollut erikoista, paistettu kala sentään maistui. Söin myös pikkupaikoissa alle 10 euron aterioita ja olihan siellä McDonals myös :) Hyvät surffirannat.
^^katri

Vierailija

Azorit sopii sille joka pitää luonnosta. Voittaa kyllä menen tulleen Madeiran.Hyvää ruokaa löytää kun etsii ja kalaruokaa ihan varmasti.

Vierailija

Miten on liikkuminen Ponta Delgadassa, onko paljon korkeuseroja?Onko kaupungissa näkemistä eli viihtyykö siellä vaikka ei lähtisi retkille?
Onko tuo \"hintahuijaus\" todella tavallista siellä?
Pekka

Vierailija

Ponta Delgada on varsin tasaista jos vertaa vaikka Madeiraan ja Funchaliin. Sinänsä Ponta Delgada on melkoinen pikkutuppukylä. Nähtävyydet on päivässä katsottuna ja sen jälkeen kannattaa lähteä saarta kiertämään. Saarella toki on valtavasti nähtävää.

Paras vaihtoehto on vuokrata auto (hinnat kolminkertaiset Espanjan hintoihin nähden) ja kiertää viikko ahkeraan saarta ominpäin. Kannattaa sitten varoa että jos autossa on pienikin naarmu niin siellä rokotetaan siitä satoja euroja toisinkuin Espanjassa jossa ei pienet kolhutkaan haittaa.

Linsiinviilaamista en huomannut muualla kuin ravintoloissa. Muutoin siellä toki on hinnat pilvissä koska eräs suku mafian tavoin hallitsee saaren yrityselämää ja päättää hinnoista.

Ai niin nyt muistan että kun lähdin ko. perheen hallitsemasta Marina Atlantico hotellista minulta karhuttiin vielä autotallivuokraa jonka olin maksanut ja kuitinkin saanut. Koneella kuulemma ei näkynyt mitään. Käskettiin tylysti esittää kuitti tai maksaa uudelleen. Kuitti oli onneksi tallessa mutta jouduin aulassa purkamaan koko matkalaukkuni jonka pohjalla se oli. Kun esitin kuittia respan tylylle virkailijalle hän ei edes vilkaissut sitä vaan tuhahti jotain.

Vierailija

lehtijutuissa törmää usein paikkaansa pitämättämiin \"tietoihin\" eli ei kirjoittaja ikinä ole paikan päällä ollut, hintoja haetaan netistä eli mainoksista. Todellisuudessa niillä hinnoilla ei mitään saa.
Ihmettelin minäkin outoja hintoja...mistä hatusta lie vedetty.

Vierailija

Lainaus:

Hyundai Atos 1 päivä 20,50 e + 0,18 e/km, 2-6 päivää 34,50 e, rajoittamaton määrä kilometrejä. http://www.autoramalhense.com/[/quote]

20,50 eurolla ei saa autolla ajaa metriäkään. Hinnoista kun puhutaan tulee niiden tarkoittaa rajoittamattomia kilometrejä joka hinta onkin sitten ainakin tuo 34,50e ja tuskin saa silläkään koska kun itse kyselin Ponta Delgadan vuokraamoista oli hinnat 80-90e/vrk

Matkaopaslehdessähän julkaistaan vain lukijoiden omia matkajuttuja tai keksittyjä tarinoita sillä varsinkin useissa Egyptin jutuissa olen varma ettei kirjoittaja ole koskaan edes käynyt Egyptissä.

Vierailija

Tuo mitä edellinen kirjoittaa, pitää paikkaansa. Eli kukaan \"toimittaja\" ei käynyt missään paikoissa mistä lehdessä on juttu. Kyhäävät jutut netin avulla, ja eri tietolähteistä hakien. Asiavirheitä löytyy ja jutut ovat aika kökköjä. Ja sitten ne matkustaneiden jutut ovat se toinen juttu...niissäkään ei ole ...no jääkööt sanomatta!!
Muistan viime syksylle luvatun jutun Gotlannista, sitä ei tullut, jossain vaiheessa talvella oli pienen pieni nettitietojen perusteella kyhätty sepustus Gotlannista! Että sellaista.

Vierailija

Hyandai Atos on tosi pieni, en tuossa maasta ajaisi sillä. Ja kun netistä hakee aurovuokraamoja ja autoja , ei käytännössä sitä halvinta versiota edes saa. Tuossa tapauksessa taas ajattelen niin ettei Atosta kukaan ota... niitä voi olla saatavana.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat