Kypros

Vierailija

Sain Tjäreborgilta hyvin edullisen tarjouksen ja innostuin varaamaan itselleni ja miehelleni matkan Kyprokselle Ayia Napaan (hotelli Marina)elokuun loppupuolella. Olen matkustellut paljonlaisesti, mutta Kyproksella en ole koskaan käynyt, koska saari ei ole kiinnostanut. Nytkin tuntuu siltä, että tulikohan tehtyä liian pikainen päätös. Emme ole bilettäjiä, joten kyselen, mitä saari pystyy tarjoamaan tällaiselle keski-ikäiselle pariskunnalle. Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.

Lomamatka?

Kommentit (15)

Vierailija

Eihän nyt koko Kypros ole mikään pelkkä bilemesta, vaikka tuo \"Napa\" olisikin enemmän painottunut siihen suuntaan. Kyproksella on kyllä nähtävää moneen suuntaan, joten eiköhän siellä nyt ainakin viikon saa hyvinkin vierähtämään, kun tekee muutamankin päiväretken tuona aikana.

Itse en juuri tuossa kyseisessä \"Napassa\" ole käynyt, mutta muuten olen pari kertaa kahden viikon reissun saarelle tehnyt. Ennen kuin tässä aletaan listata, mitä kaikkea Kyproksella voi tehdä ja nähdä, niin ehkä aloittaja voisi hieman kertoa, mikä yleensä kiinnostaa ja missä on aiemmin tykännyt reissata? Ehkä kuitenkin jo aiemminkin Välimeren saarilla...?

- baraja

Vierailija

Aloittaja täällä kiittelee ja vastaa viimeiselle vastaajalle. Koska elokuu on niin kuuma, niin rannalla ei varmaan aikaa tule vietettyä (varsinkaan kun matkaseura ei halua). Katson mielelläni kakikenlaisia nähtävyyksiä. Historia kiinnostaa kovasti, tottakai myös luonnonihmeet ovat näkemisen arvoisia. Paikallinen asutus ja kulttuuri, kylät ja niiden ihmiset, ovat \"nähtävyyslistalla\". Olen joskus snorklannut Israelissa ja Thaimaassa, ja sen jutun haluaisin vielä kokea. Jossakin mainittiin sukeltaminen, mutta siihen ei taida rohkeus riittää. Kiitos vielä vastaajille!

Lomamatka?

Vierailija

Itse en ole Napassa ollut, mutta Pafoksella olin kahden lapsen kanssa. Itseäni ei ollut Kypros koskaan pahemmin kiinnostanut, mutta olin todella iloisesti yllättynyt. Pafoksen loma kului nähtävyyksiä katsellen. Oli siistiä ja syyskuussa säät olivat loistavat. Nicosian reissu oli kiva.

mjh

Vierailija

Agia Napa on bilemesta eli siihen täytyy varautua. Mitä lienee sitten taantuma tehnyt, tulevatko brittinuoret bilettämään entiseen tapaan, senhän näkee sitten. Britit ylipäätään matkustavat nykyään huomattavsti entistä vähemmän kaikkiin lomamaihin ja -paikkoihin.
Pafoksesta on kokemusta ja se oli ainakin ihan tavallinen lomakylä.

Vierailija

Varmasti saatte lomaviikon Kyproksella sujumaan hyvin kun varaudut Aya Napan haasteisiin ja käytte myös saaren muissakin kohteissa.

Itse olen ollut saarella 8 kertaa 20 vuoden aikana. Lomaillut useissa kohteissa siellä. Tunnen saaren ja sen historian melko hyvin.

Aya Napa on elokuussa todellakin nuorison biletysmesta, musiikki ja melu kaikuu aamuun asti.
Jos hotellinne on baarikadun lähettyvillä kannattaa ottaa korvatulpat mukaan jos haluaa yöllä nukkua.
Lämpötila on elokuussa päivisin +30 eikä yöksi paljoa laske. Toivottavasti hotellissanne on ilmastointi.

Yritä saada matkakumppanisi rannalle sillä turkoosi merivesi on aivan ihanan lämmintä, rannat valkoista hiekkaa ja merituuli vilvoittaa mukavasti.

Kyproksella on paljon historiallisia nähtävyyksiä,
osallistukaa matkatoimiston retkille, niillä saatte parhaimman annin saaren historiasta.

Kannattaa osallistua saarikierrokselle, sillä näkee ja kuulee paljon.

Samoin Pafoksen ympäristössä on monia(ehkä eniten) historiallisia nähtävyyksiä, Limassolin alueella on myös Limassolin vanhan tuhoutuneen kaupungin jäännökset.

Larnakan vieressä on suolajärvi ja Hala Sultan tekke-luostari.

Nikosian kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä, kaupunki on jaettu Turkin kanssa.
Nikosiassa on mielenkiintoinen vanha kaupunki ympyrän muotoon rakennettu. Ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Kyproslaiset ovat ystävällistä porukkaa, pitävät erityisesti suomalaisista ja mitään tuputtamismeininkiä ei ole, mielummin tarjoavat turisteille kupposen kahvia, autokyydin tms.

Englanti on paikallisten toinen kotikieli.

Julkinen liikenne kulkee kohtuullisesti. Saarella on käytössä ns. service-taksit jotka kulkevat kaupunkien välillä säännöllisin väliajoin. Hotellin respa tilaa taksin pyydettäessä esim. aamuksi klo 9:ksi. Taksi hakee matkustajat eri pisteistä ja ajaa sitten, esim. Aya Napasta Nikosiaan service-taksi-asemalle, josta myös paluukyydin saa. Helppoa ja melko edullista, 2 vuotta sitten maksoi kyyti Limassolista Pafokseen n. 10 euroa.

Hintataso on Kyproksella suunnilleen sama kuin Suomessa.

Kaikenkaikkiaan Kypros on moni-ilmeinen lomakohde, lämmin, ystävällinen ja rehellinen.
Haikailee Seija

Vierailija

Toinen puoli Nikosiasta kuuluu Pohjois-Kyproksen turkkilaiseen tasavaltaan. Jota juuri mikään maa ei ole tunnustanut. Paitsi tietenkin itse Turkki. Tarkkoja kun ollaan, niin Ankaran hallinnoimaan Turkin tasavaltaan ei tuo alue siis kuitenkaan kuulu.

Jos on Kyproksella heinä-elokuussa kuuma, niin oman kokemukseni mukaan Nikosiassa kuumuus on lähes sietämätöntä. Limassolissa ja muissa rannikkokaupungeissa merellinen tuuli usein helpottaa oloa, mutta ei Nikosiassa!
terttu

Vierailija

Kuumuutta pääsee pakoon Troodos-vuoristoon. Siellä on mukavia kyliä, perinnetaloja jne. Edellyttää kyllä auton vuokraamista.Napassa tuskin pelkästään aikuinen viihtyy, mutta nähtäväähän saarella on.

Vierailija

Troodos-vuoristossa kannattaa käydä, mutta harva sinne menee viikoksikaan. Aika lyhytaikainen helpotus siis monille. Mutta jos ei kuumasta tykkää, niin ehkä kannattaa välttää helteisintä sesonkia. Kivaahan Kyproksella on ainakin minulla ollut, mutta ei se enää vuosiin ole kovin halpa paikka ollut. Ero vaikkapa Turkkiin on siinä suhteessa ihan tuntuva. Kyproksella saa varautua lähes Suomen hintatasoon monessa asiassa.
terttu

Vierailija

Hei!
Olette tehneet viisaan ratkaisun ostaessanne matkan Kyprokselle.
Siihen tekemiseen, tarjoanpa Teille saaren seitsemää ihmettä.
1.Akamas Peninsula, Akamksen niemimaa sijaitsee Pafoksesta pohjoiseen, karu villiaasien asuttama niemimaa. Tällä ranta-alueella mm kilpikonnat \"pesivät\". Alueella voi liikkua tuohon vuodenaikaan maastoautolla ja vettä runsaasti mukaan.
2. Avakas George kapea syvä kanjoni, joka sijaitsee Akamakseen menevällä reitillä.
3. Petra tou Romiou, Afroditen syntymäpaikka, sijaitsee ns. vanhan Pafoksen tien varrella ja moottoritieltä on oivat opasteet alueelle. Tarinan mukaan täyden kuun aikana, kun nainen ui kivien ympäri saa hän hyvällä onnella neitsyyden takasin,vaimoni on nykyään erittäin hyvä uimari?
4 The Painted Churches, sijaitsevat Troodos vuorten alueella, CTO jakaa karttoja yms ilmaiseksi.
5. The Troodos, vuoristo sijaitsee kolmen kaupungin Pafoksen, Limassolin ja paakaupungin Nicosian väliin jäävässä kolmiossa. Huippu n 2000 m, ja mm. viime talvena siellä oli runsaasti lunta. Vuorilla on erinomaisia patikkareittejä jotka ovat suhteellisen hyvin opastettuja. Nakoalat on todella mahtavia.
6. Cedar Valley, sekin sijaitsee samaisilla vuorilla. Kun löydät kartalta saaren rikkaimman luostarin Kykko ja siitä länteen kylän Pano Panagia jää laakso niitten väliimaastoon.
7. Kourion alue Limassolissa, vanhaa kiveä yllin kyllin, eräs \"kylä\" 6-8000 ekr, siitä alkaen...

Mikäli sinulla on vielä voimia saarella riittää nähtävää, esimerkiksi pohjoispuolella.
1. Kyrenia, satamakaupunki läheisyydessä Bellapaiksen alue.
2. Famagusta, Ayia Napasta pohjoiseen, \"sotatilaan\" jäänyt \"kuollut kaupunki\" ja toki paljon todellista nähtävää mm. moskeija 1200 luvulta jne.

Matkailijalle tulee silloin tällöin nälkä ja kalamiehen kannattaa kokeilla tonnikalstusta, ei ilmaista, mutta huikeaa. Tai jos ei merille mieli kalaa löytyy Protaraksesta, Spartiatis ravintolasta, viikonloppuisin sisälle ei mahdu millään, se on oikeasti paikallisten paikka. Lihan ystäville voin suositella Ayia Napan keskustassa Tonys Tavernaa ja Paulan pihvi ravintolaa. Näissä hinta ja laatu kohtaavat, saat sitä mitä tilaat. Vähän kauempaa Vrysoulles kylästä löytyy mm Green Garden ravintola, erinomainen paikallisen ruuan paikka.

Näihin kaikkiin paikkoihin olemme tutustuneet, mutta yhä uusia matkoja suunnittelemme saarelle.

Vierailija

Jos ihminen on nuori nauttii auringonotosta ja bilettämisestä suosittelen lämmöllä muuten kiertäkää koko paikka kaukaa ei yhtään mitään nähtävää. Muutakun juopuneita öykkäröiviä nuoria.

Vierailija

Napa on armoton biletysmesta, brittinuoria \"s...ailee\" vuorokaudet ympäriinsä ja taitaa elokuu olla pahinta aikaa.
Jos on onnistuntu saamaan kalliin hotellin, jota ei nuoret käytä, saattaa kyetä jopa nukkumaan. Napassa itsessään ei ole mitään mainittavaa, on se ranta, mutta tuskin sinne kukaan aikuisikäinen menee, meno on sen kaltaista.
Mutta jos lähtee aamusta autolla tai muuten liikkeelle, saarella toki on nähtävää.

Vierailija

Hei! Olemme varanneet myös elokuun lopussa matkan hotelli Marinaan Aya Napaan. Onko kenelläkään kokemuksia ko. hotellista? Olemme nuori pariskunta.

Vierailija

Marina loistovalinta. Biitti soi yötäpäivä ja bailataan ankarasti 24h
Mutta varokaa ilmaista tai huoneen hintaan sis. viinaa koska se on teollisuusalkoholia joka sopii auton tuulilasin pesuun muttei juotavaksi. Riittävästi kun juo niin vie näön.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat