Vierailija

Hei,

onko kukaan käynyt Jordaniassa talvella? Millainen sää siellä on? Mietin kannattaisiko hiihtolomalla lähteä ensi vuonna.

Apollomatkat ovat sen verran uusi Suomessa, että monellakaan ei taida olla kokemusta millainen on. nettisivut ovat jotenkin epäkäytännölliset. Ei löydy retkien hintoja etc.

Kommentit (11)

Vierailija

Olen käynyt Aqabassa ja Petrassa, oli muistaakseni helmikuu. Ihanan lämmintä ja aurinkoista, kuten Egyptin Punaisen meren kohteissa.

Mimi

Vierailija

Aika puutteelliset ovat tosiaan Apollomatkojen sivut netissä. Yleistä-osastossa on jotain kerrottu retkistä, mutta sitten varsinainen Retket-osio on aivan tyhjä! Kannattaa varmaa osoittaa retkikysymykset suoraan Apollomatkoille, joko puhelimitse tai netin kautta. Jos nyt sieltä jokin sopiva nettiosoite löytyy.

Siihen kannattaa varautua, että auringon laskettua Jordaniassa lämpötila laskee aikalailla. Päivällä auringossa voi parhaimmillaan olla hiki otsalla, mutta yöllä lämpötila voi painua jopa alle +10C:n. Aavikkoilmasto monin paikoin kuin vaikkapa Egyptissä. Eli illalla kannattaa varata lämmintä päälle, jos aikoo pitkään istuskella tai liikkua ulkosalla.

- baraja

Vierailija

Minäkin katsoin Aqabaa. Nyt on kuulkaas niin, että sen kanssa käy varmaan samoin kuin Finnmatkojen Aleksandrian kaksi vuotta sitten: kohde on ohjelmassa, matkoja myydään ja sitten kuitenkin ilmoitetaan, että riittävästi populaa ei ole saatu kokoon ja matkat peruutetaan.

Nyppi silloin. Kohde kiinnostaa, mutta en tiedä, viitsisinkö tehdä samaa uusiksi. Varata ja todeta ettei tästä mitään tule.

Minäkin kaipasin tietoa niistä retkistä: järjestääkö Apollomatkat niitä itse vai ollaanko sen varassa, että kukin itse tilaa kadulta mistä parhaiten löytää.

Vierailija

Kukaan joka lähtee lomalle Aqabaan ei ole takuulla koskaan ennen ollut siellä. On nimittäin niin uskomattoman tylsä ja unelias paikka kyseinen kylä.

Kyllähän siellä helmikuussa hienosti paistaa aurinko ja on meri jossa uida mutta mitään muuta siellä ei olekaan kun tummia nappisilmiä jotka kuolaa länsimaisten naisten perään.

Järkevämpää on ennemminkin mennä lomalle muutaman kilometrin päähän Israelin Eilatiin ja tehdä sieltä päiväretki Aqabaan. Aqaba kun tulee nähtyä parissa tunnissa.

Vierailija

En ole ollut Jordaniassa. Minua ei tylsä paikka haittaa. Lähden kahden lapsen kanssa. tarkoituksena olisi käydä Petrassa ja sitten Eilatissä päivä.

Eilatiin matkat ovat todella paljon kalliimpia kuin Aqabaan. Sekin yksi syy miksi menemme Jordaniaan. ja tavoitteenani on käydä mahdollisimman monessa maassa, joten viikko Jordaniassa ei ole paha ollenkaan :)

Vierailija

Aqaba on ihan hyvä valinta silloin. Lapsesi ja sinä tulette hämmästymään kun pääsette kanjoniin joka vie Petran kalliokaupunkiin. Se on upea, minusta vähintään yhtä hieno kuin itse rauniot.

Peskää käsiä mahdollisimman usein ja käyttäkää päälle vielä käsidesiä. Hygienia on parempi Eilatin puolella.

Mimi

Vierailija

Lasten kanssa Akaba on hyvä vaihtoehto, puhdas ja turvallinen. Nähtävää sielläkin riittää viikon lomalle.
Lisäksi arabit pitävät lapsista, lapset otetaan huomioon kaikkialla ja saavat usein erikoiskohtelun.
Omallakin suosikkilistallani on Jordania, sinne tahtoisin uudellen.
Tirlittan.

Vierailija

Petran retkelle kannattaa varata reppuun sekä juotavaa että lämmintä vaatetta mukaan - ja etenkin hyvät kengät jalkaan, ei mitään crocseja. Kanjoni on pitkä kuten koko Petran aluekin - käveltävää riittää -ja tiet paikka paikoin tosi kehnoja nykymittapuun mukaan - vanhoja roomalaisteitä ;) Meillä viikolla 7 oli jo mahtavat kelit käydä solassa, mutta edellisviikolla oli vielä satanut lunta - on korkealla vuoristossa, joten kelit voivat olla ihan jotain muuta kuin rannikolla. Jordania on mukava maa verrattuna naapuriinsa Egyptiin, saa kulkea ja katsella rauhassa eikä kauppiaat roiku hihassa ja kaikki on paljon siistimpää. Myös retki Wadi rumin autiomaahan on ehdottomasti ohjelmaan kuuluva, upeat maisemat ja etenkin auringonlaskun aikaan oranssinkarvainen hiekka mahtavaa. Yö beduiinileirissä voisi isommille lapsille olla ikimuistettava kokemus, beduiinit ovat todella ystävällisiä isäntiä. Kyllä Jordaniassa kannattaa käydä, kyllä se aina yhden Sharmin päihittää menne tullen. Oli 80-luvulla todella suosittu kohde mutta jäi sitten pois matkanjärjestäjien ohjelmista.

maijki

Vierailija

Nyt on matka varattu. Lähdemmekin Uudeksi vuodeksi. Täytyy toivoa, että sää on hyvä. Edelleen harmittaa tuo nettisivujen huonous, pitää laittaa varmaan sähköpostia noista retkistä. Petra etenkin kiinnostaa. Ja omatoimisesti Eilatiin. Lapset ovat 4,5v ja 8,5v. varmasti lapsillekin löytyy mukavaa tekemista.

mjh

Vierailija

Minkä tahansa matkanjärjestäjän retket ovat auki vielä tuossa vaiheessa, onhan kyse talvimatkoista.
Parempi tapa on olla lupaamatta mitään kuin se että lupaa jotain eikä niitä voida toteuttaa.

Vierailija

Olemme ajatelleet maaliskuun alkua, ilmat lienevät silloin parhaimmillaan.

Miten Wadi Rumin autiomaahan pääsee retkelle niin, että voi olla yön beduiiniteltassa tai vastaavassa? Löysin kyllä matkatoimiston, joka järkkää sellaisen paikan päällä, mutta sinne Wadi Rumiin pitäisi myös jotenkuten päästä.

Apollomatkat lupasi järjestää retken Petraan suomen kielellä, muusta ei ole takuuta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat