Vierailija

Kevät on tullut, miten on, lisääkö se matkakuumetta eli heräättekö talviunesta valoisuuden myötä? Minne silloin haluaisitte matkustaa?

Kommentit (10)

Vierailija

Kyllä nousee matkakuume keväällä ja se verottaa lompakkoa kummasti. Alkaa lyödä lukkoon suunnitelmia kun loma-ajat ovat likimain tiedossa.

Vierailija

Ei, ei matkakuume keväällä iske vaan syksyllä, marraskuusta - helmikuuhun voisi olla jossain kaukana ja lämpimässä ja meren äärellä.

Vierailija

Ihminen herää keväällä ja kyllä matkakuume nousee. Ihana lähetä ensi viikolla muutamaksi päiväksi katsomaan Liettuan kevättä, siellä puistoissa jo kukat kukkivat ja valoisaa on.Myöskin Välimeren loma kiehtoo ja tulee tehtyä aina yksi viikon kevätreissu, niin nytkin eli touko-kesäkuun vaihteessa.
Enempää ei uskalla vielä ostaa koska lomat ei ole tarkentuneet.

Vierailija

Matkustan myös keväällä, kesällä ja talvella mutta puutarhahommat olen ulkosiatntu, niitä riittää kyllä ja puutarha pysyy kotona odottamssa.
Matkojen kautta tulleita elämyksiä ei voita mikään, kohteet vaan on valittava.

Vierailija

Keväällä matkakuume pomppaa huippuunsa muitta eihän se sitä tarkoita että kaikki matkat toteutetaan keväällä tai kesällä. Niitä tulee pitkin vuotta.
Itse harrastan Euroopan matkoja ja kulttuurimatkoja kaupunkeihin sekä harrastematkoja. Talvella ei ole hinkua taikkulaan eikä paljoa Espanjaan mutta ensi talvena otetaan Kanarian reissu, peläten että ensi talvikin olisi epäinhimillisen kylmä ja hyvä olla välillä vähän lämpöisemmässä.
On myös pakko matkustaa silloin kun on lomaa ja sitä ajoittuu pisin jakso kesälle.

Vierailija

Minulla täytyy olla suonissani enemmänkin kuin vain ripaus romaaniverta, silla sairastan kroonista matkakuumetta ja kulkutautia ympäri vuoden. Tosin Suomen kesä tuo siihen hetkeksi helpotusta.

Koskaan ei minulla ole ollut minkään valtakunnan kiinnostusta Vilnaa kohtaan, jos ei myöskään ennakkoluuloja eikä antipatioitakaan. Kuitenkin kun täällä on kovasti kehuttu ko.kaupunkia, niin kiinnostus alkoi herätä ja aionkin tulevaisuudessa ihan itse nähdä, kokea ja tuntea tuon kaupungin.
Plussaksi lasken jo etukäteen lyhyen ja edullisen lentomatkan, eikä hintataso paikanpäälläkään liene kovin korkea.

Ensin kuitenkin käyn taas tuolla pahamaineisessa Hersonissoksessa, voin sitten kertoa aivan ajantasalla olevaa tietoa kaupungista.
Tirlittan.

Vierailija

Pikkasen taustaa siihen miksei Suomessa ole tiedetty Baltiasta juurikaan on viittaus itään.Neuvostoaikana ja vielä sen oivan valtakunnan romahdettuakin on baltia ollut kielletty puheenaiha. Toki moni NL-matkaaja suunnisti Viroon eli Tallinnaan ja se on tullut tutuksi.
Liettua on erilainen maa johtuen monestakin syystä.Siellä on vähiten ollut miehityksen aikana kommunisteja eli niitä oikeita, sieltä alkoi Baltian vapautumishanke.
Kouluaikanani ei kerrottu sanaakaan noista maista, tiesin kyllä että sellaisia on olemassa, Viro lausuttiin ääneen joskus jne.
Joillain on varmasti enankkokäsitys tuosta maasta mutta sanoisin että monella se on väärä.
Joka tykkää eurooppalaisesta tyylistä hänelle sopii Liettua ja Vilna. Siellä ihmiset osaavat käyttäytyä, pukeutua jne. Siellä on nähtävää jos tykkää katsella arkkitehtuuria, käydä erilaisissa museoissa jotka ovat monet entisiä vallasväen palatseja.Kirkkoja, hienoja on paljon jne.
Turistitkin osaavat käyttäytyä hillitysti maan tavan mukaan (sen maan) eli liikaa nauttineita räyhääjiä harvoin osuu kohdalle (tarkoitan tietysti suomalaisia). Monen työmatkan ja turistireissun tiimoilta muistan 2 ikävää seuruetta ja se on vähän.Onnekseni voin vierailla Vilnassa ja Liettuassa muutaman kerran vuodessa, muissa Baltian maissa en käy koskaan, en myöskään Venäjällä.
Vielä kun tulisi mahdolliseksi matkustaa junalla suoraan Puolaan, nyt on koukattava Valko-Venäjän kautta ja se merkkaa viisumia ja matka pitenee. Siihen maahan ei oikein kiinnosta mennä... jos elää haluaa!

Vierailija

Meillä kesä tulee vähän myöhemmin kuin siellä Etelä-Suomessa, niin ehtii toukokuussa tehdän jonkun matkan lämpimään. Sitten laittaa kasvimaan kuntoon ja jatkaa lomailua kesäkuun alussa ja palata sitten juhannuksen maissa kotiin puutarhan hoitoon jne. Syyskesä menee metsissä samoillessa, mutta pimeän tultua tekee taas mieli matkoille.

Talvella olisi mukava matkustella myös, mutt työ estää sen usein. Onneksi osaan nauttia myös talvesta -tosin yli -35 lämpötilat ei ole enää eksoottista seikkailua...

Kuumetta voi siis olla vähän mihin aikaan vaan vuodesta. Nyt se on tosin hellittänyt, kun lentoliput odottaa matkalle pääsyä!

-Matkailija

Vierailija

Keväällä kyllä iskee matkakuume, mutta yleensä keväällä varataan matka ensi talveksi ja kesä nautitaan Suomessa, mökillä, tapahtumissa yms. Marraskuu olisi hyvä aika lähteä johonkin missä on aurinkoa ja lämmintä, samoin kevättalvi, kun se tuntuu aina niin pitkältä.

Matkailija

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat