Matkan rahoitus.

Vierailija

Miten sinä rahoitat matkasi?
Säästätkö etukäteen, ostatko luotolla vai käytätkö niitä rahakasan alimmaisia?

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Lomamatkat teen aina jo tienatuilla rahoilla. Välillä elän säästeliäämmin, että pääsen katsomaan mitä muualla tapahtuu. Reissussa pari luottokorttia (lähinnä autonvuokrausta ja muita suurempia ostoksia varten) ja rahaa.

Reissuun ei kannata lähteä säästämään!

-Matkailija

Vierailija

Noita pikku pyrähtyksiä ei tule paljonkaan aateltua,mutta reissuhinta kun hyppää 4-5000e
niin siten täytyy vähän ennakoida ja työntää sukanvarteen joku potti kuukausittain. Tavoitetta täytyy kiristää jos tulee joitakin erillisretkiä hommattua siihen lisäksi.
Retkillä ei tule säästeltyä, koska luonnerakenne on tarkka tai nuuka jo muutenkin. Varsinainen jemmaaja en kuitenkaan ole. Kaikkea tekniikkaherkkuja tulee hankittua liiankin kanssa.
Reissuissa on riskirahaa muovilla ja vakuutukset
olen pitänyt yläkantimissa.

Vierailija

\"Kasan alta\" tulee rahoitus eli pankkitilejä siihen käytetään. Toki omatoimisia lento-hotelli-kaupunkilomia tulee varmuuden vuoksi maksettua myös Visalla (siltä varalta että jotain sattuu saa rahansa luottoyhtiöltä takaisin). Luottoa en käytä matkoihin vaan säästöjä.

Vierailija

Minulla on aivan erillinen matkatili jonne siirrän rahaa joka kuukausi, olinpa sitten lähdössä matkalle taikka en.
Nuorena kun oli asuntolainaa ja maksoimme mökkivelkaa teki joskus mieli maailmalle vaikkei rahaa ollutkaan.
Silloin käytin muutaman kerran matkanjärjestäjän lomaluottoa, joten sekään ei ole minulle vierasta.
Tirlittan.

Vierailija

Itse laitan Aurinkosäästötilille rahaa kuukausittain. Joka vuosi olemme Aurinkomatkoilla reissanneet jonnekin. Helppo tapa säästää esim 3000e ja rahoja ei voi käyttää muuhun.

Äkkilähdöt laitan monesti luottokortille. ne ovat ylensä päähänpistoreissuja.

Nyt on matka Puolaan. lentoliput ostin luottokortilla, mutta ne on jo maksettu ja reissu vasta edessä.

matkanjärjestäjien luotoa en ole koskaan kokeillut.

mjh

Vierailija

Koska kouluaikaiset säästöt ja armeijan päivärahat oli jo kulutettu, lopetin tupakan polton ja säästyneillä rahoilla tekee mukavasti pari pitempääkin matkaa vuodessa ja onhan se pieni palkkakin apuna.

Vierailija

Hei!

Aurinkomatkojen säästötiliä käytettiin useampi vuosi, oli helppo tapa \"säästää\" ja matka oli maksettu kun reissuun lähdettiin.

Nyt on matkustustapa hieman muuttunut, joten säästän eri tilille joka kuukausi rahaa ja näillä maksan sitten lentoliput, kun maksun aika koittaa...eli edelleen on matka maksettu ennen varsinaista matkaa.

Lapsemme ovat maksaneet omia matkojaan (koulun oppilaskunnan matkat)tekemällä töitä, esim. koulun kahvitukset, teatteri kahvitukset jne. ja niillä ovat maksaneet koko matkan tai ainakin osan matkastaan. Hieno systeemi ja kannustaa lapsia matkailuun, mutta myös työntekoon. :)

Lisäksi muummut ovat \"avustaneet\" lapsia esim. ikkunanpesusta,nurmikon leikkuusta, lumitöistä jne. on ansainnut rahaa, joilla on sitten maksettu osa lentolipuista. Mummujen periaate on, että matkailu avartaa nuorta ja vanhaa, joten toinen auttaa toistaan ja hyvä tulee :)

Luottokortilla olen maksanut joitain hotelleja, jotta rahat saa takaisin, jos jotain yllättävää tapahtuu, mutta pääsääntö on, että ensin säästetään ja sitten matkustetaan.

Ihminen on yllättävän kekseliäs, kun veri vetää maailmalle ja lapsetkin säästävät mielellään, kun tiedossa on etelänmatka tai muuta kiinnostavaa ;)

t.ticotico :) Ps.tänään pakattu ekoja tavaroita huhtikuun lomaa varten :)

Vierailija

Matkat ostetaan netistä eli eräältä luotettavalta nettitoimistolta. Maksu Visalla tai pankkikortilla, Visa on varmempi eli jos tulee perutuus kenen tahansa toimesta Visalla saa kaiken takaisin.
AMn tilisysteemiä ei ole ollut koskaan edes mahdollisuutena ajeteltua, sehän sitoo määrättyyn firmaan ja kun on se valmismatkojen osto vähentynyt minimiin ylipäätään ei siinä ole mitään ideaa.
Aikuisilla työssäkäyviää on rahaa tileillään niin että matkustaminenkin voidaan maksaa in cash.

Vierailija

Meillä on ollut ja varmaan jatkossakin tullee olemaan matkojen rahoituksen pääasiallinen \"tili\" AM:n säästötili. Mukava saada ennen matkaa koko matkan maksu tilille. Voisin tosin maksaa koko matkan omalta tililtänikin mutta kun tuosta AM:n tilille kerääntyneestä summasta saa 6 % korkoa niin onhan se aika hyvä korko sijoitetulle pääomalle.

Mikäli sitten tulee ajatukseen toinenkin reissu niin se sitten maksetaan omalta tililtä.

Kyllähän noita maksun vaihto-ehtoja tuntuu olevan pilvin pimein mutta... katsokaa mitä on eri maksun vaihto-ehtojen todellinen vuosikorko. Pahimmillaan taitaisi olla ns. pikavippien todellinen vuosikorko luokkaa 50 -400 % ja kyllähän visa, ja matkanjärjestäjä oma luotollinen tili myöskin aika reipasta korkoa ottanee.

Pysykää todella kaukana noista ja jos rahaa ei ole niin ehkä kannattaisi jättää matka seuraavaan kertaan tai sitten oikeastaan ainoa järkevä vaihto-ehto olisi pankkilaina.

Igors

Vierailija

Ei kuulu aiheeseen, mutta Ticotico vastaa kysyjälle: Gran Canarian Puerto Ricoon matkaamme kahdeksi viikoksi huhtikuun alkupuolella.

Matkakuume alkaa jo vaivata :)
t.ticotico

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat