Vierailija

Aina välillä vilahtaa tuo otsakesana ketjuilla.
Mikä on sen lähtökohta ? Mikä on tarkoitus ?
Miten tuo määritellään ?
Sävy on ehkä pilaileva tai loukkaava asiakokonaisuudesta riippuen. Täällä olen kokenut loukkauksena.
Suosituissa kohteissa on paljon ihmisiä, onko se silloin rysä. Onko sata ihmistä jo rysä ? vai tarviiko olla tuhat.
Jos loman tarkoitus on hommata hieno rusketus tai
latailla henkisiä voimavaroja niin minusta nuo rantapaikat on aivan ehdoton ykkönen.

Eräässä kirjassa asia määriteltiin, \"rysä rannalla on myrskyn jälkiä tai huolimaton kalastaja\"

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Kokemuksesta voin kertoa ettei rantarysän määritelmä riipu ihmismäärästä. Mutta jos minä olen aikeissa mennä sinne niin silloin se onkin jo sellainen rysä jonne kukaan kokenut ja itseään kunnioittava matkailija ei suostuisi menemään.
Kumma juttu!
Tirlittan.

Vierailija

Eli yksi ihminen riittää,jos hän omaa ilmiömäisen kyvyn löytää sopiva ranta.
Mutta asian sivusta pieni ihmettely. Olin jäänyt mielikuvaan että Tirlittan on viikon liutsussa. Nyt kuitenkin olit käynyt ? kommentoimassa Norjan vuonolaiva artikkelia 11.03 Eli sinä vai joku toinen. Kas kun täällä suosikkinimmarit on aina lainassa.

Vierailija

Rantarysä on lähinnä järvikalastukseen kehitetty kalastusväline (lat. ryscys randsus). Se soveltuu erinomaisesti lahnan, ahvenen ja puikkeron pyyntiin.

Eemeli

Vierailija

Enpä arvannut että täällä on huumorieemeleitä. En halunnut alkuun selvittää rysän lähtökohtaa,koska monet olisi kokenut loukkauksena. No, yhtä kaikki,mitä tämä kalastusväline täällä lomalaisten viesteissä tekee,kyse ei varmasti ole kalastuksesta. Mitä paljoon matkailuun tulee niin eipä näy asia ratkenneen, koska aina menossa oleva monimerkki sitä eniten käyttää.

Vierailija

Lähinnä tuon termin voisi korvata sanalla suosikkikohde. Jostain syystä täällä pyritään mollaamaan kyseisiä paikkoja. Tuntuu kuin joillakin olisi jotain kaunaa ihmisiä kohden.
En ymmärrä,miksi rantakohdetta ei voi kelpuuttaa lomanviettopaikaksi. Tai siis monet hyväksyy,mutta joillakin on pakko moittia ja inhota. Yleensä vielä ilman perustetta.

Vierailija

Lomapaikkana rantarysä on sellainen johon hölmö turisti ui ja jossa \"paikallinen-ei-paikallinen\" ottaa ohjat käsiinsä ja juottaa/syöttää sinulle pizzaa kera ylihintaisen kaljan. Kun katsot huoneesi ikkunasta et tiedä missä maassa olet, lomarysät ovat kaikki samanlaisia, pizzat samanmakuisia jne.
Eli voi toisin sanoen mennä joka vuosi samaan paikkaan, mitäs sillä väliä kun \"palvelu\" on täysin samanlaista. Hinnan mukaan voi suunnistaa.
Kun kotiintultuasi naapuri kysyy missä olit ja mitä siellä oli, voit vastata \"Emmä tiiä\".
Kun ei siellä ollut mitään.

Vierailija

Hetken jo luulin että heti kun selkänsä kääntää niin taas nimimerkkiä viedään...

Olet kuitenkin katsonut väärin tuota päivämäärää jolloin olen Norjan vuonoja kommentoinut, oikea päivämäärä on 14.3.
Tirlittan.

Vierailija

Rantalomarysä on rakennettu varta vasten turisteille. Siellä ei sen maan ihmisiä ole muuta kun sen verarn mitä tarvitaan syöttölöissä ja juottoloissa. En mainitse yhdenkään rysän nimeä, joku pahastuu, koska sattuu olemaan mielilomapaikkansa.

Vierailija

Vesipuistot,hotellit,monet myymälät on tehty turisteille. Paljon tietysti muutakin. Miten ranta poikkeaa noista. Vaikka mainittiin että rysä on kalastusväline,niin ihmeen tiukasti jatkat termin käyttöä. Eikö nuo muutkin kohteet ole sitten rysiä ?
Ilmeisesti on vaikea tajuta,että sisämaan asukki,miksei muutkin,nauttii meri-ilmasta,lämpöisestä hiekasta,ja rauhoittavasta maisemasta. Ei kannata yleistää jos joku vetää kaljaa vähän reilummin,on tuo halvempaa siellä kuin Suomessa. Et ole käynyt tutkailemassa, monissa rantakohteissa on myös paikallisia, etenkin illalla töiden jälkeen. Lapsiperheitä,pariskuntia, toisiinsa retkahtaneita teinejä. Käy tutustumassa,matkailu avartaa. Mikäli rysä näkyy,ota valokuva.

Vierailija

Niin tuo hajamielisyys viskoo. Näin kyllä molemmat päivämäärät, artikkeli oli julkaistu 11.03 Siinä sitten pari puhelua välissä ja vuntsasin että kannattaako asiasta kirjoittaa,
niin lopputulos oli väärä.
Mutta eipä sen suurenpaa häikkää.Tulipan selville että eettinen lautakunta valvoo rikkeitä.

Vierailija

Rantarysä on pelkkä termi, jota käytetään ärsyttämään rantalomista nauttivia ihmisiä. Siksi sen käyttäjistä ei kannata piitata.

Petunia

Vierailija

Rakastan rantalomia! Jäinkö siis rysän päältä kiinni? Minusta on mukava vaihtaa lomailupaikkaa eri vuosina. Vietän aina myös useita päiviä rantalomasta jossain muualla kuin rannalla. Mari

Vierailija

Rantarysien luvatussa maassa Kreikassa ei sen lomakohteissa ole viime vuosina paljoa paikallisia näkynyt, syytä ei ole vaikea arvata.
Jos siellä on krekuja, ovat useimmiten muista maista ja maanosista isiensä maahan turisteina tulleita. Tottakait rysät ovat tarpeellisia mutta ne eivät käy kaikille. Sana on levinnyt käyttöön muualta ja muista kielistä kun meidän eli sieltä missä matkustelua on harrastettu huomattavasti pitempään ja isommalla volyymilla kun meillä.

Vierailija

Kreikassa on saarien asiosta paljon rantaviivaa. Eli voittaa Nigerian reilusti.Noin esimerkkinä.
Kalastuasväline rysän alkuperää en tunne.Eräät ihmiset korostaa omaa turhuuttaan viljelemällä ulkolaisia sanoja aivan solkenaan. Valitettavasti myös monet mainostoimistot.
Lomakohde on minusta asiallisempi ilmaisu kuin rantarysä.Monet käy lomilla vaikkapa Tukholmassa
onkohan se kaupunkirysä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat