Erittäin mukava lomakohde

Vierailija

Olimme (kaksi perhettä) Kyreniassa Pohjois-Kyproksella kahden viikon mittaisella lomalla lokakuussa. Kelit suosivat ja tarvitsemamme palvelut toimivat mallikkaasti.

Missään ei revitty hihoista tai muutenkaan hiilostettu ostamaan ja kuitenkin palvelutaso oli ainakin meidän tarpeiden mukaan tasokasta ja ystävällistä.

Hintataso oli edullinen ja 7 hengen seurue söi illallisen alkupaloineen juomineen yms. kalleimmillaan noin 200 eurolla ja halvimmillaan alle sadalla eurolla. Illallispaikat olivat laadukkaita ja ruoka erittäin nautinnollista.

Lensimme Helsingistä Istanbulin kautta Ercaniin noin 1100 eurolla (neljä henkilöä) ja ensimmäinen viikko 5 tähden hotellissa. Käytössämme oli kaksi huonetta joissa oli väliovi huoneiden välissä. Hotelli oli Merit Crystal cove ja maksoi noin 600 euroa (all inclusive. Tosin matkan ajankohtaa joutui kytistelemään, että sai parhaan mahdollisen tarjouksen. Toisen viikon vietimme ylellisessä huvilassa uima-altaineen ja merinäköaloineen noin 900 euroa viikko. Sekin oli varsin edullinen, koska tuttava perhe oli jakamassa kustannuksia.

Autonvuokraus oli kahdelta viikolta noin 250 euroa (uusi Opel Zafira). Alkuun oli hieman totuttelemista, koska liikenne oli vasemmanpuoleinen.

Uskomatonta, että lomakohteesta on niin vähän tietoa varsinkin suomenkielisessä muodossa. Paikkana Pohjois-Kypros on huomattavasti miellyttävämpi kuin Eteläinen osa saarta.

Kommentit (5)

Vierailija

Joka paikkaan ei tarvi \"teturin\" tai muun viedä ketään... sinnehän pääsee ihan omatoimisesti eikä tule lisää turistirysiä.

Vierailija

Kypros on asiallinen ja miellyttävä lomailukohde. Mutta näissäkin on joku ilmiö,milloin mikäkin on \"muodissa\" ja kun kansa kyllästyy tai hintataso nousee liiaksi,niin vaihdetaan kohdetta.
Mukava mainostaa uutuuskohteena, etenkin jos ehtii ekana. Eli Kyproksen vuoro tulee. Ehkä hyvinkin äkkiä jos nuo levottomuudet rajoittaa muita kohteita.

Vierailija

Ei Kypros mikään uusi ole lomapaikkana, ai nahn sinne on matkustettu. Viime aikoina on taas vaihteeksi kireätä maiden välillä eli Kreikan ja Turkin. Pieni lisä siihen on se että Kreikan puolinen alue on EU-aluetta mutta Turkin ei tietenkänä ja siitä turkkilaiset ovat näreissään.
Kyprokseen mene runsaasti venäläsiä ja se taas aiheuttaa sen että muut eivät sinne mieluusti mene. Kyreniahan on siellä Turkin puolella ja sinne ei valmisreissuja tehdä. Moni viettää talvensa Kyproksella, on rauhallisempaa kuin esim. sosiaaliongelmaisessa Espanjassa (Fuengirolan seutu) ja on myös lämmintä.

Vierailija

Ainahan sinne on matkustettu. Johan tokkiisa.
Mutta matkatoimistoilla on tyyli pitää välillä kohde pois listoilta pari,kolme vuotta ja aloittaa sitten niinsanotulla \"uutuuskohdeella.\"

Politiikka / mellakat ja luonnonkatasrohvit muuttaa tilanteita.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat