Kuuban sydänmailla

Vierailija

Onko kukaan ollut Aurinkomatkojen Kuuban sydönmailla matkalla? Kannattaako varata?

Kommentit (14)

Vierailija

Muutama vuosi sitten tehtiin tämä matka.Kiertomatkaosuus oli hyvin mielenkiintoinen loistavan oppaan ansiosta,sai hyvin yleiskuvaa maasta, ja sen historiasta.Ihmiset ystävällisiä ja musiikkiläsnä kaikkialla,ei mikään ostosmatka,mutta sellaista emme hakeneetkaan.Havannaan voisimme palata uudelleen, rapistuneen kuoren alla hienoa arkkitehtuuria, ja pittoreskia tunnelmaa.Loppuloma Guardalavacassa löhöillen ja pieniä retkiä tehden. Meidän odotuksemme täyttyivät,joten voimme suositella tätä kohdetta. Nimimerkki Harri.

Vierailija

Matkailijalle kiitokset ihanasta matkakertomuksesta.
Upeita kuvia. Luin muitakin matkakertomuksia.
Tansanian reissulla sulla oli hyvät kuvat leopardista. Masai Marassa näimme leopardin vilaukselta. Niin nopeasti se hyppäsi puuhun.

Kiva kun joku jaksaa tehdä näitä hienoja matkakertomuksia.

Vierailija

Minua ottaa sydämestä kuubalaisten tilanne diktatuurissa. Toivottavasti nykysysteemi kaatuu pian, ja Kuuba pääsee kehittymään. Olen käynyt monessa köyhässä maassa, mutta en nauti köyhyyden ja rähjäisyyden näkemisestä. Kuuballa on mahdollisuuksia kehittyä, kun esteet poistuvat.

mojito

Parin viikon päästä Kuubaan ja kiertomatkalle.
Mitähän siellä rantalomakohteessa on. Onko pelkkää
mollikan ottoa? Kannattaako mennä delfiinien kanssa uimaan?

komppaan

Totta, Kuuba kehittyy vasta kun esteet kaatuvat lopullisesti. Niitähän pidetään siellä pystyssä kaikin voimin ihan noin konkreettisesti.

Haave toteutettu

Olen vasta palannut Kuuban kiertomatkalta. Olo on vähän ristiriitainen, vaikka maa on todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen. Ei ihan päässyt selville, mikä siellä on homman nimi. Jäi hämärän peittoon miten siellä ihmiset jokapäiväisestä elämästä selviävät. Rahanhankkimiskeinoja on moninaisia, palkallaan kukaan ei tule toimeen. Turistilta odotetaan juomarahoja palvelusta, vaikka kaikki olisi maksettu etukäteen. Kukaan ei tuntunut tietävän mitä maassa Castrojen jälkeen tapahtuu.
Turistilla ei ole hätäpäivää. Parin ensimmäisen yön hotellit saattavat yllättää, Trinidadin hotelli OK ja ranta hieno. Havannan hotelli tosi hieno, ja parhaalla mahdollisella paikalla. Havanna on matkan kohokohta. Siellä myös reissun paras ruoka.
Rantahotelli on tosi suuri, mutta kaukana kaikesta, joten ympäristöön tutustuminen jää vähiin. Retkiä voi toki tehdä, mutta ne ovat aika hinnakkaita. Allasalue on suuri ja hieno, ranta ok. Runsaasti aktiviteettitarjontaa molemmissa paikoissa. Rannalla ei kannata laittaa vaatteita hiekalle, ettei saa huoneeseen hietakirppuja, joiden öisistä puremista jää kovat kutinat.
Ruoka oli suuri pettymys, myös a la carte ravintoloissa. drinkkien makku poikkeaa totutusta. Parhaat juomat oli Mojito-baarissa. Iltashowt olivat keskinkertaisia ja volyymi korvia vihlova.
Minusta ei tullut all inclusive fania. Kiertomatkaosuus nähtävyyksineen ja oivallisen oppaan tietämys maasta olivat matkan paras anti.

matkat mielessä

Tietääkö joku järjestetäänkö Kuubaan tämäntyyppisiä kierto- tai muita valmismatkoja muiden matkanjärjestäjien toimesta kuin Aurinkomatkat?? Tai miten helppo / vaikea olisi itse koota jonkinlainen kiertoreissu lentoineen, hotelleineen ja kyyteineen?

Kiitos \"matkailijalle\" hienoista matkablogeista! Pystyykö blogissasi kommentoimaan tai kysymään asioita vähän privaatimmin kuin tällaisella keskustelupalstalla? Äkkiseltään en löytänyt sieltä mitään \"lähetä kommentti\" kohtaa.

Mojito

Nimimerkki Haave toteutettu

Palasin keskiviikkona Sydänmailta. Matka oli juuri niin kuin kerroit, paitsi ettemme Trinidadissa päässeet ko rantahotelliin vaan vaatimattomampaan, joka oli ihan hyvä. Saimme korvauksena Tropicana shown Havannassa. Matka oli hieno. Todella jäi miettimään miten ihmiset pärjää 10 pesolla.
Paljon oli ihmeteltävää. Ihmettelimme myös kuljettajalle ja oppaalle annettavia tippejä 20 pesoa/henkilö eli jos kaikki antoi 20 saivat kumpikin yli 700 pesoa. Tietysti verot. Mutta eikö ole järjetöntä touhua? Missä se tasa-arvo on, joka siellä pitäisi olla.

matkailija

Nimimerkille \"matkat mielessä\", kyselit tuota kommentointimahdollisuutta blogissani. Jos haluat jotain kommentoida niin se onnistuu niissä viimeisimmissä kirjoituksissa. Kyllä voi kysellä vaikka mitä, laitan vaikka sähköpostia, jos haluat.
Olen koonnut ne jutut sinne sivujen puolelle, siellä ei voi kommentoida. En ole käynyt pitkään aikaan täällä katsomassa, joten vastaus on vähän kestänyt.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat