matkalaukku vinkkejä

Vierailija

Hei!

Mikä on sinun mielsestäsi hyvä matkalaukku?

Tiedän, että tarpeita ja matkailijoita on erilaisia, joku pärjää pelkällä repulla, toinen tarvitsee TOSI ison matkalaukun jne. mutta nyt haluankin vinkkejä sinun/teidän mielestä hyväksi havaitusta matkalaukusta :)

Perheelläni on Eminent merkkinen vanha \"koira\", mutta se on aika painava, muuten ominaisuuksiltaan mahtava ja kestänyt hyvin matkoilla saamnsa kolhut.

Sitten on kaksi aika isoa kankaista matkalaukkua.
Toinen mummun limen vihreä, jonka pongaa helposti hihnalta :) mutta meidän musta laukkumme sai viime reissulla siipeensä ja taitaa sanoa sopimuksensa nyt irti :(

Uusin tulokas on Samsoniten laukku (ns. kova laukku), joka odottaa huhtikuun reissua, joten kokemusta siitä ei vielä ole.

Pienempiä ns.käsimatkatavaralaukkuja löytyy, mutta hyvät vinkit otetaan silti innolla vastaan.

Nyt sitten tarvittaisiin vielä kaksi uutta matkalaukkua ja siksi odottelenkin vinkkejä muiden hyväksi havaituista laukuista...ei siis tarvitse haukkua/mollata kaverin veskoja, riittää kun kertoo omastaan! ;)

kiitellen jo etukäteen
t: ticotico

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Meillä on kaksi Samsoniten matkalaukkua, isompi ja pienemi, palvelleet hyvin monet vuodet, vaikka ovat saaneet kolhuja, ja varaosia on vaihdettu. Toivottavasti palvelevat vielä vuosia. Albenassa ollessamme toinen laukku teki stopin, eikä suostunut aukeamaan. Varnasta löytyi Samsoniten liike, joka avasi laukun ja vaihtoi lukon. Ne ovat vanhanmallisia kovia Samsoniteja.

Vierailija

Meillä kaikki viimeaikoina hankitut matkalaukut ovat Samsonite-merkkisiä. Kahdessa laukussa on 10 v takuu. Muita merkkejä en edes harkitse.

Vierailija

Minulla on hopeanvärinen joustava vedettävä Visa/Delsey.Kestää, kestää ja kestää.Ostin Vantaan Jumbosta Stokmannilta jo vuosia sitten.
Ulpukka.

Vierailija

Laukun tärkein ominaisuus on sen keveys (suhteessa kokoon tietysti) ja ei tee pahaa, vaikka se tarvittaessa vähän kasvaakin. Väri on myös hyvä keino erottaa oma laukku linjastolta. Minulla on kirkkaan sininen ja punainen matkalaukku ja malliltaan ei-kaikista yleisimpiä, hyvin erottuvat joukosta. -maija

Vierailija

Samsonite on osoittautunut hyväksi. Meillä on sekä kirkkaan keltainen että pinkki. Jälkimmäisen hankin kaverini avustuksella Japanista, koska ko. mallia ei saanut Euroopasta. Siinä on tosi hyvät pyörät ja sitä voi kuljettaa myös ns. pystyssä neljällä pyörällä. Hyvä erityisesti, jos pitää kuljettaa jossain pitempää matkaa.

Yleensä pyrin lähtemään reissuun kangaskassilla (jossa vetokahva ja pyörät toisessa päässä), mutta osa matkoista tehdään em. isolla matkalaukulla. Silloin pakkaamme siihen yleensä kahden ihmisen tavarat. Tosin olen sen kyllä saanut lahjakkaasti täytettyä itsekin.

Väri pitää olla joku poikkeava, että se on helppo tunnistaa karusellista.

-Matkailija

Vierailija

Toivottavasti nyt kunniotetaan tici-ticon toivomusta olla haukkumatta laukkujani ja mollaamatta minua köyhäksi, sillä aion kertoa että minulla on erikokoisia halpoja, kankaisia, Prismasta hankittuja alle sadan euron matkalaukkuja.

Hyvin ovat tehtävänsä täyttäneet eivätkä vielä kertaakaan ole tavaroita sisältään ulos sylkäisseet. Ovat kevyitä nostaa hihnalle ja venyvätkin tarpeen vaatiessa.

Yksi on väriltään se paljon parjattu musta, jonka kahvasta roikkuu tunnisteena muovinen ranskanbulldogi jonka sisällä ovat henkilötietoni.
Se on nytkin pakattuna Wienin matkaa varten.
Tirlittan.

Vierailija

Tiedä noista laukuista,on ehkä liian hiono termi merimiessäkilleni ja noille muille epämääräisille nyyteille.Olkapäällä roikkuva väsky on nykyään ainoa matkatarvike varanto ja loput sitten perillä.

Tirlittanille taakkaa lisää. Kamera völiin ja kuvia vino pino. Wien kuuluu niihin missä on kuvattavaa.

Vierailija

Tirlittanille tiedoksi, että minä en ainakaan mollaa niitä kangaskasseja. Kerroin itsekin, että yleensä matkustan niiden kanssa.

Eräs herra kerran lentoasemalla ihaili avoimesti minun kassiani, joka laskeutui pehmeästi hihnalta karuselliin. Sitän ennen oli jysähtänyt noin 50 isoa matkalaukkua.

Eli jos mahd. itse matkustan aina pienellä ja mahdollisesti vähän venyvällä kankaisella laukulla.

-Matkailija

Vierailija

Tämä on ihan puhdasta elvistelyä, on aika lyödä teidät ällikällä ja viedä jalat altanne. Kävin tänään Wanhain tavarain liikkeessä,( ei kirpputori eikä romukauppa) ja siellä se oli, aivan ylimmällä hyllyllä.

Todellinen kaunokainen, 50-luvulta peräisin oleva nahkainen matkalaukku,kovitetut kulmat ja kaikki yksityiskohdat tallella.Puhdas, päältä hieman kulunut kuten kunnon maankiertäjän kuuluu ollakin.
Ulkonäössä peittoaa mennen tullen upouudet Samsonitet, mutta hieman epäkäytännöllinen.
Ei pyöriä tietenkään, joten täytyy opetella matkustamaan kevyesti, tavaraa mukaan vain sen verran kuin jaksaa kantaa.

Nyt se saa tuulettua parvekkeella pari viikkoa kunnes pääsee taas maailmalle.
Eli jos näette hihnalla antiikkisen, ruskean matkalaukun niin tiedätte että Tirlittan on matkassa!
Näin pullistelee Tirlittan.

Vierailija

Nyt joku saattaa hermostua, mutta vielä kerran Tirlittan. Koira inhoaa yli kaiken matkalaukkuja koska ne tietävät aina sille eroa minusta.
Vein laukun parvekkeelle ja jätin oven raolleen.
Huomasin koiran livahtavan avoimesta ovesta ja epäilykseni heräsivät.
Aivan oikein, kinttu oli jo lentämässä laukun kylkeen,aivan viime hetkellä sain tempaistua laukun ilmaan joten suihku meni hutiin!

Vierailija

Melkein 10 vuotta kesti kassi, jossa oli vetokahva ja pyörät. Pehmeä, kevyt, paino vajaan 2,8kg. Sitten se hajosi viime kesän Kreikan matkalla. Oli ostettu Kodin Anttilan tarjouksesta. Ostin uuden pehmeän tällä kertaa matkalaukkumallin. Paino on samaa luokkaa. Sen ostin Citymarketin tarjouksesta. En koskaan sijoita paljon matkalaukkuun. Toivoisin tietysti, että laukkuni hajoaisi jossain päin Aasiaa, kun siellä saa ainakin aitojen kopioita pilahinnalla. Käsimatkalaukut olen sieltä ostanut. Aidon kalliin hinnalla pääsee jo osan matkaa. Hyvin ainakin muinulla on nuo halvimmatkin mallit kestäneet.

Matkailija

Vierailija

Samsonite-merkkiset ovat parhaita mahdollisia, niitä olen ostanut mm. Stockan hulluilta päiviltä kun ovat olleet tarjouksessa. 200 e ja vähän yli ei ole paha hinta hyvästä ja tyylikkäästä laukusta, tulee myös se 10 v takuu eli jos laukku hajoaa se korvataan. Ei edes pinta naarmunnu vaikka ovat ahkerassa käytössä, kolmea eri kokoa.Niissä on myös pyörät eli uusimmissa neljä pyörää, ovat käteviä liikuttaa.

Vierailija

Meillä on Samsoniten matkalaukut sekä isot että pienet. Ne on koettu parhaiksi ja olemme kuulleet myös, että niiden takuuaikana korjaukset sekä vaihdot takuuaikana hoituu kivutta. Emme vaihtaisi niitä enää muihin merkkeihin.

Vierailija

Ehdottomasti kova laukku (jotta välillä herkästi rikki menevät tuliaiset pysyy ehjänä) ja neljällä pyörällä jolloin laukkua on helppo kuljettaa pelkästään kahvasta työntelemällä, saa vieläpä toisen kassin kulkemaan laukun päällä niin ettei tarvitse kaikkea kantaa! Ainakin siis lentokentän tasaisella lattialla toimii hyvin, ulkona joutuu usein tätäkin laukkua vetämään kahvasta.

Edellisen laukun hankin Prisman tarjouksesta, oli ihanasti limenvihreä ja löytyi hihnalta helposti! Valitettavasti se kuitenkin hajosi yhdellä matkalla, pyörä irtosi eikä sitä saanut korjattua kun ei ollut merkkilaukku johon olisi saanut varaosia. Sain kuitenkin korvauksen Finnairilta, ja pääsin uutta laukkua ostamaan. Tämä laukku on tarjouksesta löytynyt merkkilaukku, jälleen erikoisen värinen, ja saman mallinen kuin edellinen. Loistavana lisänä on vieläpä yläpäässä oleva kahva, siis vetokahvan lisäksi tavallinen kahva josta laukkua voi nostaa, vetokahvahan ei nostamista kestä. Tätä ominaisuutta ei ole edes Samsoniten laukuissa, ainakaan vielä =D Normaalistihan nostokahva on ainoastaan pitkällä sivulla, jolloin pystyasennossa olevan laukun joutuu aina kääntämään.
Suosittelen siis, laukku on merkiltään Roncato, ja löytyy paljon eri värejä perinteisen mustan lisäksi!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat